U Antooosi :):):)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak już tak mowa o śniegu i dzieciństwie to dołożę i swoje :D
To było w podstawówce (druga albo trzecia klasa). Wracając do domu drogą, która prowadziła z górki (na której jeden z sąsiadów miał warsztat samochodowy i czasem stały tam jakieś auta), pośliznęłam się i wjechałam wprost pod stojącego tam żuka :shock:
Dziewczyny jak ja się cieszyłam że z koleżanką wracałam bo nie wiem kto by mnie stamtąd wyciągnął :lol:

A wracając do tematu :D Chciałam się Was zapytać, czy zabezpieczacie czymś doniczki, które trzymacie na balkonie?
Chodzi mi o donice z samą ziemią bez żadnych cebulek roślinnych. Bo wyczytałam na necie ze nie powinno się trzymać w zimie na balkonie zwykłych plastikowych, bo strzelają.
W sumie zawsze tak trzymałam, bo w piwnicy za mało miejsca i nigdy nic im się nie stało.
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Ja pustych doniczek nie zabezpieczam, jeszcze nigdy nic się złego nie działo. Nawet podczas największych mrozów. Dziś sypie u mnie coraz mocniej, a balkon czeka na dokończenie porządków.
W tej problematyce, jak zabezpieczyć skrzynkę z rojniczkami i cebulami. Tulipanki okryłam z wierzchu korą, czy powinnam całą doniczkę opatulić?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

rozczuliłam się tym powiedzeniem ,że Julka chce iść napole dziewczyny ja jestem krakowianka z urodzenia :D tylko teraz na emigracji w wielkopolsce ,pamiętam jak przeprowadziliśmy się to też mówiłam długo wyrażonkami krakowskimi i sie nabijali w liceum ze mnie jak mówiłam że idziemy na pole na długiej przerwie ,ciężko mi było się przestawić no i sposób mówienia krakowiaków jest taki śpiewny ,jessu jak mi tego brakuje :D
a i tak co roku jeżdże do Krakowa i musze połazić chociaż po starym mieście :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

anoli pisze:Ja pustych doniczek nie zabezpieczam, jeszcze nigdy nic się złego nie działo. Nawet podczas największych mrozów. Dziś sypie u mnie coraz mocniej, a balkon czeka na dokończenie porządków.
W tej problematyce, jak zabezpieczyć skrzynkę z rojniczkami i cebulami. Tulipanki okryłam z wierzchu korą, czy powinnam całą doniczkę opatulić?
no i z tego wszystkiego zapomniałam napisać co miałam.... :lol: rojnikom nic nie będzie ja swoich nie nakrywam i zimują doskonaleco do donic z tulipanami ,to jeszcze nie ma aż tak wielkich mrozów ,żebycoś im było ...no chyba ,że przez pare dni będzie z minus 5 to wtedy jest obawa że po prostu zamarzną wtedy ewentualnie można je czymś na balkonie zabezpieczyć
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dzięki Ci serdeczne :D Ale sypie za oknem. Nadchodzi po mału czas spacerku psiowego, ja nie chce. Jestem ciepluchem :(
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Jak byłam u Basi,to pytałam o Jej rojniczki za oknem...cały roczek tam stoją...tylko nie zapytałam,czy je zabezpiecza jakoś :oops:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja z kolei jestem z lubelskiego i w Krakowie na początku nie mogłam załapać,gdzie jest to pole! :wink:
W tamtym roku swoje skrzynki z rojnikami zabezpieczałam szyszkami i igliwiem na zimę a w tym tak mi jakoś zeszło,że szyszek nie nazbierałam i teraz tylko śnieg je okrywa.Też jestem ciekawa,czy szafirki mi nie zmarzną.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Ja się martwię o moje krokusy na balkonie. Pędy wystawały troszkę nad ziemią a teraz to śnieg wszystko przykrył.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ja też na początku zastanawiałam się ,jak mi koleżanka opowiadała,że coś wynosi na pole,po kiego czorta ona z tym tak daleko lezie.Natomiast nasz śpiewny język z naleciałościami wschodnimi w innych regionach łatwo wychwytują.Ale wracając do tematu,mam na dworze judaszowca posadzonego w ziemi ,ale w donicy,ciekawe czy wytrzymał ten mróz,u mnie w nocy było -6,a teraz 0 i pada.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

No i wreszcie zakwitł :D :
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Cudeńko ,jest na co popatrzeć :D :D :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam takie widoki :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

To ten o ciapatych listkach? Pięęęęęęęęęęekny! :P
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No mnie nie pozostaje nic innego jak tylko potwierdzić wcześniejsze komentarze.
Bardzo ładny i ze względu na swoje liście i kwiaty :) :wink:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Dzięki wielkie wszystkim!
Basiu ten sam :wink: .A jak ma się Twój?
Wiecie co?Wkurzać mnie zaczyna,że tak króciutko kwiaty na hibku się utrzymują.A może ktoś wymyśli jakiegoś mixa,żeby choć tydzień się trzymały...kupię natychmiast! :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”