Moja działka koniec sezonu 2017,2018

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka koniec sezonu 2017,2018

Post »

Widać Isiu, że bardzo dogadzasz swoim roślinom bo wszystkie masz takie wypasionei dorodne! Widać rękę dobrej ogrodniczki! ;:138 A lilie... :shock:
Miłego działkowania! Ja na razie w domu bo popadało z rana i nie wiadomo jeszcze co dalej...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Czy ja im dogadzam?Raz dostały nawozu do roslin ogrodowych i wpakowałam pod nie sporo ziemi kupionej od producenta...
który miesza do niej obornik...Musiałam cos podziałac, bo ziemia która zastałam na działce pozostawiała dużo do życzenia.
To co chce rosnie ale tez i to czego nie chcę i z tym jeszcze nie moge sobie poradzić..ale powoli.Działke mam dopiero trzeci rok
i zaraz w pierwszym roku na samym początku poważnie złamałam nogę, która do tej pory daje mi znać o sobie..ale pierwszy rok i ubiegły były cieżkie..a w tym roku nie moge nadążyć tego nadrobić.Dlatego często na zdjeciach widać to czego być nie powinno,jest mi :oops: ...
U mnie nie padało dzisiaj..odrobinę poprzedniej nocy..ale wczoraj śladu już nie było.Na szczęście z woda na działce problemu nie ma i to bez licznika...i to tez jest tajemnica przyzwoitego wyglądu moich roslinek...A czy jestem dobrą ogrodniczką?nie wiem..dużo mi brakuje,ale ja to kocham ;:168 .Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz bogato ukwiecony ogród ;:63 Ja akurat taki bardzo lubię i mam tak samo jak Ty, że chciałabym wszystko pomieścić, co mi się spodoba. W ten sposób tworzymy busz, ale jest on nasz własny, ulubiony. Twoje lilie już rozpoczęły kwitnienie, masz ich sporą kolekcję :tan Apricot Fudge bardzo lubię, chociaż ona mało podobna do lilii ;:224
Założyłam sobie kajecik, w którym zapisuję nazwy roślin, które mam u siebie. Z czasem pozostają Ci w pamięci, a jak coś uleci, to wtedy posiłkujesz się zapiskami.
isia60
200p
200p

Post »

Ja może nie kajecik,ale kompletuję rachunki ze sklepów wysyłkowych gdzie cos kupowałam...szczególnie lilie ..bo w tym roku
kupiłam ich około setki,nie licząc tego, że niektórych cebul po 2-3 sztuki..a jednego zamówienia nie dałam rady wykupić,..dobrze sie stało bo nie wiem gdzie bym je wsadziła... Na dodatek wsiałam dalie ze swoich nasion i tez je "upychałam"...jeśli wszystkie zbuduja kłacza to chyba będe handlować ;:306 ..co ja zrobię że ja lubię...
Niestety w rodzince nie mam w tym zakresie zrozumienia...jedynie na forum znajduję osoby równie zwariowane jak ja. ;:63
Tak więc trzymajmy sie razem i róbmy to co lubimy bo to często cała radość i odskocznia od codziennych problemów.
Miłego dnia i duzo radości ze swoich kwitnień ;:108
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Piękne masz ostróżki, aż miło popatrzeć ;:167
Ja sobie co roku robię spis zamawianych bylin i w osobnym folderze zdjecia, jak to powinno wyglądać. I np. w tym roku prawie żaden liliowiec się nie zgadza, mam mnóstwo żółtych, a zamawiałam takie tylko dwa :;230 Za to fioletowych ani widu ;:224
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
isia60
200p
200p

Post »

