Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Rozumiem, że nie muszę przesadzać swoich hako na słoneczne miejsce, bo i tak będą się guzdrały? ;:134 .
Nie da się Maryno widzieć wszystkiego i zapamiętać; no może 30 lat wcześniej ;:224 . Tylko, że wtedy to nie czosnki mnie interesowały ;:306 . Mam zamiar ich dokupić tej jesieni, jak je znajdę.
Faktycznie, moje tempo życia ostatnio mocno zwolniło, pewnie i myślenie również :roll: . Na szczęście jeszcze sobie radzę, chociaż czasem zrobiłabym tak ;:223 .
Ja nie mam bladego pojęcia o aparatach i obiektywach. Może, jakbym się przyłożyła :roll: , ale czarno to widzę ;:222 . Mam kilka innych talentów i niech tak zostanie :tan . Jak to się mówi: "Chwalą nas. Wy nas, my was" ;:183 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Oj tak, wiatr dzisiaj daje czadu - deszcz również, całe szczęście, bo sucho było ;:108 Twoje widoki jak zwykle podziwiam ;:180
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Maryniu! ;:196
Narzekasz z powodu konieczności siedzenia w domu, a ja odwrotnie: krzywduję sobie z tego powodu, że muszę co dzień na działkę maszerować. ;:65 ;:65 Nie, ;:185 nie dlatego że tego nie lubię, bo wręcz przeciwnie. A dlatego że duszno i gorąco, a ja w taką pogodę jestem nie do życia. :oops: Najchętniej położyłabym się i przeczekała te wściekłe upały. :)
Wczorajszej nocy przeszła piękna burza z deszczem, dzisiaj w godzinach południowych kolejna. Szczęśliwie ani jedna, ani druga szkód nie wyrządziły, a nawodniły ziemię fantastycznie. ;:333

Maryniu, jak zawsze zauroczona jestem Twoimi - jak je nazywasz - "fotopstrykami." ;:63 ;:63
Szczególnie przypadło mi do gustu to zdjęcie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/d4e3875f985dd781
Lubię takie tajemnicze zakątki. ;:303

Jutro ma być już nieco przyjemniejsza pogoda, to zapewne pojedziecie na działeczkę. ;:218
Życzę zdrówka Tobie i eMowi. ;:167 ;:167 Na jutro szczególnie eMowi, by zawiózł Cię do Twoich ślicznych kwiatuszków. ;:71
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu, u nas już podlało porządnie i pogrzmiało też, no i siedzę w domu, choć wolne, to mogłam poszaleć :( , doczytałam że te żółte kwiatki to kichawiec, śliczne one są ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu ;:196 u mnie wiało do późnych godzin popołudniowych ale nie padało...wiatr pewnie wysuszył glebę ale dziś zapowiadany jest jakiś deszcz szkoda , że w południe... :roll:Pobyłabym na działce cały dzień..

Aniu Pulpa222 ;:196 Z moich doświadczeń tak wynika , cierpliwości... :roll: A talenty należy rozwijać i pielęgnować! :D
Ja nie jestem zbytnio utalentowana ... ;:7 ale pewnie jakieś takie bardziej powiedziałabym domorosłe /i] znalazłabym i u siebie... ;:306

Blueberry Natalio mam dość tego wiatru...wczoraj wiało niemiłosiernie ale chyba nie tylko u mnie! Dziękuję
za sympatyczny wpis! ;:196

plocczanka Lucynko ;:196 siedzenia w domu przez 2 bite dni mam serdecznie dość...Na szczęście upały znoszę dość dzielnie , wprawdzie uważam i nie wystawiam się niepotrzebnie na słońce ale i duchota mi nie straszna.. W przeciwieństwie do mojego Małżonka,który to w/g mnie popada w obsesję termiczną ;:oj ... Nie dziwię się i dostosowuję bo schorowany gościu jest...'' ;:108 Niestety wiek ma swoje prawa i musimy dostosować się do jego wymogów... :roll: W przyszłym tygodniu odetchniemy ale szkoda niewykorzystanego ,umykającego czasu... ;:131

iwona0042 ;:196 nie doczytałaś...kichawiec to te białe... :lol: a żółty to rumian ;:108 Ala pytała o przedostatnie zdjęcie ...

Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj wypad na działkę ;:65 śniadanko :tan i jeszcze po chłodzie... ;:71

pierwsze u mnie rudbekie
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Maryniu przepiękne ostróżki i liliowiec ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszy pobyt nad działce krótki bardzo ale fotek troszkę zdążyłam pstryknąć ...Sielankowe słońce sprzyjało więc migawka tylko trzaskała ... czasu miałam niewiele bo inne sprawy czekały ... :D Nawet nie przewidywałam, że za godzinę będzie tu ściana deszczu... ;:oj
Dzisiaj chłodno i pochmurno... nuda... :roll:

maniolek dziękuję za odwiedziny ;:180 ;:100

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
liliowce rozpoczynają spektakl,zwyczajne takie...
Obrazek

Obrazek

miniaturowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kwitną Ci maki? ;:oj .
U nas od rana świecie słoneczko, chociaż upału nie ma ;:3 . Niebo bez chmurki, ale poczekajmy z chwaleniem do wieczora.
U mnie część liliowców ma pierwsze kwiaty jakieś karłowate. Pozostałe pąki są normalne, może nie będzie tak źle ;:185 .
Jadę do kuzynki obejrzeć jej ogród - u mnie gęsto, ale tam ledwie można przejść, a ona mówi, że tak lubi ;:oj .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, ale dobrze że coś popadało u Ciebie, u nas nadal nic... tylko wiatry, a wiadomo, że one osuszają.
Tylko nie dobrze, że te deszcze takie gwałtowne są.
Maki śliczne. ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

U nas słońce przemiennie z chmurami i chłodno. Siedzę w domu i pilnuję panów od montaźu mebli. Już niemal miesiąc się to meblowanie ciągnie z powodu niekompetencji niektórych pracowników firmy :evil: Na działkę nie chidzę bo cały wolny czas najpierw remont pochłaniał, teraz albo meblarze albo jeżdżenie po sklepach żeby pewne rzeczy kupić. Trudno, nie poradzę nic.
Za to popatrzyłam na piękne rośliny na Twoich zdjęciach :) Jarzmianka cały czas mnie urzeka. I koper :) Zresztą te wszystkie cudne, urokliwe kąciki ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,Basiu,Izo, ;:180

Moja dzisiejsza ogródkowa fotorelacja... zapraszam ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryna, Twoja kępa liliowców, typowych 'smolinosów' jest oszałamiająca ;:oj . Moja miłość do liliowców, od nich się właśnie zaczęła, a teraz nie mam nawet jednego ;:185 . Cóż, poszłam za modą i kolorami. Tylko te nowe, coś zawsze złapie, a tamte są 'nie do zabicia' ;:108 .
Ta żurawka w doniczce powinna kwitnąć na czerwono. Lubię kwiatuszki żurawek, ale jak mają piękne liście, to nieciekawe kwiaty, albo odwrotnie. Obie cechy spełnia wg mnie odmiana Hercules. Liście zielonkawe w ciapki, a kwiatki czysto czerwone.
U mnie będzie mało późnoletnich i jesiennych bylin, bo np. rudbekie zmarzły wszystkie, a jeżówki jedzą ślimaki na potęgę ;:145 . Zostaną mi astry jesiennei i to też niewiele, bo porozdawałam w ub. roku.
No cóż, jak to mawiali starożytni Indianie - nie można mieć wszystkiego :;230 .
Twoje 'obrazki' kwiatowe - śliczne ;:63 .
;:167
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, ładne mas zliliowce, szczególnie ten kremowy mi się podoba... taki apetyczny kolorek! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,cudowności jak zawsze w twoim ogrodzie ,rośliny chyba przygotowane do sesji ,bo pięknie pozują ,znają wymagania i zdolności fotograficzne pani tego ogrodu ,cudownie jest tutaj wracać ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”