Ogród-Sterlizja36

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Zakwitła wreszcie moja piwonia delikatna :D i jest pełna.Zdjęcia może mało wyrażne bo u mnie ciągle wieje, poruszają się kwiaty(nie jestam super fotografem). Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pierwszy raz u mnie kwitnie pigwa-mam szczepioną na pniu ok.1.50cm.Rododendron w całej krasie,w zeszłym roku miałtylko jeden kwiat a w tym jest nimi obsypany :D .Pomarańczowa azalia też nie dała się zimnym ogrodnikom.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też wieje, ładny kolor tego liliowego rh.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ewa moja koperkowa Plena też już zakwitła i ma 4 kwiaty a w tamtym roku tylko 1.
Ty jeszcze ją osłaniasz?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
sterlizja36
500p
500p

Post »

Mariasen-rododendrona kupiłam w zeszłym roku na etykiecie miał czerwone kwiaty-jak zakwitł była niespodzianka :D

Izabella1004- jeszcze ją osłaniam dopóki kwitnie,w końcu to mój tegoroczny skarb :D .Bałam sie że młode pędy połamie mi wiatr,a ja tam ciągle jeszcze nie mieszkam.Nie zawsze dopisuje pogoda i mogę z dziećmi tam pojechać,jestem zapobiegawcza. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek1.wiąz yatszuba,2.oliwnik,3.leszczyna,4.wiśnia piłkowana ,4.kalina japońska,5.kalina Aureovariegata,6.najnowszy zakup-trzmielina oskrzydlona.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Zakwitła wreszcie moja piwonia delikatna :D i jest pełna.Zdjęcia może mało wyrażne bo u mnie ciągle wieje, poruszają się kwiaty(nie jestam super fotografem).
Ewciu, ta piwonia jest urocza! taka delikatna (jak sama nazwa wskazuje) i zwiewna :shock:

Zdradź gdzie i za ile ją kupiłas :wink:
widziałam taką kwitnącą sadzonkę na kiermaszu za UWAGA! 100zl !!!
Ciekawa jestem czy ktoś ją kupil? :lol: :lol:
sterlizja36
500p
500p

Post »

Gloriadei-mi się ta piwonia po prostu wymarzyła :D ,na all.oglądałam ją po 140zł+wysyłka i myślałam że nigdy jej nie kupię.Jednak szczęście się uśmiechnęło i miałam z mężem kurs do Gdańska,przez miejscowość Frank-a tam za każdym razem można spotkać wiele cudów w przystępnej cenie(szkółka ,sklep).Jak ją zobaczyłam i usłyszałam cenę to była moja :D 30zł.Póżniej żałowałam że nie kupiłam jeszcze jednej,jednak już nie było.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak to dobrze, że jeszcze zdarzają się takie miejsca, gdzie można kupić za przystępne ceny :D
30 zl to dobra cena! Sama bym za tyle kupiła :wink:
Powiedz czy ona rośnie podobnie wysoko jak te zwykłe piwonie bylinowe?
sterlizja36
500p
500p

Post »

Moja jest młodziutka i jeszcze niska,jednak piwonie delikatne są trochę niższe i lubią mniej wody co zwykłe. Obrazek Obrazek Obrazek
Na pierwszym zdjęciu maleństwa-piwonia Młokosiewicza od Mirzan,na drugim soczysto -czerwone przyrosty u pierisa japońskiego,na trzecim Pysznogłówka od ciebie Gloriadei :D .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ciekawa jestem po ilu latach ci te piwonie zakwitną ?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
magdala

Post »

Ewo :-)
I tutaj właśnie znalazłam to czego szukam - odpowiedzi na pytanie : czy nie jest szaleństwem założyć ogród zanim powstanie dom...
Pięknie i jak szybko to zrobiłaś :-) W moim przypadku jest gorzej ,bo działka budowlana jest zupełnie goła,ale tak marzy mi się ogród z domem (tak właśnie :ogród z domem ,a nie odwrotnie),że zaczynamy dojrzewać do tego ,żeby zbudować choćby stan surowy (nie chcemy kredytu)i zacząć z ogrodem.
Teraz mam ogródek na działce (takiej "państwowej"),ale strasznie marzy mi się przenieść z czasem to wszystko na miejsce docelowe .
Proszę -powiedz,że jest to do zrobienia :-)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Twoj pieris wygląda wspaniale! Takie blyszczące liście i ogólnie taki dorodny krzak! Chyba mu dobrze u ciebie :wink:
Mój podmarzł troszkę na przedwiośniu i ma słabe przyrosty :(
Cieszę się, że pysznogłówka tak ładnie rośnie :wink:
Czasami napada ją mączniak latem. Ale u ciebie jest przewiewnie to pewnie będzie zdrowo rosła :wink:
miłego dnia!
sterlizja36
500p
500p

Post »

Izabella1004-napaliłam sie na tą piwonię a nie zapytałam o wielkość sadzonki i efekt jest jak widać ,może kiedyś uda mi się dostać bardziej dorodną sadzonkę piwoni Młokosiewicza :D ,a te niech rosną :roll: .

Magdala-warto mieć własną działkęi powolutku budować własny dom.My również nie budujemy się na szybkiego,choć moglibyśmy brać kredyty ,sprzedać mieszkanie,ograniczać swoje przyjemności.Zaczęliśmy budowę pod warunkiem ,że nie za wszelką cenę,wszystkich pieniędzy nie będziemy tam ładować,Choć nie powiem chciałabym już tam być.Jednak nie samym domem człowiek żyje ,trzeba trochę zwiedzać i pokazywać dzieciom jak piękny mamy kraj :D .Ja lubię ogród ,podróże(na ile to możliwe z dwójką małych dzieci)i to są moje przyjemności,mąż uwielbia ryby ,grzyby i modelarstwo .Każdy na swój sposób trochę się rozpieszcza a i dzieciom też się przy tym udziela :D .

Gloriadei-będę mieć na oku pysznogłówkę,w razie czego to dostanie po głowie miedzianem.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
sterlizja36
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek

A u mnie zakwitła piwonia majowa tylko jednym kwiatem ale za to dorodnym :D .Maki w dużych pąkach na dniach zakwitną, robinia włochata też całkiem nieżle sobie radzi.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
sterlizja36
500p
500p

Post »

Krzewuszki u mnie też kwitną...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mecznica -zakwitła :D jednym kwiatkiem Izabello. Obrazek

No a na dzień matki od synków dostałam pokażnego rododendrona :D
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krzewuszki całe obsypane pąkami! Pięknie kwitną!

Pokaż nam ten rh :o , jaki ma kolor?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”