Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martusiu czas leci jak szalony, zaraz święta...kwartał za nami! Jak minie maj to tak jak połowa roku :wink:
Cieszę się na spotkanie ;:4 ale pędzący czas mnie przeraża.
Dzisiaj uległam Starklowi, bo ciągle mnie kusił...no i dałam się skusić :wink:
W ogrodzie strasznie sucho, nie mogę patrzeć na rozkopaną glinę, bo wygląda jak ziejąca budowa ;:oj Posiałam trawę, ale lanie codzienne wody nie wiem co da, czy w ogóle wykiełkuje. Posianą gorczycę pewnie ptaki zjedzą :;230 Życzę dobrej nocy i na jutro zamawiam zdjęcia aktualne, bo będziesz w ogrodzie. Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzisiaj piękny słoneczny i ciepły dzień był, moje miasteczko wyjątkowo zakorkowane było ,bo tylu pielgrzymów dawno u nas nie było,nie można było poruszać się samochodem ,a w ogrodzie coś pokopałam ,no i dzisiaj właśnie przyjechał pan z ciągnikiem wyciągnąć tą powaloną jodłę ,wyleżała się w moim przedogródku bardzo długo ,a teraz na święta miał czas i zrobił mi przed samym domem pobojowisko,przecież to jest nie do zagospodarowania ,ale mąż obiecał,że mi to chociaż jutro rozplantuje ,no koszmar ,ale co mam zrobić ,szyneczki sie właśnie uwędziły i stygną do jutra ,a jutro pójdą do gotowania ,teraz jeszcze chlebki rosną ,potem do piekarnika i dopiero będę wolna .

Marysiu,dla mnie też czas za szybko leci ,nie godzę się z tym,a co kupiłaś u Starkla ,u mnie też susza ,ale ja nic nie podlewam ,nawet węża jeszcze nie podpięłam ,ja dzisiaj troszkę coś skopałam w ogrodzie ,ale planów nie zrobiłam ,bo nie zdążyłam ,pozdrawiam ;:196

poczęstujcie się moim byle jakim placuszkiem ze świeżym rabarbarem,tak mi się go zachciało,że musiałam mieć ;:306
Obrazek

tutaj moje pomidorki ,trochę biedne przy tym oknie bo nie mają światła ile by chciały,ale jak będzie ciepło to zniosę przed domek i będą wychodzić codziennie na spacerek ,a na nockę do domciu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tutaj mój wielki bałagan przed samym domem na święta ,właśnie dzisiaj zrobiony ,można się załamać
Obrazek

Obrazek

w tym miejscu rosły róże ,ale róże teraz połamane i zasypane ,trudno będą nowe .
Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto no to będą pyszności jak nowa wędzarnia zadziała :) wszyscy jesteśmy w niedoczasie. Dodatkowa praca CI doszła, ale już drzewko zabrane i powolutku sobie ogarniesz. Ciasto wygląda apetycznie. Wesołych Świąt życzę :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś nie narzekaj...sama zachęcałaś dzisiaj do pracy w ogrodzie :D To masz porządek na który czekałaś, a reszta się ułoży. Ja dzisiaj też najpierw upiekłam sernik, babeczki tradycyjnie i poszłam do ogrodu. Zmęczyłam się jak należy posadziłam rozsadę sałaty, rośliny od Beatki i wróciłam prawie na czworaka, tak mnie bolał kręgosłup. Jutro piekę chlebek i trzeba do święcenia a wieczorem przyjeżdżają dziewczyny więc zaczynamy świętowanie, bo święta trzeba dostosować do życia :wink: niestety!
Świętujcie w zdrowiu i odpocznij trochę ...buziaki! ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu witaj :wit , nie załamuj się, będzie co ma być, no wszystkiego na raz się nie da, nie zrobisz teraz, to po świętach, spokojnie i bez pośpiechu, wszystkim jak widzę brakuje czasu, mi też, już sobie powiedziałam, zrobię to zrobię, jak nie teraz to potem, no trudno, teraz życzę pięknych wiosennych świąt i odpoczynku Martusiu ;:196
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Głowa do góry, masz piękne pomidory, a na miejscu bałaganu będą nowe rośliny. Placek z rabarbarem, uwielbiam. ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jakie piękne stroiki ;:167 Martusiu śliczna wiosenka, pomidorki ;:138 ;:138 a bałagan na pewno szybko zniknie, bo z Ciebie bardzo zaradna i pracowita kobitka. Spokojnych i pełnych miłych chwil Świąt Zmartwychwstania Pana Jezusa ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam pięknie wszystkich odwiedzających i,wiem ,że nie wszyscy mają czas na spacery po ogrodach ,bo jeszcze ostatnie prace trzeba zrobić i rodziny zjeżdżają już do nas i tak się wszystko kręci jak szalone ,ale jak już tutaj jestem ,to składam serdeczne życzenia ,aby w czasie świąt w Waszych sercach ,rodzinach i domach zagościła radość ,spokój i wielka nadzieja odradzającego się życia ,żeby te święta dały siłę w pokonywaniu codziennych trudności ,

