Bardzo ładne poletko Przemku . A ja dzisiaj wysiałam nasionka na rozsadkę.
Nie udało mi się kupić nasion ekshibition w sklepikach. Wiecie może czy w jakimś markecie się pojawiła? Alisa Craig jest podobna do Ekshibition, ale mam resztkę z poprzednich lat, trochę mało i nie wiadomo czy wzejdą.
przemek1136 sadzisz w kępkach czy pojedynczo ? Chyba kępki widzę. Jakie teraz odległości miedzy kępkami robisz ? Wiem, że kiedyś podawałeś spore odległości, ale mam wrażenie, że sadzisz dość gęsto. Jakie odległości masz w rzędzie i między rzędami ? Mam mało miejsca i myślę jak bardzo zagęścić.
W tym roku wyjątkowo nie sadziłem w większych kępach gdyż w mini doniczkach umieszczałem podkiełkowane nasiona. Część po 2 nasiona a część po 1 nasionku. Odległości między rzędami 30 cm a w rzędzie ok. 8-10 cm.
Super, Asia jak szybko Ci urosła.
Ja siałam wcześniej a jeszcze za cienka,
wysadzę za tydzień lub dwa. A ta co posiana w tunelu wprost do gruntu to całkiem malutka jeszcze.
Kasiu , moja nie wile większa, ale za ja mam jej nie wiele , weszła mi na większą grządkę wzniesioną,to mam ją pod kontrolą. W każdej chwili mogę ją okryć agro,
U Ciebie jest chłodnie, to faktycznie lepiej poczekać
Pytałem o nawożenie na poprzedniej stronie. Dostałem odpowiedź, że nic jej nie brakuje więc nie nawoziłem. Tzn. podlałem raz biohumusem. Ale tam to śladowe ilości nawozu.
No, ale Twoja jest miesiąc starsza tak więc chyba kwestia czasu. Przemek kiedyś pisał, że rozsadę robimy 9 tygodni więc obliczyłem sobie termin wysiewu na koniec lutego. W przyszłym tygodniu chciałem sadzić. Jak będzie trzeba to się poczeka.
Pamiętam, jeśli ciągle wygląda tak samo dobrze to nie musisz nawozić.
Pisałem, że rozsada cebuli nie toleruje wysokiego zasolenia, ale braków również nie lubi.
Cebula mężnieje w niższej temperaturze, mojej na wyleganie pomogło nocowanie w tunelu i przycięcie.