Ogród Biedronki 641 cz.3
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Ja się zarzekałam ,że koniec z przesadzaniem w tym sezonie... ale od dawna swędział mnie szpadel
na cyprysika,który schował się za klonem ... Wczoraj się stało...
Dzisiaj będę mu szukać miejscówki ,wczoraj został z gołym korzeniem na noc,jest chłodno nic mu nie będzie. Dzisiaj mam nadzieję na cd...
Szukam miejsca na doniczkowce ,które jakoś zamiast ubywać - przybywają! Poupychane w sezonie po kątach teraz nadszedł na nie czas.Ładnie zregenerowały mi się zadoniczkowane jeżówki ,mam nadzieję na przyszłoroczne kwitnienie bo w tym sezonie dały plamę...

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu jakbym ja brało na serio, to co teoretycy piszą, to bym przesadzało sto procent roślin, a nie pięćdziesiąt.
Oczywiście nie oparłam się pokusom i kilka cebulek dziś przytargałam. Będą mieć nornice co jeść, choć karbid trochę poskutkował. Idę wykopywać liatry. 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Alu nie wiem czemu ale nie otwierają się u mnie Twoje zdjęcia .
U mnie cały czas susza muszę podlewać ogród .
U mnie cały czas susza muszę podlewać ogród .
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Od wczoraj mam problem z Imageshack.Dziś nie mogę się zalogować i wygląda ,że zdjęcie są skasowane.
Nie rozumiem ,bo go opłaciłam na cały rok. Otwierają się tylko na ostatniej stronie.
Maryniu ja wsadziłam resztę cebulowych. Nie ma ciepła ,to i nie chcę się nic mi przerabiać. Poczekam na cieplejsze dni..
Soniu masz rację. Liatrie wykopujesz. Mnie też denerwują,bo co to za kwiaty a teraz jeszcze szpecą liście.
Gieniu zauważyłam,że coś jest nie tak.Wygląda na to,że zdjęcia są pokasowane,ale nie ja to zrobiłam.
Gieniu ja już nie podlewam, bo nie jest źle.
Od wczoraj mam problem z Imageshack.Dziś nie mogę się zalogować i wygląda ,że zdjęcie są skasowane.
Nie rozumiem ,bo go opłaciłam na cały rok. Otwierają się tylko na ostatniej stronie.
Maryniu ja wsadziłam resztę cebulowych. Nie ma ciepła ,to i nie chcę się nic mi przerabiać. Poczekam na cieplejsze dni..
Soniu masz rację. Liatrie wykopujesz. Mnie też denerwują,bo co to za kwiaty a teraz jeszcze szpecą liście.
Gieniu zauważyłam,że coś jest nie tak.Wygląda na to,że zdjęcia są pokasowane,ale nie ja to zrobiłam.
Gieniu ja już nie podlewam, bo nie jest źle.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Właśnie zauważyłam że u mnie to samo z Image ,też nie mogę się zalogować a ostatnie zdjęcia się nie otwierają .
- Biedronka641

Gieniu u koleżanki to samo. Pewnie mają jakiś problem. Mam nadzieję,że to tylko przejściowe. 
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Nie,nie należy wyrzucać liatri.Motyle ją lubią.Ja rozsadziłem żeby więcej było.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu jeżówki jednak do zimy będą kwitły.
Też liatrom zmieniłam miejsce, ale kilka wyrzuciłam, było ich za dużo. Mój hosting też dziś strajkował, a może przeciążony. 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Moich jeżówek już sporo uschniętych, mimo, że podlewam.
Cyklameny i zimowity śliczne
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu,może zimowit jednak był za płytko.A może niepotrzebnie podlałam.Ale sucho u nas okropnie.
Powiec cos więcej o cyklamenach.Kupiłam w Obi w dziale ogrodowym.Przecenionego, pięknie kwitnącego cyklamena.Ale myślę,że to jednak taki domowy.Pewnie z braku regału-zanieśli je na ogród.Ale to świństwo,bo można się naciąć-sadząc je do ogrodu
Powiec cos więcej o cyklamenach.Kupiłam w Obi w dziale ogrodowym.Przecenionego, pięknie kwitnącego cyklamena.Ale myślę,że to jednak taki domowy.Pewnie z braku regału-zanieśli je na ogród.Ale to świństwo,bo można się naciąć-sadząc je do ogrodu
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Alu, ładne kępy cyklamenów masz. Moje też kwitną, ale bez liści. 
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Biedronka641

