Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Alu - to dopiero pierwszy rok, więc takie lektury jeszcze długo będą mnie prześladowały ;) - dobrze, że to forum isnieje, pozwala mi się od tego wszystkiego na chwilke oderwać. A jak już pooglądam te piękności, które tutaj każdy przedstawia to od razu nabieram energii .. ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Ala, na widok Twojej mimozy omal nie osłupiałam. :shock:
Czy takie cudo mogłoby przeżyć w Polsce?? Zakładam że nie, ale może jednak?
A mnie na pocieszenie pozostało posadzić bratki, któe dzisiaj zakupiłam.

pozdrawiam gorąco i proszę o więcej zdjęć twojego cudownego ogrodu.
Agnieszka
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko, ja też już się nie mogę doczekać na taką wiosnę "pełną gębą!!!", ale już teraz, zarówno u Was jak i u mnie, każdy dzień będzie przynosił jakieś niespodzianki... Np dzisiaj, rano na magnolii stellata były tylko pączki, a do wieczora zdążyło się otworzyć kilka kwiatków... :D :D :D

Kociaczku, jeśli wizyta w moim ogródku mogła chociaż troszeczkę podreperować Twoje zdrówko, jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa!
Napij się może jeszcze gorącej herbatki! Ona juz ostatecznie postawi Cię na nóżki! Obrazek

Lucynko, ale już za 2 i pół miesiąca wakacje!!! Prawie 4 miesiące laby!!! Pomyśl, że jak zaczniesz pracować, będziesz musiała się zadowolić marnym miesiączkiem... :? :wink:

Agniesiu
, podają, że mimoza może być hodowana w donicy. Skoro tak, mogłaby z pewnością przeżyć w Polsce, podobnie jak oleander itp. czyli przy wnoszeniu na zimę do chłodnego pomieszczenia. A bratki to są piękne kwiatki!!! :D :D :D Ja sama mam je zawsze w ogrodzie! Zdjęcia będą... :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Alutko za herbatkę i czekam na kolejne uzdrawiające widoczki :D Oczywiście Bobiczek do nich również należy ;) Wymiziaj go od cioci Izy! :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A od cioci Kogry drapanko - hej Alutka jak fajnie, że już jesteś i raczysz nas herbatką i innymi rarytaskami. A może by tak Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Fleur 78 pisze: Agniesiu, podają, że mimoza może być hodowana w donicy. Skoro tak, mogłaby z pewnością przeżyć w Polsce, podobnie jak oleander itp. czyli przy wnoszeniu na zimę do chłodnego pomieszczenia. A bratki to są piękne kwiatki!!! :D :D :D Ja sama mam je zawsze w ogrodzie! Zdjęcia będą... :lol:
Alu zaczynam więc mieć coraz większą ochotę na mimozę. Mam nadzieję, że gdzieś ją dostanę. Z oleandrami radzę sobie nieźle, to może i mimoza będzie rosła... ;:114
Obrazek
pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Byłam, pozwiedzałam, widziałam wiosnę, zapłakałam rzewnie (bo u nas jeszcze trzeba na nią poczekać :D), wypiłam kawę, pomiziałam psa za uchem i lecę dalej :) Pięknie jest, coraz piękniej :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Fleur 78 pisze:
Lucynko, ale już za 2 i pół miesiąca wakacje!!! Prawie 4 miesiące laby!!! Pomyśl, że jak zaczniesz pracować, będziesz musiała się zadowolić marnym miesiączkiem... :? :wink:
Alu,

Dopiero rozpoczął sie drugi semestr ;) , koniec, jeżeli wszystkie egzaminy zdam za pierwszym razem będzie w połowie lipca - kto by pomyślał :cry: , wiem, co to znaczy mieć nawet 2 tygodnie urlopu w roku, bo już jakiś czas pracowałam, aż tu nagle naszła mnie chęć ( w wieku 29 lat) zmiany tego co robię i po ekonomii zaczęłam przekształcać sie w pedagoga. To bardziej mi odpowiada niż rzędy cyferek... ;)
Ale gdy za oknem jest takie piękne słonko jak dziś, to ma sie ochotę tylko wyjść na zewnątrz i wdychać takie świeże wiosenne powietrze ;) ... właśnie wybieramy się obejrzeć naszą zachwaszczoną działeczkę, która taką pozostanie chyba przez najbliższe 2 latka, aż sie płakać chce :(
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, ale u Ciebie ślicznie i cieplutko.
Mimoza istne cudo! Z ta hodowla w donicy to naprawdę super pomysł, mogłabym spróbować
:roll:
Pochwalę się jak uda mi się kupić.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Co do Ciebie zajrzę Alu to jestem onieśmielona tym co widzę ,u Ciebie już środek wiosny ,pięknie rozwinięte kwiaty a u nas wszystko dopiero wstaje z długiego noclegu :shock: :lol:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy jakaś telepatia. Byłam w jakimś markecie, jest tam taka miła kwiaciarnia, patrzę - mimoza. Wyszłam na starego wyjadacza, a ja ją dzień wcześniej zobaczyłam u Ciebie Alu. Na żywca jest też superowa. Córcia mówi, że jak sztuczne, ale ja się z tym nie zgadzam. Jest urocza.
Jeśli ktoś chce koniecznie nabyć mimozę niech zagląda do kwiaciarni.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Kociaczku, na widoczki musisz niestety poczekać, bo pada, wieje i w ogóle przyroda wyjątkowo niefotogeniczna... :? ale Bobik jakiś się znajdzie... ;:198

