Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Marzenia to fajna sprawa. Ja jestem ciekawa gdzie Ty byś te storczyki upchnoł w domu hihihi
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Arturze, naklepałeś już tyle stron? :D:D:D:D Pomarzyć fajna rzecz. To dobrze, że masz zapobiegliwych rodziców i już Cię "wymeldowują" na swoje :D:D:D Ja niestety mieszkam w bloku i zero możliwości na "swój hektar z domkiem". No cóż, może zamiast poddasza zrobisz sobie orchidarium? ;) I wtedy zamiast zaopatrywać się w kwiaciarniach będziemy słać zamówienia do Ciebie? :) Co do "naszych" cen.. Arturze, dolicz marżę, pośredników, transport.. I tu masz odpowiedź dlaczego u nas jest drogo :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanku, przejrzałam Twój wątek, masz piękne roślinki :wink:
Marzenia trzeba mieć, bo jak wiadomo gdy bardzo czegoś pragniemy to prędzej czy później się to spełni :lol:
I widzę że jesteś już "ustawiony" na przyszłość :shock: , pogratulować rodzicom :!: :wink: Będziesz miał łatwiejszy start w dorosłość :idea:
A, i zapomniała dodać ze rpównież jestem mile zaskoczona Twoją postawą i Twoim hobby, mam brata o 2 lata starszego od Ciebie i on by tylko z kolegami się umawiał i na mecze jeździł :roll: o roślinki dbać to by nie potrafił, ciężko go było namówić żeby latem trawnik podlał w ogródku :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

PESTKA@ pisze:Marzenia to fajna sprawa. Ja jestem ciekawa gdzie Ty byś te storczyki upchnoł w domu hihihi
Na parapetach , półkach , wisiołkach , meblach , kwietnikch , stolikach itp. ;:191
Agnieszko - tak juz tyle stron , a w ogródku... . Tak w ogóle to jestem tu od 31 pazdziernika i nie wiem kiedy napisałem te 562 wiadomosci... :shock: No tak z tymi cenami to prawda... Woem Agnieszko , że w bloku mieszkasz i masz te swoje cudowne przyblokowe hektary :lol: . Ale mimo to powinas byc z siebie dumna ! ogródek przy bloku i te ciągłe kłopoty z robotnikami... , a ty walczysz o swoje i masz sliczny ogródek ! Z tym poddaszem to dobra mysl ! :shock: :) :lol: . Jeszcze wracajac do cen to w takim Auchanie czy Leroy merlin mozna i po 20 - 20 pare zł kupic... to tez nie tak mało ale i tak duzo taniej ! Skoro Orionka w tym roku kupiła prawie 50 phalaenopsis... to ja przy takim tępie 200 szt. będe miał w cztery lata ! :lol: A co tam nie będe pił piwka , a tym bardziej palił papierosów bo jestem chory na astme , tylko kupie sobie kwiatuszka :) . Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Pochwalam hierarchię celów, i rozsądek, i zapał... 8)
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

nooo...Tulipan, mnie również bardzo pozytywnie zaskoczyłeś.
Ja mam teraz przyjemność, raczej wątpliwą studiowania z zeszłorocznymi maturzystami, takimi po amnestii też, muszę wam powiedzieć, że mimo tylko kilku lat różnicy jestem przerażona, tym co oni mają w głowach jaki tym czego im tam brakuje.

Oby więcej takich Tulipanów, między chwastami ;:225
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Arturze to niedługo będziesz miał drugi wątek - mój ogród ;:1

Super, że masz takie marzenia. Największą frajdą jest dążenie do ich realizacji i wyznaczanie sobie nowych celów. Myślę sobie, że nie będziesz miał problemów z przywiezieniem nawet 400 falków z Holandii :lol: ,a jak już tam będziesz to ja poproszę jednego malutkiego falusia :;230
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

dewuka pisze:Pochwalam hierarchię celów, i rozsądek, i zapał... 8)
Dziejuje dewuko :oops: :)
koralina- równiez dziekuje... :oops: , " więcej takich tulipanów miedzy chwastami" :oops: :D Współczuje tego studiowania , takie życie..... :(
kaisog1 - a wiesz , ze bysłałem nawet o 500 falkach :shock: , tylko stwierdziłem że niedła bym rady z podlewaniem i chyba cały dzień by mi to zeszło.... :shock: , zanim woda skażdego odcieknie .... i zanim z powrotem bym je ustawił na tych półkach , kwietnikach , ścianach , meblach , wisiołkach... , stolikach i na czym popadnie.... :shock: to by dzien cały zeszedł/murowane... :lol: . Tylko , że liczba 2 przynosi mi troche pecha wiec 200 nie moze byc , 100 to za mało :lol: , ale 300 to tak w sam raz.... ;:24 ;:191 ;:183 .
Dlaczego niedługo będe miał 2 ogródkowy wątek ? :shock: , mam juz jeden , na dopiero 22 strony... Chyba jeszcze nie trzeba zakładac nowego... ? np. ogródkowy watek Tess ma dobre ponad 200 stron.... :shock:

Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny :D [/b]
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

Artur faktycznie - nie zauważyłam, że już masz wątek ogrodowy :oops: przepraszam.

A co do ilości falków to wszystko dobrze ale właśnie tak jak piszesz - podlewanie to nie dzień a tydzień wyjęty z życia :;230
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trzeba by jakies automatyczne nawadnianie i zamgliwanie... , jak w storczykarni..... :lol: , wszystkim komputer steruje.... :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

No ja właśnie wczoraj mialam podlewanie..i powiem wam szczerze,ze za każdym razem jak stawiam miski,miseczki,wiaderka ;mówie sobie ŻADNEGO WIECEJ! Normalnie temolka chaty podczas podlewania ,a to ma być ponoć przyjemność :twisted:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja nienawidzę podlewania storczyków , leje sie woda... mój pokój korytarz i kuchnia zalane.... :lol: .
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Pestko, Tulipanie - to jak Wy podlewacie storczyki???????!!!!!!!!!!!!! ;:84
platynka :)
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

PESTKA wiesz co ja nie wpadłam na to żeby je wszystkie do miski ciach i już tylko sie z osłonką bawie - nalewam wody, wkładam, czekam wyjmuje, wkładam następnego itd. No pełną gębą blondynka ze mnie ;:124 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wy pewnie moczycie, ale ja mam łatwiejszy sposób - podlewam storczyki lejąc wodę z butelki do storczyka tak, by wyciekła na podstawkę. to dobry sposób dla takich leniuchów jak ja. moczenie może lepiej nawadnia, ale przy 50 storczykach zajęłoby mi cały dzień. i woda potem byłaby taka brudna...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”