Witam,
Dziękuje,że mimo ostatnio małej aktywności z mojej strony do mnie zaglądacie. No cóż w ogrodzie dużo pracy i już jesiennie.
Soniu nie wszystkie jeżówki jeszcze kwitną. Niektóre już ścięłam . Parę jeszcze kwitnie i nawet są nowe pąki,ale już nie zakwitną.
Ewuniu dziękuję za pochwały cyklamenów i zimowitów. Lubię je za późne kwitnienie.
Jolu u mnie wszystkie zimowity są prawie na wierzchu i kwitną. Cyklameny mam parę lat i rosną w półcieniu.W okresie suszy delikatnie podlewam.Na zimę okrywam gałązkami świerkowymi. Pierwsze moje cyklameny rosły w innym miejscu i zgniły.Tym jest dobrze,bo kwitną. Kwitną długo,bo od lata.Wtedy mają sam kwiat a potem wypuszczają liście.
A potem mają ciekawe spiralki z nasionkami. Domowe nigdy mi się nie udało doprowadzić do powtórnego kwitnienia.Zawsze były jednorazowym zakupem.
Marysiu już nie długo i Twoje wypuszczą listki. Moje wcześniej kwitły to szybciej pojawiły się listki. Kępki są z każdym rokiem ładniejsze,ale wolno przyrastają.Dla mnie ważne,by nie zginęły i kwitły co roku.

Chciałam je wykopać a one zakwitły.

W lecie były niebieskie.
Dziękuje,że mimo ostatnio małej aktywności z mojej strony do mnie zaglądacie. No cóż w ogrodzie dużo pracy i już jesiennie.
Soniu nie wszystkie jeżówki jeszcze kwitną. Niektóre już ścięłam . Parę jeszcze kwitnie i nawet są nowe pąki,ale już nie zakwitną.
Ewuniu dziękuję za pochwały cyklamenów i zimowitów. Lubię je za późne kwitnienie.
Jolu u mnie wszystkie zimowity są prawie na wierzchu i kwitną. Cyklameny mam parę lat i rosną w półcieniu.W okresie suszy delikatnie podlewam.Na zimę okrywam gałązkami świerkowymi. Pierwsze moje cyklameny rosły w innym miejscu i zgniły.Tym jest dobrze,bo kwitną. Kwitną długo,bo od lata.Wtedy mają sam kwiat a potem wypuszczają liście.
A potem mają ciekawe spiralki z nasionkami. Domowe nigdy mi się nie udało doprowadzić do powtórnego kwitnienia.Zawsze były jednorazowym zakupem.
Marysiu już nie długo i Twoje wypuszczą listki. Moje wcześniej kwitły to szybciej pojawiły się listki. Kępki są z każdym rokiem ładniejsze,ale wolno przyrastają.Dla mnie ważne,by nie zginęły i kwitły co roku.

Chciałam je wykopać a one zakwitły.

W lecie były niebieskie.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,śliczne masz te cyklameny ,moje jakieś bardzo malutkie mają kwiatuszki ,chyba inna odmiana ,przesadziłam je i kwiatki im spadły,może sie wygramotają na drugi rok ,ogrody powolutku usypiają ,ale jeszcze coś w każdym ogródku jest kolorowego,Twoja hortensja fajnie trzyma kwiaty i tak pewnie zaschnie ,pozdrawiam i buziaczki 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj ALU
Cyklameny śliczne bardzo są ,,a ten kwiatuszek na patyczku to co jest
Astry niziutkie bardzo ładne i jeżóweczki jeszcze kwitną .Pozdrawiam
Cyklameny śliczne bardzo są ,,a ten kwiatuszek na patyczku to co jest
Astry niziutkie bardzo ładne i jeżóweczki jeszcze kwitną .Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja