Działka Romy wśród jezior
Romo witam Cię bardzo serdecznie dawno u Ciebie nie byłam.Widzę
że wszyscy czekamy z utęsknieniem na wiosnę.
Romo ja zmniejszam zdjęcia przez Start-wszystkie programy-Paint
ale nie jestem dobrym nauczycielem do tłumaczenia.Napisz do Ani /Raczek/ na pw
na pewno Ci pomoże.Ona jest świetnym tłumaczem. Ja już też zwracałam się do niej
i nie odmówiła.
że wszyscy czekamy z utęsknieniem na wiosnę.
Romo ja zmniejszam zdjęcia przez Start-wszystkie programy-Paint
ale nie jestem dobrym nauczycielem do tłumaczenia.Napisz do Ani /Raczek/ na pw
na pewno Ci pomoże.Ona jest świetnym tłumaczem. Ja już też zwracałam się do niej
i nie odmówiła.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Romy wśród jezior
No widziszRomualda Witczak pisze:NIe wiem co się stało byłam u Aguskac na Jej wiejskim podwórku
spędziłam tam miło czas i chciałam pogadać ale temat zamknięty gdzie można
Ją znależć![]()
![]()
![]()

Ale poszalałaś z nasionkami, będzie cudnie wiosną !!
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roma, mieczyki trzeba wykopać jesienią i przechować w chłodzie, np. piwnicy, tak samo jak dalie, czy kanny.
Z tego powodu nie są moimi ulubionymi, ale cierpię, sadzę i wykopuję
Jeśli chodzi o zmniejszanie zdjęć, to dla mnie wszelkie instrukcje na ten temat to są jak po chińsku. Tak już mam. Ale kiedy syn mi powiedział, abym najechała myszką na ikonkę zdjęcia, kliknęła prawą cz. myszki i kliknęła w: otwórz za pomocą ... itp.. to było proste. Taka telefoniczna instrukcja (5-minutowa) wystarczyła i umiem już to robić. Może masz kogoś, kto Ci pokaże. Jest też na forum instrukcja dot. zmniejszania i obróbki zdjęć (Ani Raczek i nie tylko). Mam konto na fotosiku, zarejestrowałam się i wykupiłam miejsce (47 zł na cały rok). Zdjęcia wgrywają się szybko, wgrywam nawet 20 naraz, potem tylko wybieram, które dodać do postu. Dzięki temu forum zmusiłam się do nauczenia czegoś nowego, bo do tej pory komputer traktowałam jak ulepszoną maszynę do pisania.
To te pozytywne strony forum
, a negatywne? - jakoś tak mało czasu mam
, coś mnie oczy pieką
. Samodyscypliny brak :P . Ganiam po Biedronkach, bo na forum piszą, że są tanie byliny :P
Z tego powodu nie są moimi ulubionymi, ale cierpię, sadzę i wykopuję

Jeśli chodzi o zmniejszanie zdjęć, to dla mnie wszelkie instrukcje na ten temat to są jak po chińsku. Tak już mam. Ale kiedy syn mi powiedział, abym najechała myszką na ikonkę zdjęcia, kliknęła prawą cz. myszki i kliknęła w: otwórz za pomocą ... itp.. to było proste. Taka telefoniczna instrukcja (5-minutowa) wystarczyła i umiem już to robić. Może masz kogoś, kto Ci pokaże. Jest też na forum instrukcja dot. zmniejszania i obróbki zdjęć (Ani Raczek i nie tylko). Mam konto na fotosiku, zarejestrowałam się i wykupiłam miejsce (47 zł na cały rok). Zdjęcia wgrywają się szybko, wgrywam nawet 20 naraz, potem tylko wybieram, które dodać do postu. Dzięki temu forum zmusiłam się do nauczenia czegoś nowego, bo do tej pory komputer traktowałam jak ulepszoną maszynę do pisania.

To te pozytywne strony forum

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu zobaczę ten Twój program wiem żę Ania jest wspaniała
i nie tylko ,tutaj wszyscy są przemili
Aguś na pewno będzie co pokazywać już to sobie zaczynam wyobrażać :P
Elu dzięki za poradę dobrze wiedzieć tak sobie pomyślałam że wsadzę w koszyczku
będzie łatwiej znależć widzisz ja mam darmowy fotosik jak wysyłam zdjęcie to mogę się
zdrzemnąć tyle to trwa a z tymi instrukcjami mam podobnie jak Ty tylko jestem bardziej
uparta :P :P Widzę że Ty jak wszyscy lub prawie jesteś roślinną zakupocholiczką zaraz
polecę zobaczyć co nakupiłaś ja jeszcze po grypie nie wychodzę pogoda niciekawa
straszny wiatr.

Fragment skalniaka z brzozową palisadką

i nie tylko ,tutaj wszyscy są przemili

Aguś na pewno będzie co pokazywać już to sobie zaczynam wyobrażać :P
Elu dzięki za poradę dobrze wiedzieć tak sobie pomyślałam że wsadzę w koszyczku
będzie łatwiej znależć widzisz ja mam darmowy fotosik jak wysyłam zdjęcie to mogę się
zdrzemnąć tyle to trwa a z tymi instrukcjami mam podobnie jak Ty tylko jestem bardziej
uparta :P :P Widzę że Ty jak wszyscy lub prawie jesteś roślinną zakupocholiczką zaraz
polecę zobaczyć co nakupiłaś ja jeszcze po grypie nie wychodzę pogoda niciekawa
straszny wiatr.

Fragment skalniaka z brzozową palisadką
-
Mieczyków nie trzeba szukać w ziemi, łodyga jest do jesieni. Wykopuje się je i obcina łodygi. Koszyczki są zbędne.
Byłam dziś po pracy w Biedronce, były rośliny w pudełeczkach po 1,90 zł (tawułka biała, comelina, inkarwila - bo kiedyś nie wykopałam i była to jej ostatnia zima, miechunka, bodziszek, zawilce, liatra biała - bo fioletową mam, itp), wzięłam w sumie 8 pudełeczek
.
A co - u mnie jest gdzie posadzić, gorzej potem z utrzymaniem bez chwastów
.
Byłam dziś po pracy w Biedronce, były rośliny w pudełeczkach po 1,90 zł (tawułka biała, comelina, inkarwila - bo kiedyś nie wykopałam i była to jej ostatnia zima, miechunka, bodziszek, zawilce, liatra biała - bo fioletową mam, itp), wzięłam w sumie 8 pudełeczek

A co - u mnie jest gdzie posadzić, gorzej potem z utrzymaniem bez chwastów

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW
O rety Elupiękne zakupki zrobiłaś ja
też mam miechunkę tąwułke czerwoną liatrię. :P

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Romciu. Ja zmniejszam zdjęcia w następujący sposób. Klikasz na zdjęcie i je podświetlasz, naciskasz prawy klawisz myszy i wchodzisz na resize pictures klikasz na to i pokazują się rozdzielczości. Ja ustawiam na medium 800x600 i jest to wielkość która wchodzi na forum. Możesz wszystkie zdjęcia w ten sposób pozmniejszać po zrzuceniu z aparatu, a możesz wgrywając z fotosika.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- RomciaW
Nie ma problemu Grażynko wykopię cannę dalię i mieczyki
Miło że Ci się podoba Monisiu :P :P :P
Aduś niestety nie udało się ale będę próbować do skutku

Miło że Ci się podoba Monisiu :P :P :P
Aduś niestety nie udało się ale będę próbować do skutku

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Witaj Roma-ja nie miałam cierpliwości do cann,mieczyków ze względu właśnie na ich wykopywanie,osuszane a i tak z roku na rok rosły coraz mniejsze.I dałam sobie spokój.Z bylinami mniej kłopotu
u na przymrozek ale słońce już przygrzewa i pewnie będzie jako tako.Żeby tylko wiatru nie było to by było idealnie.No prawie....miłego dnia

u na przymrozek ale słońce już przygrzewa i pewnie będzie jako tako.Żeby tylko wiatru nie było to by było idealnie.No prawie....miłego dnia
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Romko. A może nie klikasz na ok. Bo każdą czynność trzeba zatwierdzić. Miłego dnia życzę
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
-
Aszka napisała
, karp dali nie mogłam unieść, synowie wywozili je taczkami do piwnicy mojego Taty. Ostatniej jesieni nie miałam pomocy (synowie jako studenci mieli więcej czasu, częściej przyjeżdżali do domu, teraz pracują, a 300 km to duża odległość). Po wykopaniu porozdzielałam je na części, do przechowania wzięłam najładniejsze. Mam je w swojej malutkiej piwnicy, sama jestem ciekawa, jak przezimują. Mieczyki, canny, czy dalie to piękne kwiaty, ale dwa razy w roku przy nich złorzeczyłam
, przy sadzeniu i wykopywaniu.
Dalie są bardzo żywotne, jedna duża karpa spędziła u Taty w piwnicy, bez wynoszenia, dwie zimy (przez przeoczenie), po tym czasie posadzona, pięknie zakwitła.
.
A u mnie z roku na rok były coraz większeja nie miałam cierpliwości do cann,mieczyków ze względu właśnie na ich wykopywanie,osuszane a i tak z roku na rok rosły coraz mniejsze.

Dalie są bardzo żywotne, jedna duża karpa spędziła u Taty w piwnicy, bez wynoszenia, dwie zimy (przez przeoczenie), po tym czasie posadzona, pięknie zakwitła.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW
Witajcie nie mam czasu dzisiaj zajrzałam tylko jutro pogadamy dziś szykuję się do Zbyszka jutro mam Bohdana. Ale na pewno znajdę czas miłego dnia dla wszystkich