Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że warzywniaczek będzie bogaty, a i kwiatuszków nie zabraknie. Zielnik piękny. Ja niestety mam wystrugany płotek z patyków i nie jest taki równy. A co do szaleństwa to masz rację. Zobaczysz jak to będziesz wsiewać. Mnie cały czas bolą gnaty.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Witaj Ewo, rzeczywiście szleństwo u Ciebie :D Nasion od groma...
Zwróc uwagę, że np orlik jest dwuletni, tzn zakwitnie w przyszłym roku, ale warto czekac :D
Jak moge Ci doradzić, unikaj nasion z firmy na L..... Ja zawiodłam się bardzo i to na kilku opakowaniach. Albo w ogóle nie wschodziły albo po 2-3 marne siewki /nawet aksamintka, która się sama rozsiewa/
Zauważyłam, że pomysłów Ci już nie brakuje na zagospodarownie :P to forum jest najlepszym poradnikiem / wiem to po sobie :wink: /
Jak masz zacienione miejsca to może pomysl o funkiach , są łatwe w uprawie i niewymagające. Fajnie wygladaja też pod drzewem.
Polecam tez trzmielinę żółto zieloną, fajny akcent /w słońcu/ jak równiez berberysy. Są różne odmiany i posadzone obok siebie super wyglądaja. Na allegro mozna trafic całkiem tanio /np 10 krzaczków 30 cm za 19 zł/, wiem, bo szukałam dla koleżanki :D
Zyczę powodzenia, na pewno będę do Ciebie zaglądać :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu ale zaszalałaś ż tymi zakupami :lol:
Teraz będziesz miała co do roboty :P
Jak już wysiejesz kwiatki to zacznie się podlewanie a potem sadzonkowanie , oj będzie roboty ale efekty będą zniewalające :lol: :shock:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Witajcie Dziewczyny :D ...

Beatko, mnie też kosteczki bolą :) oj, czuję, że młodość już za mną :( Mój M. bardzo się udziela w ogrodzie, to jedyna moja nadzieja, że podołamy tym pracom :)

Gabrysiu :D ... dzięki, zwrócę uwagę na tę firmę na L. Funkię planuję, ale tu w pobliżu niegdzie jej nie można dostać :( , kupiłam za to dwa berberysy, trzmielina - hmmm, nie wiem co to, ale zaraz poszukam w necie ... jak mówisz, że warto to poszukam gdzieś w sklepach.

Jolu :D ... masz rację, że pracę sobie zorganizowałam na cały sezon ;) ... żeby tylko pogoda była, bo dzisiaj u nas trochę pada.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Ewuniu!
Jesteś panią na włościach, piękny teren, jest gdzie rozwinąć skrzydła.
Kupiłaś już wiele roślinek i nasion och będzie pięknie i kolorowo.
Świetne kompozycje w misach.Masz kogoś do pomocy?
Czekam z niecierpliwością na dalsze fotki.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko :D ... oczywiście pomaga mi mój M. Dzięki niemu wszystko nabiera realnych kształtów. Z tymi nasionkami chyba troche przesadziłam, już nie wiem gdzie je mam wysiewać. Trzebaby zlikwidować duży fragment starej darni, a to bardzo ciężka praca - ziemia - 100% glina, jak sucha, to twarda jak beton, a gdy mokra, to extra ciężkie ... masełko ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu nie ma za co.
Ale zrobiłaś zakupy, że ;:154 No to już widzę jak pięknie będzie wyglądał ten twój ogródek w lecie. A i z warzywniaczka będzie co wyskubać. Już widzę te śliczne grządeczki i roślinki z kropelkami rosy na listkach. :roll:
Będzie co oglądać, oj będzie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo lubię oglądać nowo powstające ogrody i nie mogę pojąć dlaczego mnie tu jeszcze nie było. Masz wspaniałe pole do popisu i dużo zapału i bardzo jestem ciekawa co stworzysz, więc będę podglądać i kibicować :oops: życząc samych sucesów :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko :D ... mam nadzieję, że nasz warzywnik wyżywi ogrodników, bo za chwilę będą na granicy bankructwa :shock: ;)

piku :D ... jak miło Cię gościć, trzymaj kciuki za nowe roślinki i nasionka, żeby nie sprawiły nam jakiejś niemiłej niespodzianki ;:7
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Witaj cynamonku :)
Mam na imie Wiola, z checia przygladam sie Twojemu watkowi o cynamonowym ogrodzie. Jest bardzo ciekawy.
Dopinguje Ci z calego serca a po cichu sama marze o takim "polu do popisu" :wink: Zostane tu u Ciebie na dluzej, mozna? będę sie uczyc razem z Toba, a kiedys moze i moje marzenia sie spelnia.
Pozdrawiam serdecznie Wiola.

Ps. przepraszam za brak polskich liter :oops:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wiolu z wyspy zielonej :)
bardzo mi miło,że zajrzałaś do mnie i zapraszam częściej ... może uda nam się nauczyć tej trudnej sztuki planowania i zorganizowania pięknego ogrodu naszych marzeń
;:15
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Oj to trudna sztuka. Jak jest daleko to niby wiem gdzie co wsadzić, ale jak przyjdzie co do czego to idę na żywioł, bo też mam wszędzie trawę i ciężką ziemię w dodatku z kamieniami.
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Granica bankructwa to widmo większości ogrodników :roll: , ale posiejesz jarzynki to i na zdrowie i na kieszeń wyjdzie z korzyścią. Tylko czy mężowski, to wilk czy owieczka - wyżyje na zielsku?? :lol:
Pisałaś wcześniej o różach do donic - mam w tej chwili trzy w takim stanie skupienia, dwie pienne i jedną tradycyjną i ponieważ to pierwszy sezon to zobaczę jesienią czy pójdą do gruntu czy zostaną w doniczkach. A sadzę tak bo miejsca coraz mniej :D.
O jednym pamiętaj, o głębokości minimalnej dla korzeni.
Edyta
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko :D ... to fakt, że uczymy się przez całe życie i cieszę się, że w drugiej jego połówce, mamy takie świetne i zdrowe hobby ;:48
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko :lol: ... spokojnie :heja ja byłam przez wiele lat wegetarianką, więc same warzywka jak najbardziej, gorzej z moim M. Przecież nasi panowie - myśliwi muszą jeść to co upolują, może obok warzywnika założe jakąś ... malutką hodowlę dziczyzny :;230

Też mam już kilka róż w wielkich donicach (44 cm) cztery pienne i dwie wielkokwiatowe i jedną wilokwiatową. Ciekawa jestem jak dadzą sobie radę w takich warunkach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”