Miło mi Agnieszko, że podobaja Ci się moje ostróżki...przyznaję ze mi też..szczególnie te jasnoniebieskie...Wczoraj dokupołam jeszcze ciemnoniebieską z oczkiem...Mam nadzieję ze wszystkie dogonia te jasnoniebieskie...Zobacz zdjęcie białych ale nie z mojej działki..tak mi sie podobaja ze musiałam je sfocić...
Obrazek
Teraz będe o takich marzyła....Miłego dnia!
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No patrz , znalazłaś ptaszka :;230 Nie mam dobrego aparatu, czasem taki sliczny ptaszek usiadzie a ja nie mam jak go bliżej ściagnąć ;:306
Sliczny i duży powojnik, zresztą nie tylko ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Podziwiam ostróżki,coraz bardziej się do nich przekonuję.Mam" niebieskości ", ale Twoja biała - to piękny okaz ;:215
isia60
200p
200p

Post »

Witam! :wit ..Biała ostrózka to zaznaczyłam:nie moja..chciałabym taka ale jeszcze nie mam.Po drodze na moja działke dojrzałam taka i "zabrałam"żeby Wam pokazać takie cudo....Moje tylko błekitne na razie sa w miare ale daleko im do tych białych...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kartonikowa rózyczka zgodna przynajmniej kolorem..chociaz malutka jeszcze
Obrazek
kilka nowych lilijek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i takie rózności:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
będzie tez cukinia,ogórki i pomidorki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zbiory się niezłe szykują ;:63
isia60
200p
200p

Post »

Witam odwiedzających :wit
Wprawdzie bardzo tu skromnie delikatnie mówiac z odwiedzinami ale moze dla tych nielicznych cichych podgladaczy kilka nowych fotek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Isiu!

Musiałam nareszcie zobaczyć Twój ogród, a jak wstawiłaś u mnie zdjęcie ogólne to boso po rosie pędem przeleciałam cały ogród chociaż jestem ostatnio taka zajęta...dziwne prawda ;:306 Oczywiście i u mnie i teraz żartuję. To są moje klimaty i rośnie u Ciebie wszystko mimo, że piszesz o ulubionych żurawkach, daliach i liliach to ja widzę wiele więcej dla Ciebie ulubionych ...np. tulipanów :D
Od tej lilii Apricot... chyba ładniejszą masz Must See ;:167 Nie wiem czy ja ją też zamawiałam, ale zdecydowanie ją wolę. Pozdrawiam Cię cieplutko i zapisuję ogródek do ulubionych ;:196
isia60
200p
200p

Post »

Witaj Marysiu bardzo przyjemnym rankiem! :wit
Na moja listę ulubionych mogłabym wpisac więcej kwiatów bo coraz więcej -równiez Dzięki forum-mam tych chorób maniactwami zwanych.
A naprawde lubie wszystkie kwiaty tylko niestety jak u wielu powierzchnia mnie ogranicza.
Tulipany w tym roku jakos mnie zawiodły..słabo kwitły..ubiegły rok był lepszy...Pisze o ulubionych żurawkach bo mam ich juz spora kolekcje
tylko jeszcze bardzo młode, bo wiekszość kupiona w tym roku..więc musimy im dać czas.Obok żurawek powoli staja funkie,później beda tez hortensje..nie mówiac o liliach...kusza mnie tez róże,powojniki....ale nie wszystko mozna mieć.I tak mam juz potęzny busz....Postaram sie
go jakoś uporzadkować przesadzając co nieco...Zapraszam do zaglądania do mnie!Miłego ciepłego a nie upalnego dnia ;:196
Pozdrawiam!Izabela
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Isiu z rana zwabiona pięknie kolorowymi obrazkami spacerek odbyłam po Twoich włościach ;:65 ..Roślinność różnorodna wielce u Ciebie ! ;:138 Jest na co popatrzeć! :)
Miłego dnia zapewne działkowego? ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
isia60
200p
200p

Post »

Dziekuje za poranną wizytę i miłe słowa... ;:180 Staram sie ale róznie to wychodzi...braków mam sporo...ale z czasem mam nadzieje doprowadzę do ciekawszego wygladu mojej działki...To dopiero trzeci rok..na razie gromadziłam ..a teraz będe porzadkować..Miłego dnia! ;:196
Pozdrawiam!Izabela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”