Moja skromna działka Ada.kj cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aduś.
Przychodzę powoli nadrobic zaległości.
Poczytałam,że pokaźne zakupy zrobiłaś i na tym nie koniec :shock: To musze sobie wyobrazic jak slicznie działka bedzie latem wyglądać.
Spiesze zameldowac kochanie, że nasionka dotarły. dziękuję z całego serca za wszystko. Pozdrawiamy z M razem. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Giguś. Dzięki za wieści, bo kopertę dałam w środę rano synowi jak wychodził z pieskiem i prosiłam żeby wrzucił do skrzynki. Dziś go już spowiadałam czy na pewno wrzucił, gdyż często jest tak zakręcony, że bałam się iż włozył do teczki i tak tam leży. Cieszę się i dzięki za wieści. Zakupy to ja tak robię po trochę już od trzech tygodni. Nasiona mam tyle jak nigdy. Kiedy ja to wszystko posieję, a później, gdzie ja to będę trzymać. Ściskam Was mocno.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

U mnie tez Ado topnieją śniegi:) w końcu.. można powiedzieć że zamieniają się teraz w potoczki...hmm co do roślinek, w końcu tez się zabrałam za kupowanie, choć ja się raczej specjalizuje w jednorocznych :)

pozdrawiam cieplutko
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ado :D
co tam u ciebie co nowego będziesz sadzić
czy siać na działeczce już niedlugo się zacznie
praca na działce od nowa zamiesciłam nowe fotki zimowe
ateraz będziemy umieszczać już chyba wiosenne
zasiałam kobee 12 nasionek na razie wyszło mi 6 sztuk
ja to ich lubię wkkrzynkach na balkonie co roku ich sieje
wzeszlym roku kwitły mi biale a w tym mają być same niebieskie
zobaczymy jak będąrosły w tym roku
pozdrawiam cię cieplutko ;:79 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pestko. Jednak to forum już mnie uzależniło. Od wczoraj, tj. od awarii serwera nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Ale dobrze, że już działa i może więcej awarii nie będzie. Ja tez juz zaczęłam siewy. 15 lutego posiałam azarinę /jest to pnącze/, które w warunkach naszego klimatu będzie chyba rośliną jednoroczną. Kupiłam na próbę, na zdjęciu są to małe fioletowe dzwonki. Zobaczymy co z tego będzie. Jak dotąd wzeszło 6 z dziesięciu nasionek. I posiałam równiez dwa tygodnie temu gipsówkę, ale miałam stare nasiona chyba trzy letnie i nie liczyłam, że coś wzejdzie. A tu wzeszło masę nasion, więc będzie co pikować. Natomiast wczoraj posiałam cztery kolory lobelii, dzwonek irlandzki, dalie jednoroczne. Resztę siewów zostawiam na marzec. A zakupów poczyniłam już masę. Zaszalałam na całego. Dziś byłam w Obi i Tesco i były kwitnące ciemierniki w doniczkach - drogie jak diabli, ale co tam. Zaszalałam i już. ;:112 ;:79 .
x-d-a

Post »

Oj, Ado, mi też ciężko było bez naszego forum i jakoś wieczór się dłużył...

Napisz, proszę, jakie kolory lobelii kupiłaś, bo ja znam tylko różne odcienie niebieskiego.
A ciemierniki w Obi są piękne, też je widziałam. Ja kupiłam dwa lata temu i potem wiosną wsadziłam do gruntu i całkiem dobrze się przyjęły.
Czy we Wrocławiu też dzisiaj słoneczko świeci i jest tak cieplutko :?:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dalo. Z ciemiernikami to zaszalałm na całego. Kupiłam sześć sztuk. Natomiast lobelii dostałam dwa kolory niebieskiego, białą, i dwa kolory ciemnego różu, z tym, że na jednym opakowaniu pisze tylko lobelia, a na drugim lobelia zwisła. Nie wiem, czy to są dwa gatunki, ale oba posiałam. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Lobelie planuję na balkon. Widzę, że Tobie wcięło równiez szereg postów, ale grunt to że forum działa.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Ado :D Dziękuję za odwiedziny,ciepłe słowa i radę. Czytałam jak dużo zakupów zrobiłaś więc latem na pewno działka będzie pięknie kolorowa. To okropne, że tak u Ciebie kradną . U nas pod tym względem jest spokojnie ale nigdy nic nie wiadomo :roll: Będę do Ciebie częściej wpadać, muszę koniecznie zobaczyć działeczkę w wiosennej szacie.

