Mój ogród - mariasen cz.1
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, te o których piszesz nie są kłopotliwe. Barbula może przemarznąć ale podobno odbija z korzenia, zresztą i tak powinno się ją przyciąć. Mam dwa takie krzewy od 3 lat i zimują bez zabezpieczania.
Znalazłam ładniejsze zdjęcie miłka wiosennego i mam jeszcze milka amurskiego ale jeszcze nie kwitł.

Znalazłam ładniejsze zdjęcie miłka wiosennego i mam jeszcze milka amurskiego ale jeszcze nie kwitł.

- mariasen
Witaj Tadeuszu, zapraszam częściej. Może zechcesz zobaczyć moje iglaki.
Znam tylko niektóre nazwy, może uda mi się ustalić resztę. Najbardziej lubię pendule ale ciągle jeszcze nie mam Tsugi Penduli.
Na pierwszym zdjęciu cedr, na drugim parasol z płożącego jałowca

Jałowiec Horstman za nim modrzew i na drugim zdjęciu Thuja Pendula

Świerki Inversa i Serbski Pendula

Cyprysik Nutkajski Pendula i Prowadzony przy paliku płożący iglaczek

Znam tylko niektóre nazwy, może uda mi się ustalić resztę. Najbardziej lubię pendule ale ciągle jeszcze nie mam Tsugi Penduli.
Na pierwszym zdjęciu cedr, na drugim parasol z płożącego jałowca

Jałowiec Horstman za nim modrzew i na drugim zdjęciu Thuja Pendula

Świerki Inversa i Serbski Pendula

Cyprysik Nutkajski Pendula i Prowadzony przy paliku płożący iglaczek

- mariasen
Agness, w przyszłym roku wykorzystam Twój przepis, brzmi obiecująco dziękuję.
Podobno z kwiatów czarnego bzu można zrobić bardzo dobry syrop do herbaty. Mój czarny bez kwitnie na różowo ale to chyba nie przeszkadza, muszę trochę o tym poczytać. Jest ładny ale na zdjęciu nie widać ze kwiaty są różowe.

Podobno z kwiatów czarnego bzu można zrobić bardzo dobry syrop do herbaty. Mój czarny bez kwitnie na różowo ale to chyba nie przeszkadza, muszę trochę o tym poczytać. Jest ładny ale na zdjęciu nie widać ze kwiaty są różowe.