Myślę o zdjęciach z wczorajszego dnia w Twoim wątku.Podobne,czyżby to bakłażany?Jeśli katygorycznie twierdzisz że roślinki nie mają za mokro to drugie pytanie jakie miałem Ci zadać to pytanie o ziemię.Miałem ładnych parę lat temu podobne objawy na liściach pomidora po pikowaniu właśnie do ziemi z tej firmy,chociaż we wcześniejsze lata żadnych kłopotów nie było.Pomidory całkowicie zatrzymały się w rozwoju.I co wtedy zrobiłem,kupiłem podłoże z innej firmy(nie pamiętam już teraz z jakiej) i ponownie przepikowałem siewki.Okres zanim ruszyły ze wzrostem to był a pamiętam dokładnie coś około tygodnia.Ale siewki uratowałem.Podejrzewam że przyczyną było albo za duże dawki nawozów startowych,albo zbytnie zasolenie podłoża.Więcej do tej felernej partii ziemi już nie wróciłem i od tego czasu bez problemów używam podłoża TS1.Siewki papryk które jak piszesz są w porządku też masz w tym podłożu czy jednak nie?Prewicur jakbyśmy potwierdzili że to jednak zgorzel siewek to po podlaniu lepiej jakieś dwa,trzy dni żeby dzieci w takim pomieszczeniu nie przebywały.