Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki wiadomości od Edytki kupiłam na allegro. Teraz nie mogę się nim pochwalić ale jak tylko przyjdzie to zrobię zdjęcie. Jest młody ma jeden pęd kwiatowy.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Dzięki wiadomości od Edytki kupiłam na allegro. Teraz nie mogę się nim pochwalić ale jak tylko przyjdzie to zrobię zdjęcie. Jest młody ma jeden pęd kwiatowy.
i b. ładne, wyraźne kropki na listkach :)

cieszę się, że w porę przeczytałaś maila - w końcu to "towar" deficytowy :D
Edyta
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie deficytowy ale zdążyłam. Dzięki Ci Edytko ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Re: Moje storczyki - Anna

Post »

AniuL, oglądam już któryś raz Twoje storczyki i zastanawiam się, który najbardziej przypadł mi do gustu.. zdecydowanie cytrynowy w kropy, jest przeurodziwy :D
Edyta
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jeanne pisze:
AnnaL pisze:Asiu ja będę w sobotę ,bo w piątek niestety pracuję. Ale bardzo chętnie się spotkam. Ania
Aniu, ja planowałam raczej być tam w piątek, bo akurat mam zajęcia w budynku obok :roll:
może innym razem się uda :wink:
Śliczne powtórne kwitnienie, oby jak najwięcej takich :!:
ja też się wybieram w piątek.. premię już wzięłam więc mogę się udać na "wagary" ;)

wystawa jest świetną okazją do przypomnienia sobie jak wygląda biblioteka UW - byłam tam tylko raz (wieki temu) po pieczątkę (szkolenie biblioteczne) ;)
Edyta
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, swietny pomysl na poleczke w oknie. Ja musze tez cos wykombinowac...

A przekwitle pedy tez kiedys obcinalam, ale zobaczylam na jednym (na ktorym nie zdazylam tego zrobic) ze wypuszcza nowy ped :shock: i bylam szczesliwa ze jednak sie powstrzymalam :D Teraz czekam na kwitnienie...

Edysejo :lol: :lol: mam nadzieje, ze doczekasz sobie na swego "chlopa" :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

moni;) pisze:Aniu, swietny pomysl na poleczke w oknie. Ja musze tez cos wykombinowac...

A przekwitle pedy tez kiedys obcinalam, ale zobaczylam na jednym (na ktorym nie zdazylam tego zrobic) ze wypuszcza nowy ped :shock: i bylam szczesliwa ze jednak się powstrzymalam :D Teraz czekam na kwitnienie...

albo przydybię cudzego poczynającego sobie niecnie ;)

jako, że mam dobrze rozwinięty zmysł obserwacji może trza rozkręcić własny biznes np. otworzyć agencję detektywistyczną "Penelopy i niewierne chłopy" :D
Edyta
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko ten cytrynowy lekko nakrapiany dostałam od syna, przywiózł mi go aż z Jeleniej Góry w lipcu 2007 roku. Nie wiedział, że pachnie. Gdy pojawiło się słońce w dzień okazało się, że pięknie pachnie. Zapach ma kwiatowy z nutą cytryny. Aktualnie mam odsadzonego od niego keika.
Co do agencji detektywistycznej bardzo dobry pomysł. Chętnie się zapiszę jako pomocnik detektywa, a z czasem może awansuje? ;:87
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Edytko ten cytrynowy lekko nakrapiany dostałam od syna, przywiózł mi go aż z Jeleniej Góry w lipcu 2007 roku. Nie wiedział, że pachnie. Gdy pojawiło się słońce w dzień okazało się, że pięknie pachnie. Zapach ma kwiatowy z nutą cytryny. Aktualnie mam odsadzonego od niego keika.
zostawiasz go sobie czy może chcesz odsprzedać albo się wymienić? :D
Edyta
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko ja mam go a ten odsadziłam, bo już był za duży. Jeśli jesteś zainteresowana dogadamy się. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

edyseja pisze:
moni;) pisze:Aniu, swietny pomysl na poleczke w oknie. Ja musze tez cos wykombinowac...

A przekwitle pedy tez kiedys obcinalam, ale zobaczylam na jednym (na ktorym nie zdazylam tego zrobic) ze wypuszcza nowy ped :shock: i bylam szczesliwa ze jednak się powstrzymalam :D Teraz czekam na kwitnienie...

albo przydybię cudzego poczynającego sobie niecnie ;)

jako, że mam dobrze rozwinięty zmysł obserwacji może trza rozkręcić własny biznes np. otworzyć agencję detektywistyczną "Penelopy i niewierne chłopy" :D
No to moze w trojke bedzie latwiej a ja tez sie moge przydac :lol:

Ja to na razie keika nie mialam...nie wiem czy sie cieszyc czy nie :roll:
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Edytko ja mam go a ten odsadziłam, bo już był za duży. Jeśli jesteś zainteresowana dogadamy się. Ania
wydaje mi się, że o innym cytrynku myślimy ;)

Ty o tym: http://img508.imageshack.us/my.php?imag ... 053ts5.jpg

a ja o tym: http://img357.imageshack.us/my.php?imag ... 016rh0.jpg
Edyta
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko faktycznie myślałyśmy o innych. Tego o który Ci chodzi mam od zeszłego lata i to jest jego pierwsze kwitnienie. Taki można trafić na allegro, bo ja go tam kupiłam.
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pod swoją opieką miniaturkę phalaenopsisa zakupionego w Kaufland. Osoba, która go kupowała oddała mi, bo po 2 tygodniach w domu zgubił kwiaty a liście traciły turgor. Po przesadzeniu do nowego podłoża i mniejszej doniczki zaczął odzyskiwać siły. Nawet pojawił się jeden kwiatek. Oto on:
Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Aniu, jednym slowem Ci sie fukslo :lol: i roslince widac tez...Sliczny ten kwiatuszek ma :shock: Powodzenia w pielegnacji!
NL16
Storczyki moni
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”