Mój ogród - Ewelina - 2008r
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewelino - Wiosna również do Ciebie zawitała i krokusy ślicznie kwitną.
Twój nowy nabytek przypomniał mi o tym, co sobie postanowiłem zrobić już chyba trzy lata temu i zawsze przypomina mi się to za późno - wykonanie budki lęgowej dla nietoperzy. Zauważyłem, że ostatnio ich populacja w moim ogrodzie zmalała - muszę przeszukać Internet może coś znajdę na ten temat i może w cywilizowanych warunkach (mam na myśli extra budkę lęgowa nie ruiny) nietoperze zaczną się lepiej rozmnażać? ;:105
Twój nowy nabytek przypomniał mi o tym, co sobie postanowiłem zrobić już chyba trzy lata temu i zawsze przypomina mi się to za późno - wykonanie budki lęgowej dla nietoperzy. Zauważyłem, że ostatnio ich populacja w moim ogrodzie zmalała - muszę przeszukać Internet może coś znajdę na ten temat i może w cywilizowanych warunkach (mam na myśli extra budkę lęgowa nie ruiny) nietoperze zaczną się lepiej rozmnażać? ;:105

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewelinko, wiosna u Ciebie piękna.
Rozmawiałyśmy jesienią o białej piwonii, w sklepach pojawiły się sadzonki, to może podeślę Ci tę białą. Niby powinno się sadzić na jesień , ale wiosenne też zakwitają. Jeśli tylko masz na nią ochotę , podaj adres na PW.
Pozdrawiam

Rozmawiałyśmy jesienią o białej piwonii, w sklepach pojawiły się sadzonki, to może podeślę Ci tę białą. Niby powinno się sadzić na jesień , ale wiosenne też zakwitają. Jeśli tylko masz na nią ochotę , podaj adres na PW.
Pozdrawiam

Iwona
---------------
Życie jest piękne....
---------------
Życie jest piękne....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Ewelina widzę, że Twoje królestwo nabiera barw wiosny
a tym samym w najbliższym czasie braknie słów na opisywanie tego co się u Ciebie zobaczy. Mam nadzieję, że remont się szybko zakończy, bez większych szkód a Twoje nerwy nie zostaną zszargane
Bardzo ciekawe zakupy poczyniłaś, muszę i ja się oglądnąć za tym mieczykiem abisińskim, tylko pozostawię to na jesień, bo dostałem od kogoś jakieś niskie mieczyki, więc może to takie
Barwinek u Ciebie kwitnie, ciekawe czy u mnie zakwitnie, bo w zeszłym roku nie kwitł
Życzę dużo słońca 

Piękna wiosna, miałaś swietny pomysł na aranżację terenu przed ogrodzeniem, bardzo mi się to podoba.
Na wątku różanym pokazałaś śliczną "mandarynkową" różę, myślałam, że jej nazwa pochodzi od koloru
. Jak sobie radzisz z różami w doniczkach? Muszę teraz jedną tak właśnie posadzić, bo boję się, że w gruncie nie wytrzyma pierwszej zimy, ale nie wiem jak z nią postępować w doniczce.
Na wątku różanym pokazałaś śliczną "mandarynkową" różę, myślałam, że jej nazwa pochodzi od koloru

Edyta
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ja nie mam właściwie róż w doniczkach, za wyjątkiem tych posadzonych w wazie, oraz jednej róży angielskiej. W obu przypadkach zimowałam je po raz pierwszy, lekko okopczykowane korą.Dobrze zniosły łagodną tegoroczna zimę i już wypuściły listeczki.Róża angielska została przeniesiona na zimę w zaciszne, osłonięte od wiatru miejsce.żaża pisze: Na wątku różanym pokazałaś śliczną "mandarynkową" różę, myślałam, że jej nazwa pochodzi od koloru. Jak sobie radzisz z różami w doniczkach? Muszę teraz jedną tak właśnie posadzić, bo boję się, że w gruncie nie wytrzyma pierwszej zimy, ale nie wiem jak z nią postępować w doniczce.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
W wazie są róże odmiany " Maidy", z którymi nie miałam problemów- nawoziłam je nawozem do róż , podlewałam raczej rzadko, lecz obficie, pod liście. Teraz już są poprzycinane , wypuściły listki i mam nadzieję ,że znowu będą pięknie kwitły przez całe lato.
Tak kwitły w ubiegłym sezonie :

a tak wyglądają teraz (widać korę , którą były podsypane u podstawy)

A co do Twojej róży - napisz , jaka to odmiana , może nie ma powodu do obaw ?
Tak kwitły w ubiegłym sezonie :

a tak wyglądają teraz (widać korę , którą były podsypane u podstawy)

A co do Twojej róży - napisz , jaka to odmiana , może nie ma powodu do obaw ?