Napisałaś: "ja swoich ciemierników nie rozpieszczam i ładnie rosną.Bywa,że jak chcę jakiejś roślinie dogadzać to przedobrzę"
I ja właśnie tak zrobiłam tak mnie wkurzyły, że całkowicie przestałam się nimi interesować. Ciekawe co z tego będzie?
Ale może moja ziemia im nie służy. Jeden został mi podarowany przez panią, która ma ciężką gliniastą glebę i u niej był wielki i piękny. Ja mam kiepską i przepuszczalną, może to jest powód. A ty Marysiu, jaką masz ziemię?
Ewciu ziemię mam lekką i przepuszczalną , czasem trudno roślinom zaadaptować się do warunków. Dostałam od sąsiadki siewkę ciemiernika,który u niej jest piękny a ja nie mogę mu trafić z miejscem. Spróbuj swoje podsypać wapnem lub skorupkami z jajek.. one to lubią.
Za oknem deszcz i wiatr, ale u Ciebie Maryniu zawsze jest czym oczy napaść.
Piękne rośliny, soczyste zieleń a wszystko to na perfekcyjnych zdjęciach.
Lubię do Ciebie zaglądać bo zawsze jest tu czym się pozachwycać.
Maryniu. Chyba nie zdążyłaś odwiedzić działeczki w poszukiwaniu wiosny przed powrotem zimy, bo pewnie pokazałabyś co znalazłaś
Za to czarują cieplutkie wspomnienia w pełni kwitnącej wiosny Od razu przyjemniej , zwłaszcza, że za oknem znowu pada śnieg i wiatr gwiżdże, w końcu środek zimy
Pięknych, białych widoków, Maryniu
Kasiu dzięki wielkie za miłą niespodziankę odwiedzin i sympatyczny komentarz Martusiu ,działki nie odwiedziłam a dzisiaj obudził mnie odgłos osiedlowej odśnieżarki ..Za oknem śnieg ale z dachu kapie...
Piwoniami mi zapachniało i bzem! I hiacyntami! Maryniu, u Ciebie nie tylko działkowymi ślicznościami można oczy nakarmić , masz bowiem również prawdziwe cudeńka w domku.
Widzę kwitnącego wilczomlecza wątpliwego. Czy to z ubiegłorocznej cebulki przechowanej przez Ciebie?
Moje dwie cebulki ładnie też się przechowały, ale wsadzone do doniczki tylko listki wypuściły i dalej nic się nie dzieje.
Maryniu, chociaż w ogrodzie coś tam się kluje, to do takich pięknych widoków jak u Ciebie, jeszcze daleko
Miło pooglądać piękne, letnie obrazki, na rozgrzewkę po spacerze po ogrodzie
Znowu podziwiam Twoją golterię . U mnie zmarniała w domu i w tym roku siedzi w ogrodzie.
Miłej niedzieli
Maryniu
Jak zwykle Twoje zdjęcia robią na mnie nieziemskie wrażenie.
Maki,irysy, róże, liliowce, rodki i inne roślinki umilają kolorkami szaro-bure widoki za oknem. oczekuję wiosny.
Maryniu, ależ nacieszyłam oczy wspaniałymi zdjęciami!
Pięknie kwitły Twoje rododendrony, azalie, liliowce, różyczki i wszelkie inne kwiecie , którego co najmniej jednej trzeciej nie rozpoznaję.
Oczywiście, myślałam: "śniedek", napisałam wilczomlecz. Skąd mi się to wzięło? Nijak nie umiem zrozumieć.
Martusiu przecież miejsce golterii jest w ogrodzie...to my dla umilenia sobie zimowych dni zabieramy ją do domu co nie zawsze jej się podoba.:lol:Moja pójdzie wnet do ogródka /mam nadzieję,że dotrwa w domu/
Ewciu wielka to dla mnie przyjemność jeśli sprowokuję kogoś swoimi zdjęciami do zaznaczenia swojej tutaj bytności!
Lucynko Ty jak zwykle nie szczędzisz miłych pochwał Zawsze jesteś na stanowisku i na swoim miejscu w moim wątku!
raźnie przyświeca od samego ranka więc zachęcona miłymi odwiedzinami z serdecznym słowem , następną porcją służę!
Ależ cudne słoneczne fotki, Maryniu!
U mnie wiatr goniący po niebie ciemne chmurzyska , toteż z ogromną przyjemnością ogląda się takie radosne zdjęcia, a wśród nich moje ukochane lilie!
Niechaj to słoneczko świeci Ci jak najdłużej.