Nieziemski świat Małgosi
Oj było śmiechu , było. Nie mam pojecia jak on się dostał do mieszkania.
Mieszkam na pierwszy piętrze, fakt ,że cały balkon zrośniety
, ale żadne drzewko nie sięga balkonu , strasznie je ogołocili w tym roku ze spółdzielni. Więc ten "zielony" musiał chyba po ścianie sobie skakać.
A tu moje kombinowania z tłem , słońcem i czort wie czym jeszcze

Mieszkam na pierwszy piętrze, fakt ,że cały balkon zrośniety

A tu moje kombinowania z tłem , słońcem i czort wie czym jeszcze

Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
menia ja po prostu "kombinuję"
tak na prawdę to się dopiero uczę , czasem piekne zdjęcie wyjdzie za pierwszy razem , aczasem zrobię ich dziesiątki i nic nie wychodzi.
Dobrze ,że to bardzo spokojne modele
jasminee1 najpierw też mi się tak wydawało , ale ten Twój "łaziękowy" ma muśnięcie fioletowo-wrzosowe , nie mniej jednak są bardzo podobne
Asiu dziękuję
, on ma na dodatek każdy kwiat ciut inny , tak jak te wszystkie łaciati.

Dobrze ,że to bardzo spokojne modele

jasminee1 najpierw też mi się tak wydawało , ale ten Twój "łaziękowy" ma muśnięcie fioletowo-wrzosowe , nie mniej jednak są bardzo podobne

Asiu dziękuję

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję
.
Gosieńko
gotowa, oj gotowa , ja się doczekać nie mogę
ile , gdzieś ze 20 dorosłych .
Na pewno 5 średniaków , które są przed pierwszym kwitnieniem , mam cichą nadzieję ,że jeszcze w tym roku zakwitną
.
Parę maluszków i tu lata wyczekiwania mnie czekają.
Nie przywiązuję konkretnie wagi do ilości ,ani do tego ,czy to hybryda , czy gatunek, tylko do ich piękna i moich marzeń o nich.

Gosieńko

Nie wiemStorczykowa pisze:śliczności... ładnie wybarwione są twoje Phal. a samych Phalaenopsisów ile masz?

Na pewno 5 średniaków , które są przed pierwszym kwitnieniem , mam cichą nadzieję ,że jeszcze w tym roku zakwitną

Nie przywiązuję konkretnie wagi do ilości ,ani do tego ,czy to hybryda , czy gatunek, tylko do ich piękna i moich marzeń o nich.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też przywiązuję wagę do piękna. jak mi się jakiś spodoba to kupuję (o ile rodzice się zgadzają). ja mam chyba 26-27 dorosłych i 1 siewkę, bardzo maleńką, która jeśli przeżyje, zakwitnie dopiero za 5-6 lat. bardzo długo bedę musiała czekać, ale tak to jest ze storczykami. za kilka miesięcy dojrzeje torebka nasienna na żółtym i może oddam ją komuś, kto umie wysiewać.AUREA pisze:Dziękuję.
Gosieńkogotowa, oj gotowa , ja się doczekać nie mogę
![]()
Nie wiemStorczykowa pisze:śliczności... ładnie wybarwione są twoje Phal. a samych Phalaenopsisów ile masz?ile , gdzieś ze 20 dorosłych .
Na pewno 5 średniaków , które są przed pierwszym kwitnieniem , mam cichą nadzieję ,że jeszcze w tym roku zakwitną.