Dwie Budleje do jednego dołka ?

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Skoro masz sie bać i nie spać w nocy- to nie sadż budleji... takie samo "zagrożenie" będziesz widziec na wszystkich kwiatach ... :wink: :D To juz nadwrażliwość... :wink:
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liczyłam na rzeczową odpowiedź a nie troskę o mój spokój, wyrażoną niezbyt grzecznym tonem.
Moja obawa co do gąsiennic wynika z braku doświadczenia a nie z nadwrażliwości Nelu.
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

Nelu, bardzo ładnie udała Ci się ta kompozycja. Czy budleje często wymarzają? Chciałabym posadzić, ale u mnie jest dosyć zimno i wietrznie i boję się, że nie doczekam się takiego efektu jak u Ciebie.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

To była tych kolorowych pierwsza zima. Były przycięte o połowę, związane i zawinięte w tą grubszą włókniną. Dopiero wiosna przycięłam niżej...

Obrazek

W lipcu już wygladały tak

Obrazek

Czyli- najwiecej urosły teraz latem. Szybko rosną i wypuszczają latem kitki. Najsilniejsza jest biała, potem fioletowa- a żółta w tym zestawie kwitnie najsłabiej...może to i dobrze, bo niespecjalnie pasuje , a wykopać już sie nie da bez uszkodzenia- niech więc zostanie... Różowa niedawno dopiero dosadzona , nic więc nie mogę na razie o niej powiedzieć- kupiłam z kwiatami...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”