Mag...iczny Ogród - mag cz.1
- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Och... ja wczoraj w krotkim czasie (3 min) zebralam ponad 40 slimakow z rabatki 50 cmx 20 metrow wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;:44
Zas winniczkow u mnie w ogole nie ma, sa zas u mojej mamy na drugiej stronie miasta.
Zas winniczkow u mnie w ogole nie ma, sa zas u mojej mamy na drugiej stronie miasta.
Witam w ogrodzie... (NL1)
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
dtlissa pisze:Och... ja wczoraj w krotkim czasie (3 min) zebralam ponad 40 slimakow z rabatki 50 cmx 20 metrow wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;:44

Spod jednej kępy turzycy wybrałam przed chwilą 11 małych w skorupkach i czarnego golasa.
Pofrunęły rzutem koszącym na drugą strone ulicy, nad rzekę.
Czosnki olbrzymie już w połowie liści są obżarte.

Madziu, jesteś SZCZĘŚCIARĄ - nie dość, że rosną Ci nawet grzyby, to jeszcze ślimaki omijają.
Jak Ty to robisz, Kochanie ?

- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
pomaga do pierwszego deszczu... deszcz popiol rozmywa i slimaki znowu sie wszedzie panosza.A próbowałyście może rozsypywać popiół drzewny wokół roślin?
Pogoda dzis piekna wiec podzialalam troszke w ogrodku oto co znalazlam :
a) jakiegos grzyba - co to za cudo

b) cos dziwnie kichalo pod drewnem do kominka, myslalam, ze to moze moja "3-nozna" kicia ale jakie moje zaskoczenie , gdy okazlo sie, ze to jez sobie tam wymoscil domek

oraz to, ze moj rh "breslau" juz za momencik juz za chwileczke bedzie kwitl

Witam w ogrodzie... (NL1)
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Hanuś, ale za to mam karczownika (i) ... nie wiem co lepsze.
Z dnia na dzień ogród się zmienia, azalia już się szykuje do kwitnienia. Po ostatnich deszczach, zieleń bujna jak nigdy
A to takie nie najszczęśliwesze połączenie kolorystyczne, ale od "publicznej" strony i na dodatek tylko kilkudniowe, więc nie zmieniam
A to już strona "prywatna" - pastelowa, wyciszona

Z dnia na dzień ogród się zmienia, azalia już się szykuje do kwitnienia. Po ostatnich deszczach, zieleń bujna jak nigdy

A to takie nie najszczęśliwesze połączenie kolorystyczne, ale od "publicznej" strony i na dodatek tylko kilkudniowe, więc nie zmieniam

A to już strona "prywatna" - pastelowa, wyciszona

- hanka55
- Kontakt:
Takie ładne odcienie zieleni na pierwszej fotce.
A karczownik to koszmarne zagrożenie, więc może zatrute ziarno do kopczyków ?
Jeśli się rozmnoży, to podobno w ciągu roku może mieć kilkadziesiąt młodych
A to już ogromny problem!
Proszę, póki jeszcze możesz postaraj się go zlikwidować, nawet drastycznymi metodami.
Widok kilku zasuszonych roślin wyjętych z ziemi bez korzeni- jest koszmarem.
Podobno najsmaczniejsze dla gryzoni-smakoszy, jest zatrute ziarno Brossa.
A karczownik to koszmarne zagrożenie, więc może zatrute ziarno do kopczyków ?
Jeśli się rozmnoży, to podobno w ciągu roku może mieć kilkadziesiąt młodych

A to już ogromny problem!
Proszę, póki jeszcze możesz postaraj się go zlikwidować, nawet drastycznymi metodami.
Widok kilku zasuszonych roślin wyjętych z ziemi bez korzeni- jest koszmarem.
Podobno najsmaczniejsze dla gryzoni-smakoszy, jest zatrute ziarno Brossa.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Nie tylko Brossa, dla "moich" zwierzątek dobre (bo skuteczne) było ziarno Normix. Od tego roku pakują je już do większych niż 250 gr opakowań, można kupić duże opakowanie i karmić, karmić, karmić, aż do skutku
Powodzenia! (szczerze mówiąc nie wiedziałam, że leżące na trawniku futrzaki mogą sprawić tyle względnej radości
)

Powodzenia! (szczerze mówiąc nie wiedziałam, że leżące na trawniku futrzaki mogą sprawić tyle względnej radości

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- mag
Witaj Jszfred,
stokrotne dzięki za słowa uznania. To bardzo miłe, jak komuś jeszcze podoba się to co stworzyliśmy. Na razie pracy ogrom, ale tylko dlatego, że kończę zagospodarowywać całość. Ta część, którą obsadzałam jako pierwszą i tam gdzie już pousuwałam pierwotne błędy, nie wymaga już zbyt wiele pracy.
stokrotne dzięki za słowa uznania. To bardzo miłe, jak komuś jeszcze podoba się to co stworzyliśmy. Na razie pracy ogrom, ale tylko dlatego, że kończę zagospodarowywać całość. Ta część, którą obsadzałam jako pierwszą i tam gdzie już pousuwałam pierwotne błędy, nie wymaga już zbyt wiele pracy.
- mag
Hanuś,
całodobowa jadłodajnia funkcjonuje już na pełnych obrotach i menu urozmaicone, jak to tylko w prowincjonalnych warunkach możliwe. Brossy i nie brossy serwuję codziennie, ale na efekty trzeba będzie chyba poczekać, bo ciągle jeszcze moi lokatorzy sięgają po surówkę do schabowego - ostatnio lilia orientalna Casa Blanka.
całodobowa jadłodajnia funkcjonuje już na pełnych obrotach i menu urozmaicone, jak to tylko w prowincjonalnych warunkach możliwe. Brossy i nie brossy serwuję codziennie, ale na efekty trzeba będzie chyba poczekać, bo ciągle jeszcze moi lokatorzy sięgają po surówkę do schabowego - ostatnio lilia orientalna Casa Blanka.

- hanka55
- Kontakt:
Madziul, świetnie udało Ci się włączyć ściane lasu, w swoje ary.
Optycznie, tworzy to polanę pełna kwiecia
.
Dzieciaczek - sliczny, szorstki ( a wydawało mi się, że na zdjęciach były gładkowłose ?), zawsze kojarzy mi się - wybacz, proszę - ze szczotką do mycia butelek, albo w wyciorem do strzelby
A swoją drogą, to faktycznie inny świat.
U nas dopiero tawuły zaczynają mieć nabrzmiałe pączki.
Chyba mamy miesiąc opóźnienia
Optycznie, tworzy to polanę pełna kwiecia

Dzieciaczek - sliczny, szorstki ( a wydawało mi się, że na zdjęciach były gładkowłose ?), zawsze kojarzy mi się - wybacz, proszę - ze szczotką do mycia butelek, albo w wyciorem do strzelby

A swoją drogą, to faktycznie inny świat.
U nas dopiero tawuły zaczynają mieć nabrzmiałe pączki.
Chyba mamy miesiąc opóźnienia