W.o...Grzybach
Po pierwsze robicie świetne zdjęcia.
Po drugie szmaciaki rzeczywiście są pod ochroną, mają piękny orzechowy zapach. Ale pierwszy raz zobaczyłam szmaciaka właśnie w podolsztyńskich lasach. Ze stron jakich pochodzę ( Ciechocinek) nie było takich grzybów. Rzadkością były też prawdziwki.
Po trzecie pod Olsztynem- wczoraj znalazłam tylko kurki. Innych grzybów na razie brak. Ale w lesie jest i tak świetnie! Ten zapach ściółki !
Po drugie szmaciaki rzeczywiście są pod ochroną, mają piękny orzechowy zapach. Ale pierwszy raz zobaczyłam szmaciaka właśnie w podolsztyńskich lasach. Ze stron jakich pochodzę ( Ciechocinek) nie było takich grzybów. Rzadkością były też prawdziwki.
Po trzecie pod Olsztynem- wczoraj znalazłam tylko kurki. Innych grzybów na razie brak. Ale w lesie jest i tak świetnie! Ten zapach ściółki !
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No cóż, wg, mnie to pieczarki. Też mam w ogrodzie miejsce, w którym co roku wyrasta poletko piekczarek. Może dla pewności zapytaj tu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie musisz nigdzie pytać. To na 100% pieczarki - mają charakterystyczną falbankę /kołnierzyk/ pod kapeluszem i to odróżnia je od innych grzybów. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki