Mój ogród 07 - leosta

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj. Azalie lubią kwaśną glebę i stanowisko w półcieniu.
Wejdź na stronę krzewy ozdobne a tam do rhododendron.

Pozdrawiam Leszek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki za odwiedziny.jestem z okolic Koszalina u nas jest taki mikroklimat ,że dużo śniegu i długo się on utrzymuje. W ogrodzie mam tyle śniegu i ten mróz,boję sie o moje roślinyPpozdrawiam :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Leszku juz poczytałam i mniej więcej wiem o co chodzi. Pozdrawiam Cię bardzo mocno i życzę Tobie i całej Twojej Rodzinie WESOŁYCH ŚWIĄT ;:80
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Leszku. to wszystko przez tą pogodę. Aura sprawia nam wszystkim problemy i dlatego szerza sie choroby, których nie wytępiła zima ( bo jej nie było). przede wszystkim życzę Tobie i wnusi szybkiego powrotu do zdrowia i w zdrowiu oczekiwania na prawdziwa wiosne. dziekuje, że mimo choroby masz siłę, aby jeszcze odpisywac na posty. Pozdrawiam serdecznie
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Leszku, przyszłam z rewizytą :)
Masz śliczny, zadbany ogródek, widać i serce i pracę włożone :D
Przepiękne piwonie i hortensje, ja też je bardzo lubię, są zaraz po różach :) Mam 7 hortensji i kwitną u mnie raczej na różowo, jedne mocniej drugie mniej, ciekawe czemu skoro są na tej samej rabacie?

Będę szukać wiosny u Ciebie, bo w Opolu dzisiaj znowu śnieg przeplata się ze słońcem :(
Do zobaczenia :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
aneczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2008, o 17:57

Post »

Witaj kolego Leszku :!: milczymy widziałeś moje nowe fotki ja oglądam twoje masz ładną odmianę bodziszka ten kolor to mój jak pisałam,zastanawiam się nad kupnem korony cesarskiej tylko jej kolor mnie odstrasza :cry: :cry: żeby była w błękicie nie lubię czerwieni ale twoje roślinki są bardzo ładne ,mam nadzieję,że z tego sezonu porobisz kolejne fotki i pokarzesz nam ogród w pełnej letniej krasie pozdrawiam Aneczka :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam Cię Aneczko w "moich progach". Nie milczę, tylko w ogrodzie wszystko stanęło z powodu mrozów a i troszkę spraw do załatwienia także na chwilę zapomniałem o aparacie.
Widzisz Aneczko niedawno zmarł mój sąsiad z działki, kolega i tak trochę w kiepskim nastroju jestem. Te sprawy to m.in. pomoc sąsiadce i wiesz co przejmuje działkę sąsiada. Wprawdzie formalnie będzie to działka mojej córki, Ona będzie dacydować o planach na swojej działce, jednak to ja będę Jej doradzał i ja będę dawał upust wszelkim pracom. A jest co na niej robić. Ale ja uwielbiam pracę w ogrodzie także z tego smutku jest trochę pozytywów. To właśnie z inicjatywy sąsiadki przejmujemy tę działkę, bo jak sąsiad żył to często mówił swojej żonie że bardzo by chciał ażebym to ja przejął jego działkę. Noi tak musiałem spełnić wolę sąsiada kolegi. Życie musi toczyć się dalej także ostro zabieram się do roboty.
Co do twoich rozterek to myślę że na działce powinno się polubić wszystkie kolory, bo bez czerwonego byłoby o wiele smutniej a korona cesarska jest zbyt piękna ażeby z niej rezygnować z takiego powodu. Oczywiście oglądałem twoje fotki i dziełeczka w nowym świetle wygląda jeszcze bardziej Super. Dalsze zdjęcia oczywiście będą.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Tak toczy się życie ...Leszku.
Współczuję ...bo strata nawet znajomego jest jednak stratą i uprzytamnia nam to - co jest nieuchronne.
Leszku mimo wszystko człowiek jest optymistą .
Mam nadzieję,że będziesz nas informował o postępach prac rewolucyjnych czy ewolucyjnych na swojej drugiej działce.
Pozdrawiam serdecznie KaRo :)
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

jak tu pięknie!!!
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55

Post »

Witaj Leszku!!!
Zrobiłem spacerek po Twojej działce. Bardzo mi się tu podoba :D
Piękne piwonie, cudna języczka, a już nie mówie o reszcie roślin :shock:
Bardzo podoba mi się wejście do ogrodu obsadzone śliwami o purpurowych liściach.
Ogólnie bardzo fajnie urządzona działeczka bez sztucznych dodatków, czuć na niej bliskość natury... i o to w tym wszystkim chodzi :!:
Tak trzymać!!! :D
Pozdrawiam serdecznie!
Emil
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Leszku!
Jestem kolejny raz w Twoim wspaniałym ogrodzie i stwierdziłam, ze najwyższy czas się odezwać ;) Masz piękne rosliny, przy tym okazy zdrowia! Umiesz o nie zadbac :D
Masz przepiękne piwonie - widać, ze to Twoja miłość. A ja z moimi mam problem. Może będziesz mógł mi pomóc? Otóż co roku część pączków zamiera. Po prostu usychają i zamiast 5-6 kwiatów, roslina wydaje 2-3 kwiaty. Czy wiesz coś o takiej chorobie?

Cieszę się, ze jesteś z nami na forum. Twoja rodzina sprawiła Tobie i nam piękny prezent :D
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.

Dzięki KaRo za słowa wsparcia. Zycie musi toczyć się dalej. Co do zdjęć to moja córka będzie sama swoją działkę pokazywać.

Asiula bardzo mi przyjemnie że podoba Ci się moja działka.

Em Dzięki za odwiedziny, mło mi że jest jeszcze ktoś kto uprawia działkę na wzór natury.

Chatte dzięki za odwiedziny, specjalnie dla Ciebie otworzyłem temat w sekcji "Byliny" Dleczego piwonie nie kwitną. A także dla innych bo otrzymuje dużo pytań na ten temat.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Byłam, czytałam i bardzo dziękuję Leszku! :D
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Leszku, pisałeś gdzieś, ze KANY sadzisz wprost do gruntu. Kiedy je sadzisz i jak potem o nie dbasz?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Leszku ;:100

Gdzie jesteś ? Co u Ciebie słychać ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”