Witaj Marzenko dzisjaj znów jestem w Twoim ogrodzie,dla poprawy samopoczucia oraz zadania pytania.Jakie jest Twoje zdanie na temat zakwaszania ziemi pod rododendronami i borówka amerykańską siarką granulowaną?
Witaj Zenku
dzięki za kolejne odwiedzinki,było mi bardzo miło gościć Cię ponownie .
Co do Twojego pytania to powiem ;owszem możesz zakwasić ziemię ty środkiem tylko zalecam umiar.Rośliny kwaśnolubne potrzebują co jakis czas dokwaszenia ziemi.
Pozdrawiam
witaj Marzeniu. Sorka, ze dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę aby do Ciebie napisac. oczywiście dziekuje za wizyte u mnie. ja po prostu teraz uzalezniłam sie tak jak i od forum a tym bardziej od pracy na działce, gdzie poświecam każdą wolna chwilkę. Kochana powiedz mi co to za krzew na 3 zdjęciu od konca-taki cały czerwony- podoba mi sie. Juz teraz postaram się częściej sie odzywać. Pozdrowionka. P.s. hosty juz mam.:)
Witaj Marzenko, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie zaciekawiły mnie nasadzenia roślin pod dębem.
Mam u siebie w parko -ogrodzie/ P_O , to ten kawałek zieleni przy ulicy/ podobny okaz i w ubiegłym roku zaczęłam zagospodarowywać właśnie teren pod nim. Podpowiedz, co sadziłaś pod nim? Chętnie obejrzałabym więcej zdjęć.
Podobnie jak Ty, mam problem z tonami liści a małymi dąbkami mogłabym chyba obsadzić pół osiedla
Oj Marzenko, a opisy gdzie ?? Rośliny piękne, co to tak różowo kwitnie? Cudny masz ogród, przyjemnie się po nim spaceruje, tyle różnych roślin i tak fajnie posadzonych. Moje zwierzaki też chodzą za mną po ogrodzie, a ostatnio nawet kot sąsiadów uważnie obserwował kopanie trawnika, wyglądał jak ptak szukający dżdżownic . A kot śliczny.
Witaj Marzenko, juz drugi raz jestem w Twoim ogrodzie, bardzo mi się podoba, masz piękne rośliny i iglaczki cudo
Mam do Ciebie pytanie, czy w Polsce można uprawiac pinię? Uwielbiam pinie, chyba dlatego, że kojarzą mi się z wczasami na południu, strasznie chciałabym mieć coś przynajmniej podobnego, na pewno wiesz co to może być
A może szczepicie takie parasole ?
Witaj Ewo
dziękuję Ci za odwiedziny.
Nie dziwię sie wcale ,że Jesteś zachwycona piniami.Ja również widziałam je na południu Europy i jestem pod ich wrazeniem.Niestety one u nas marzną.Ja z mężem nawet je siałam i wyszły nam pięknie ,ale okazało się że trzeba je chować na zimę dopóki ich kora nie zdrewnieje[a to trochę latek trwa].My niestety nie mamy czasu na takie zabawy ,ale może Ty zechcesz ...
Pozdrawiam Marzena
Do Gucia;
poniewaz ,,Dab,,puszcza dość póżno liście ,nasadziłam pod nim wiosennych kwiatków np.prymulki,przylaszczki i nawet tulipany wczesne.Kiedy ,,Dąb,,zaczyna rozwijać swoje listki to wychodzą hosty i kokoryczka.Mąż lubi paprocie więc pod naszym ,,maluszkiem,,posadziliśmy paprocie zimozielone .Rosną pod dębem również trójlisty czyli rośliny lubiące dużo światła wczesną wiosną i cień latem.Co do liści i młodych dąbczaków to Ci współczuję bo wiem ile Masz z nimi pracy.
Pozdrawiam i ponownie zapraszam .
Marzena