;:7
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Ado pospacerowałam po Twoim ogrodzie i widzę, że zapowiada się dużo pracy. Ci złodzieje, to jakaś plaga w naszym kraju. Twierdzę, że nie ma kar i dlatego tak się dzieje! Znikoma wartośc czynu tak to pięknie nazywają nasi strażnicy prawa!!!
Jestem też poirytowana taką sytuacją, bo teraz przed świętami zimowymi zginęły mi tuje szmaragdy. Rosły już 3 lata na mojej działce i były wysokie na jakieś 130cm. Ręce opadają, człowiek pracuje cieszy się a tu jakieś łobuzy zniweczą moją radośc.
Mam tylko cichą nadzieje, że może więcej się to nie powtórzy?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko i Cyntio. Dzięki za wizytę. Współczuję kradzieży tujek. Nie spodziewałam się, że nawet takie duże okazy ktoś potrafi ukraść. Ale to z pewnością ktoś z sąsiadów. Przecież nikt obcy specjalnie po to by nie przyjechał. Fakt, że często ręce opadają, jak się to widzi. Ale taka jest nasza rzeczywistość. Dlatego ja starałam się sadzić takie mniej atrakcyjne rośliny, i prawie wcale nie mam krzewów, gdyż stwierdziłam, że dla złodziei nie będę kupować.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Aduś,trafiłam w końcu do Ciebie :D .Zimę piękną miałaś,bo w tej chwili już widzę ,że zima opuszcza Wrocław,więc masz powód do radości,u mnie jeszcze sporo śniegu :cry: ,dzisiaj nawet dopadało trochę i jest -3.Różyczkę masz w cudnym kolorku,piesia fajnego :lol: ,a i zakupów narobiłaś,będzie co podziwiać :shock: ,oby d wiosny :D .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko w mych skromnych progach. Ja Twoją działeczkę często podglądam, ale na razie tylko cichcem. Mój największy mankament działki to odległość od domu, ale znów plus, że ziemia dobra i dotąd była cisza i spokój, a więc coś za coś. W ubiegłym roku nas z dwóch stron zabudowano, powstały nowe osiedla, więc już takiej ciszy i spokoju nie będzie. Zapraszam częściej. Własnie chcę jechac na działkę poszukać oznak wiosny, chociaż jest bardzo wietrznie. Jeżeli już coś będzie to wkleję wieczorem fotki.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

U mnie nocą , po cichaczu wróciła zima. Na szczęście od rana świeci słonko i mam nadzieję, że poradzi sobie ze świeżym śniegiem. Życzę udanego "polowania na wiosnę". Zajrzę wieczorem by zobaczyć fotki :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też jestem ciekawa jak wygląda u ciebie wiosna ? :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak już wspominałam wybrałam się dziś na działkę. Zaczynają nieśmiało pojawiać się pewne symptomy wiosny. Śnieg cały zniknął, dzisiaj pięknie świeciło słoneczko. Roślinki zaczynają budzić się do życia. A to kilka fotek z mojej działki
pierwszy pierwiosnek pośród trawy Obrazek
Obrazek
pierwsze pióropusze krokusów
Obrazek
również hiacynty wypuszczają łebki
Obrazek
pierwsze listki tulipanów Obrazek
i pierwsze pączki sasanek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”