Kaktusy darekcn4
Bardzo proszę o pomoc!
Cześć wszystkim. Niedawno przyjąłem w, jak mi się wydawało, "dobre ręcę" ponad 2 metrowej wysokości kaktusa o nazwie eupforbia trigona. Tuż po przeprowadzce zaczęły wypadać mu liście. Moze ktos sie orientuje czemu tak sie dzieję. Będę także wdzięczny za wszelkie informację dotyczące tegoż własnie kaktusa. Pozdrawiam
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szafran Euphorbia trigona to inaczej Wilczomlecz trójżebrowy 8) To bardzo popularny sukulent w naszych mieszkankach 8) Tez mam takiego ok 2-metrowego i liście opadają mu zwykle na zimę, tak więc nie martw się, jest to rzeczą naturalną
Poczytać o tej roślince możesz tu: ( klikając w podany niżej link ):
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1204

Poczytać o tej roślince możesz tu: ( klikając w podany niżej link ):
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1204
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj złapałem wenę na spacer do lasu, poszedłem i przy okazji uzbierałem ziemi liściowej. Teraz jest świetna pora do zbierania ,,liściówki". Uzbierałem całą siatkę i trochę mnie przeważała w drodze powrotnej do domu
. Polecam wybrać się do lasu i uzbierać ziemi. Moje Notocactus bardzo ją lubią, o Eriocactus nie wspomnę
. Polecam zastępować część ziemi w substracie dla kaktusów ziemią liściową. Pozdrawiam.

kaktusy kaktusy kaktusy i jeszcze raz kaktusy 

Witam szanowni forumowicze. Muszę się Wam pochwalić. Dzisiaj na stronie www.twojapogoda.pl pod mapką pogodową na stronie głównej w zakładce foto dnia pierwsze zdjęcie od lewej jest mojego autorstwa.
. Bardzo miłą niespodziankę ,,dostałem" z rana
.

kaktusy kaktusy kaktusy i jeszcze raz kaktusy 

darekcn4 pisze:Potrzebuje Waszej rady. Czy mieliście przyjemność ukorzeniać A. myriostigma f. monstruosa? Mam taką roślinę i chciałbym ukorzenić odrosta, ponieważ roślina jest szczepiona, czego szczerze mówiąc nie lubię. Bardzo proszę o radę... Pozdrawiam.
Standard tak jak przy ukorzenianiu innych odrostów ,najlepiej robić to na wiosnę ,masz wtedy szanse, ale na korzenie trzeba trochę poczekać
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Darku nie wątpiędarekcn4 pisze:Muszę się Wam pochwalić. Dzisiaj na stronie www.twojapogoda.pl pod mapką pogodową na stronie głównej w zakładce foto dnia pierwsze zdjęcie od lewej jest mojego autorstwa.. Bardzo miłą niespodziankę ,,dostałem" z rana
.

- phoebs
- Od: 20 wrz 2008, o 01:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Darek, super zdjęcie, gratuluję i pozdrawiam.
Ania
Ania
najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania