Wszystko co kwitnie i co jest zielone .
Re: Wszystko co kwitnie i co jest zielone .
Dzień dobry - poniedziałek słoneczny , ale mrozik trzyma . Nie mam wyjścia, czekam na ocieplenie . Posadzone tawułki w doniczkach wypuściły pierwsze piórka, wyginają się w kierunku okna. Kwiaty domowe jakieś pobudzone są, czyżby wiosnę czuły?
Ja jak zwykle ciągle coś eksperymentuję . Tym razem to poważna sprawa - mianowicie dostałma nasiona : Paulownia tomentosa , Czerwony klon , Drzewo pieprzowe i Albizia chińska . ( może źle napisałam nazwy ?) . Grzebałam w necie i szukałam informacji , Albizia jedwabista - zainteresowała mnie . Mam 16 nasionek, wysieję je jeśli coś z tego wyjdzie podzielę się z zainteresowanymi. Natomiast inne nasionka mogę odstąpić tzn. wysłać komuś jako prezent wielkanocny .
Ja jak zwykle ciągle coś eksperymentuję . Tym razem to poważna sprawa - mianowicie dostałma nasiona : Paulownia tomentosa , Czerwony klon , Drzewo pieprzowe i Albizia chińska . ( może źle napisałam nazwy ?) . Grzebałam w necie i szukałam informacji , Albizia jedwabista - zainteresowała mnie . Mam 16 nasionek, wysieję je jeśli coś z tego wyjdzie podzielę się z zainteresowanymi. Natomiast inne nasionka mogę odstąpić tzn. wysłać komuś jako prezent wielkanocny .
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja mam na razie wiosnę. W ogródku mokro i błotniście , bo śnieg od wczoraj dopiero "puszcza" ale cieszę się już pierwszymi wiosennymi maleństwami
No i parapet pełny - na tym polu też eksperymentuje ;) Życzę Ci niezbyt męczących przygotowań do świat, spokojnych świąt i czekam na wyniki Twoich eksperymentów.

Ciężko pracuję w ogrodzie . Sadzę, przesadzam, kombinuję i ciągle ogrom pracy przede mną . Wczoraj kupiłam 3 sadzonki róż w domu okazało się, że jest tylko jedna róża a 2 to kamee japońskie . To się urządziłam. Moja rzodkiewka już wzeszła i sałata też. Wysiałam też ogórki, są pod włókniną, jeśli nic nie wyjdzie to dosieję jeszcze raz. Domowe kwiaty kwitną na potęgę, ale problem mam z drzewkiem cytrynowym. Misecznik nie wiem skąd się przypałętał.Walczę, robię opryski i dłubie ciągle .
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu widzę, że nie próżnujesz
praca wre
jakieś fotorelacje robisz? coś nam pokarzesz 

Dzięki, ze pamiętasz o mnie . Jeszcze tak pracowitej wiosny nie miałam . Ciągle coś oglądam, doglądam i szarpie się z wszędobylskim rdestem . Miałam zmartwienie, ale już mi przeszło - moja hortensja dębolistna żyje
. Jednym słowem ja szaleję w ogrodzie .Jutro zrobię fotki . Pozdrawiam .

- silversnow
- 500p
Ania czekam na nie z niecierpliwością
Pozdrawiam Cie i życzę wygranej batalii z rdestem i innymi działkowymi pzreszkodami 

- maniolek
Aniu piękne zdjęcia
jak miło popatrzeć sobie coś i kogoś, w tej donicy to chyba stokrotki jeśli się nie mylę? bo prezentują się pięknie 

- silversnow
- 500p
Ania piękne stokrotki.. I tulipanki. I magnolia kwitnie i czeremcha
Cudowna wiosna. Bardzo się ciesze że jesteś już u siebie i ze mogę się cieszyć razem z Tobą Twoim pięknym ogrodem 

Maniolek - tak to stokrotki . Cuda teraz hodują i krzyżują . Lubie stare kwiaty floksy , malwy ,wszystkie cebulowe. nagietki, aksamitki i inne .
Nie pokażę ogrodu z prostej przyczyny mam taki misz-masz, że szkoda gadać. Nie zrobię porządku bo nie lubię grządek , rabatek i rządków . Gdzie co urośnie tam już zostaje. Mam tylko cebule jadalną w szeregu, siedmiolatkę i ogórki, pozostałe to jeden bałagan.

O tak właśnie.

Nie pokażę ogrodu z prostej przyczyny mam taki misz-masz, że szkoda gadać. Nie zrobię porządku bo nie lubię grządek , rabatek i rządków . Gdzie co urośnie tam już zostaje. Mam tylko cebule jadalną w szeregu, siedmiolatkę i ogórki, pozostałe to jeden bałagan.

O tak właśnie.

- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
Fajne tulipanki, ja posadziłem jesienią około 100 sztuk z 2,5 letnim synkiem. W ziemie dołączył do naszej rodziny czworonóg. I wiesz co ?. Po tulipanach.....
Ja już nie wiem co mam robić z tymi przyjaciółmi . Sunie nauczyłam nie wchodzi na moje uprawy a waży sporo tak ok 40 kg . Natomiast kot wyleguje się w najładniejszych kwiatach, a że uparty jak to kot to nie ma rady na niego . Dlatego teraz będę sadziła tak jak na powyższym zdjęciu w płożących krzewach .No cóż poradzimy - przyjaźń to przyjaźń i trzeba sobie schodzić ze ścieżki wojennej .
Na dobranoc moja podwórkowa wierzba

Na dobranoc moja podwórkowa wierzba

- maniolek
Aniu jakie piękne kwiatowe korale ma
chyba Pani właścicielka mu zrobiła