Grażynko
, A ja myślę, że jeszcze by się jakiś deserek przydał... :D Obrazek

Agniesiu, znajdziesz z pewnością! Zobacz, Ela już znalazła... :D

Naleweczko
, wcale tak długo nie musicie czekać! Kiedy oglądam Wasze ogródki, widzę, że jest z dnia na dzień coraz więcej kwiatów...

Lucynko
, W takim razie, masz rzeczywiście trochę mniej wesoło, :wink: bo w najpiękniejszej porze roku masz sesję...
;:37 ;:37 ;:37 no ale cóż... ten trud się opłaca! ;:208 A tak przy okazji. U nas wczoraj był bardzo silny wiatr, który bardziej nam się dał we znaki niż Emma: przewrócił betoniarkę, zerwał klapę z kompostownika... ale ja nie potrzebowałam jego pomocy, żeby przyciąć sobie paluszek w bagażniku: zrobiłam to samodzielnie!!! ;:60 ;:131 Tak więc teraz jesteśmy kwita, Lucynko... :;230 :;230 :;230

Guciu
, jak już się z pewnością zdążyłaś zorientować, cieplutko to było, a teraz się zrobiło paskudniutko... :lol: :lol: :lol: Guciu, spróbuj. Tutaj nawet niektórzy radzą żeby hodować ją raczej w donicy niż w gruncie, bo ponieważ jest inwazyjna, w gruncie sprawia często kłopoty a kiedy jest w donicy, możemy nad nią panować.

Bogusiu, oglądając Wasze ogrody, wcale nie mam takiego wrażenia... zresztą teraz z dnia na dzień wszystko będzie się zmieniać i wkrótce mnie "dogonicie".

Elżuniu, bardzo się cieszę, że dostałaś mimozę. Ciekawa jestem, jaka to odmiana. Jeśli znasz dokładną nazwę, podaj proszę, a jeśli nie to zrób zdjęcie (zbliżenie gałązki), to myślę, że rozpoznam.

Oto Bobik, dla Cioci Izy ale i dla innych forumowych Cioć (i Wujków... ?)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A oto kilka nowych różyczek, których Wam jeszcze nie zdążyłam pokazać... Bobik też chciał pozować z różami...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na zakończenie mały prezencik dla Wszystkich Gości mojego ogródka. Oto DIAPORAMA RÓŻ . Zdjęcia zmieniają się automatycznie co 10 sekund ale można też wybierać je samemu z pionowego paska po lewej stronie ekranu. Wśród zaprezentowanych róż, będziecie mogli zobaczyć miedzy innymi "Alcazar", zwaną również "Elfe", różę w kolorze bladozielonkawym, , o której była mowa na tej stronie i na kolejnej i której zdjęć nie udało mi się wtedy znaleźć w internecie.
;:101
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Alu, mimoza była identyczna jak prezentowana u Ciebie, tylko w wersji mini.Ja jej nie kupiłam, ponieważ nie mam warunków do jej przechowywania.
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Kolekcja fantastyczna, szkoda że nie mam już miejsca na różany ogród, a Bobiczek jest rozkoszny i chętnie zobaczę go również między różami w ogrodzie :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alutka, Ty to masz dobrze! Jak nie możesz robić zdjęć na dworze, to zrobisz kilka Bobikowi i już wszyscy będą szczęśliwi :lol: Wiesz przecież, że Bobiczek ma tu mnóstwo fanów ;) no nieźle pozuje, jak rasowy model :lol:
Zobaczyłam między Twoimi różami coś bardzo interesującego, mianowicie różę "Papa Mailand"!
U nas bardzo trudno ją znaleźć, a Mietek mówił, że ona cudownie pachnie! Jak ja Ci zazdroszczę!

Jak paluszek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”