Moje roślinki - Caro
Eh, od dzisiaj znowu szkoła
Obiecane zdjęcia agawy:

Wczoraj pobawiłam się trochę ziemią
, do 1 doniczki wsadziłam szczawik, do 2 nasiona papryki, do 3 nasiona rzeżuchy i szczypiorku. Ciekawe czy coś mi wyrośnie

Wczoraj pobawiłam się trochę ziemią

Moje roślinki
Karolina
Karolina
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki
Tak mi się strasznie spodobała, że nie mogłam się oprzeć chociaż M. trochę marudził 
Właśnie zauważyłam u kogoś, że ma taką samą roślinkę i została zidentyfikowana jako Aloe aculeata. Ja coś nie mam zdolności do identyfikowania roślin, z pokroju mi przypominała agawę, a to jednak aloes.

Właśnie zauważyłam u kogoś, że ma taką samą roślinkę i została zidentyfikowana jako Aloe aculeata. Ja coś nie mam zdolności do identyfikowania roślin, z pokroju mi przypominała agawę, a to jednak aloes.
Moje roślinki
Karolina
Karolina
Re: Moje roślinki - Caro
Mam pytanke, czy jest możliwość oderwania jednej sadzonki? Bo ten kaktus mi sie starsnzie podoba, a miałam kiedyś identycznego z winy mamy już nie mam i wszędzie na niego poluje...
Oczywiście
Ja już kilka tygodni temu pourywałam kilka i wsadziłam do ukorzenienia. Na pewno mają już korzonki, zresztą ten kaktus w ogóle bardzo łatwo się 'przyjmuje'.

Moje roślinki
Karolina
Karolina
Nie ma sprawy
Te ukorzeniane są widoczne na zdjęciu na stronie 7, ale mogę także urwać nowe (jakby co, to siostra ma u siebie też duży okaz, dziecko mojego
)

Moje roślinki
Karolina
Karolina
Dziękuję za komentarze:D Siedzę dzisiaj cały dzień w domu, to sobie pomyślałam, że porobię zdjęcia

W niedzielę poprzesadzałam moje sukulenciki do jednej doniczki. Niestety straciłam niedawno eschewerię- nagle bardzo szybko jej większość liści i łodyga uschła, ale zostały 2 liście, mam nadzieję, że się ukorzenią.

To prezent od mojego M. na dzień kobiet. Przepięknie, mocno pachnie. Tylko, że już od zakupu był wygięty, a dzisiaj patrzę, a on jeszcze bardziej się wygiął więc go oparłam o ścianę

Malutkie papryczki. Posadziłam nasiona z jednej papryki, nie myślałam, że aż tyle ich wykiełkuje

Szczawik powoli budzi się do życia

W niedzielę poprzesadzałam moje sukulenciki do jednej doniczki. Niestety straciłam niedawno eschewerię- nagle bardzo szybko jej większość liści i łodyga uschła, ale zostały 2 liście, mam nadzieję, że się ukorzenią.

To prezent od mojego M. na dzień kobiet. Przepięknie, mocno pachnie. Tylko, że już od zakupu był wygięty, a dzisiaj patrzę, a on jeszcze bardziej się wygiął więc go oparłam o ścianę

Malutkie papryczki. Posadziłam nasiona z jednej papryki, nie myślałam, że aż tyle ich wykiełkuje

Szczawik powoli budzi się do życia

Moje roślinki
Karolina
Karolina