Mariuszu próby wędzarni już były i jedzonko pyszne a teraz na święta po raz pierwszy wszystkie swoje wyroby ,przed domem dziura zasypana ziemią i wygrabiona ,a potem coś kupię może parasolowatego ,bo ławeczka nie ma cienia ,sama nie wiem co tam zrobić ,może po prostu ławeczkę przenieść w inne miejsce w ogrodzie ,ciasto było upieczone przed świętami bo taka mnie naszła ochota na rabarbarowe ,a na święta już inne czekają na zjedzenie ,ale mam już dość przygotowań ,pozdrawiam i pięknej Wielkiej Nocy życzę :wit

Marysiu,muszę troszkę ponarzekać ,bo nie spodziewałam się takiego terminu na ten porządek ,ja już nie upiekłam sernika bo nie wyrobiłam ze zmęczeniem ,ale mamy upieczone 2 makowce zawijane i szarlotkę ,a sernik upiekę ciut później i znowu będzie coś do kawki, serek mam świeżutki to do wtorku wytrzyma ,ja też już chodzę prawie na czworaka ,więc już nic nie chcę ,chlebki upiekłam w nocy ,żeby były na rano do święcenia ,bo zawsze mamy 2 koszyczki ,pozdrawiam ,posyłam buziaczki dla całej rodzinki i życzę dni pełnych zdrowia, nadziei ,wiary i miłości ;:196

Iwonko,nie mogę sie tak bardzo załamać ,tylko troszkę mogę :uszy myślę ,że jak odpocznę to mi przejdzie ,ale dzisiaj mam chyba kumulację zmęczenia i już nic więcej nie chcę ,mam dość ,ogród coraz bardziej się zieleni ,kwiatuszki zakwitają ,chociaż ja wiosennych nie mam jakoś dużo ale i tak radośnie zaczyna to wyglądać ,najgorzej jest teraz w przedogródku ,ale to musze wkrótce opanowac ,pozdrawiam i spokojnych ,słonecznych i zdrowych świat Wielkiej Nocy życzę ;:168

Edziu,ja też uwielbiam placek z rabarbarem i dlatego postanowiłam go zrobić jeszcze przed świętami,za dwa dni został zjedzony ,pomidorki pięknie rosną ,jak będzie ciepło to będę ich hartować i na noc będą wracać do domku ,muszę przemyśleć co chcę posadzić w tym miejscu,na ten moment jestem tak zmęczona,że nie planuję na razie nic ,ale mam nadzieję ,że mi szybko przejdzie i znowu zacznę marzyć ,pozdrawiam i pięknych świąt Wielkiej Nocy życzę :wit

Krysiu,miło,że i moje stroiki się podobają ,wiosna przyspiesza bo coraz cieplej ,trawa bardzo zaczyna rosnąć ,bałagan już zagrabiony z pomocą domowników i tak na święta zostanie ,bo nic innego nie da się w takim tempie zrobić ,może tam i piwonie posadzę ;:306 ,pozdrawiam i niech Zmartwychwstanie Pańskie pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość , życzę też spokoju i zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu przede wszystkim składam życzenia zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy w gronie rodzinnym ;:196

Jak zwykle pięknie u Ciebie (a na to tymczasowe zamieszanie nawet nie zwracam uwagi) a do tego apetycznie.

Na samą myśl o placku z rabarbarem ślinka leci, nie wspomnę już o wędlinkach. A zagony sadzonek pomidorków mnie powaliły na kolana.

Jeszcze raz wszystkiego dobrego ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martusiu, w tym roku mogę tylko pomarzyć o placku z rabarbarem, bo zachciało mi się czerwonego i stary wykopałam, a ten jeszcze maleńki. Ale przynajmniej nakarmiłam oczy Twoim placuszkiem i musi mi wystarczyć. Może u mamy będzie, to wtedy też upiekę :heja
Jak zwykle działasz na wysokich obrotach, wszystko masz pod kontrolą ;:215
Całej Rodzince życzę zdrowych i wesołych Świąt, buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marta, szybko uzupełnisz to puste miejsce w ogrodzie. Na pewno masz już jakieś pomysły co tam posadzisz.
Twoje pomidorki mają się bardzo dobrze, nie ma co na nie narzekać.
Wszystkiego dobrego i przede wszystkim wypoczynku po tych przedświątecznych ogrodowych zawirowaniach. ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ogromne areały tych siewek pomidorowych zrobiły na mnie wielkie wrażenie ;:oj Cały ocean zieloności.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam świątecznie ,pogoda u mnie bardzo dopisała,święta spędzam rodzinnie ,odpoczywam i marzę ,marzę o ogrodzie i nie tylko bo ciągle jestem niepoprawna z marzeniami.

Beatko,ja też składam życzenia pięknych świąt Wielkiej Nocy ,niech ci się darzy we wszystkich dziedzinach życia ,placek bardzo prosty ,kruchy ale był pyszny ,wędliny pobiły wszystkie smaki świata ,aż jestem dumna ,że sama takie stworzyłam ,pomidorki coraz piękniej wyglądają ,żeby tak dalej było to coś zjemy pysznego ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,w sklepach też jest rabarbar lub na targu ,a dlaczego nie zostawiłaś obydwa rabarbary ,jak znam ciebie to na pewno byś zmieściła miałabyś więcej ,placuszek był pyszny ,przecież rok temu taki jedliśmy ,nie tak zupełnie wszystko mam pod kontrolą ,bo coś mi się czasem wymyka ,dziękuję za życzenia i też życzę spokojnych świąt i mokrego śmigusa ,no i zdrówka ,bo to zawsze priorytet ,pozdrawiam ;:196

Beatko,na razie jeszcze nie myślałam co konkretnie posadzę w tym miejscu ,bo ciągle mi czasu nawet na myślenie brakuje ;:306 ale coś na pewno wymyślę ,pomidorki cudnie rosną i nich mnie nie zawiodą ,no może mają trochę mało światła ,ale nie mam lepszych warunków dla nich ,Tobie też życzę powodzenia i spokojnych pięknych dni ;:196

Wandziu,mam tych pomidorków przepikowanych ponad 300 szt i fajnie by było zbierać z nich plony ,odmian mam dużo i smaków też dużo,lubię takie wyzwania ,pozdrawiam jeszcze świątecznie i spełnienia marzeń życzę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do wiosennego ogrodu .

wilczomlecz o bordowych liściach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grujecznik japoński forma płacząca
Obrazek

pigwowiec o białych kwiatach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ed04
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Marto zmęczenie i zniechęcenie przejdzie jak się widzi tak pięknie kwitnące drzewa. :)
Pozdrawiam i wesołych Świąt życzę. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”