Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Oj to i ja czekam na kolejne "nowościowe" foto.
Wiesz...jeśli chodzi o wielkieeee sanse szablowate to... mnie tez się widzą. Mam co prawda dwie sztuki i puszczają nowe ale nie są tak wysokie jak... w jednym z domów w sąsiedztwie-SZOK! Sanse stoją na parapecie, firan w oknie niema, sięgają do sufitu i zasłaniają wszystko-taaakie byki! Zawsze gapię się w to okno gdy jestem w pobliżu. Mam nadzieję, że nikt mnie wówczas nie obserwuje bo muszę wyglądać przynajmniej...głupio :;230
Z ostatnich nowości-Filodendronik dziurawy to moje chciejstwo-Twój prezentuje się super. Reo exra a będzie prezentowało się jeszccze efektowniej gdy fiolecik nabierze intensywności i będzie fajnie kolorystycznie współgrał z kolorem doniczki. Gratuluję ukorzenienia Gloksynii. Kolorowe osłonki również prezentują się sympatycznie i cieplutko :)
No! Tom się rozpisała :):):)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Oj... pognałaś z wątkiem
Piękne nowości u Ciebie zamieszkały... grudniczek kauflandowy ;:167
Tyle tego pokazane że chwalę hurtem skrętnika za maleństwo, liskę, falusia i epi że ruszyły, sadzoneczki fiołków i trzymam kciuki za listeczki...
Sansiewiera palowa jest w realu... ładna, duża i sporo palików w donicy... u nas po niecałe 12zł...
oczywiście nie kupiłam a mąż tak mnie namawiał ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję ukorzenienia gloksynii ;:138 . Pozostało Ci jeszcze tylko wyhodować maluchy :) , czyli połowa stresu za Tobą ;:108 .
Tolmiee świetnie wypełniły doniczkę - wyglądają jak zielony trawniczek :) .
Reo też ślicznie się prezentuje w nowym domku ;:108 .
No i ustawiam się w kolejce do obejrzenia nowości :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to i ja się dołączam do kolejki oczekujących na fotki :lol:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

No to skoro tak czekacie dzielnie z zaciekawieniem to przedstawiam Wam moje wczorajsze dwa uratowane od klęski zielone stworki ;:224
W OBI robią u nas na szczęście wyprzedaże takich nieszczęść i po 5zł nabyłam:

1 - hibiskusa NN - przekwitnięty, ale wygląda bardzo zdrowo i ładnie, uznałam, że warto:

Obrazek

został dokładnie obejrzany, prześwietlony i wykąpany i chyba nic z dziadostwa na nim nie ma... teraz czekać aż zechce u mnie pokazać swe oblicze.... :roll:

i 2 - gloksynię NN

Obrazek

żeby nie było, że ukrywam, czy coś :oops: to po oporządzeniu się z nimi przyniosłam i pokazałam dla M, w tym czasie kiedy był bardzo zajęty na forum samochodowym ;:224 i tylko spojrzał i "aha, ładne" więc sumienie czyste mam ;:108 a jakby chciał kiedy mi wytknąć to trzymam paragon ;:224 :;230

Anjja pisze:Oj... pognałaś z wątkiem
Sansiewiera palowa jest w realu... ładna, duża i sporo palików w donicy... u nas po niecałe 12zł...

no, tak jakoś wyszło, że miałam co pokazać a i gaduła jestem to rozpędziło się ;:224
dzięki za namiary ;:196 Real także w B-stoku i w zasięgu moich możliwości więc popędzę tam na pewno, bo taką wysoką to bym chętnie nabyła... nie wspominając już, że cena zachęcająca...

Wiktoria_W pisze:Gratuluję ukorzenienia gloksynii. Pozostało Ci jeszcze tylko wyhodować maluchy, czyli połowa stresu za Tobą.

dziękuję, w sumie nie spodziewałam się, że mogłoby mi się udać, pozostawione tak samopas jednak najlepiej sobie radzą ;:108

Basia (Chrapka) - no sobie wyobraziłam te sanse Twoich sąsiadów ;:154 A te reo moje to muszę chyba przestawić na inny parapet... bardziej słoneczny... znaczy do kuchni, bo tylko tam cokolwiek jeszcze się wepchnie... oooo ale sobie wymyśliłam na poczekaniu, tak zrobię ;:108

Było dziś u mnie piękne słoneczko ;:3 od samego rana ale już sobie poszło :? , mimo wszystko życzę miłego dnia ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Aguś :D teraz na Ciebie przyszła kolej :wit Idę polukać od pierwszej stronki ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No ten hibek, to Ci powiem łakomy kąsek :shock: . Wcale się nie dziwię, że go zakupiłaś-szlachetne z Twojej strony, że ratujesz te roślinki :D
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa w kwiaciarni przy ul. 1 Maja - naprzeciw Stokrotki prawie, jest duża sanse........ . Nie w tej nowej kwiaciarni , tylko tej co wieki tam jest.Kwota w sam raz na Twoją kieszeń myślę: 40 zł ;:223 .
Idź przynajmniej oczy napaś :uszy . :heja

U mnie też ;:3 było i znikło :roll: >
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tesia - Stokrotka na Noniewicza chyba co ;:223 ale napasienie oczu jedynie wchodzi w grę bo na żadnego kwiata 40zł nie wydam ;:24 więc i drażnić siebie też nie będę i po prostu nie pójdę, Anjja podała namiar, że w realu u niej są duże i ładne i po 12zł, to jak będę w B-stoku w sobotę to pojadę, może i tam są takie :uszy
lulka pisze:Nszlachetne z Twojej strony, że ratujesz te roślinki :D

:;230 przemówiła do mnie cena :oops:

gojka42 pisze:Aguś :D teraz na Ciebie przyszła kolej :wit Idę polukać od pierwszej stronki ;:196

:wit tylko oczopląsu tam nie dostań :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Za gloksyniami nie przepadam ale na hibcia bym się skusiłam czemu nie :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś całkiem łądne te nowości, więc warto było je uratować za te kilka złotych. ;:138
A jeżeli chodzi o moją nowość z wczorajszego spacerku to pokażę ją już w kolejnej części wątku, jak dobrze pójdzie
to w ten weekend. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga chyba coś ze mną nie tak, bo czytam i czytam, i za Chiny nie wiem, jaką w końcu chcesz mieć tę sansewierię :oops:
Raz piszesz szablasta...potem zapleciona...a z tego, co mi wiadomo, to wężowej raczej nie zaplatają, tylko cylindryczną :;230
Zakup hibskusa... :uszy teraz cierpliwie poczekam, aż Ci zakwitnie, to w razie czego zrobimy "machniom" ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonka - ja też zdurniałam jak zaczęłaś mi wymieniać te cylindryczne itp.. :roll: ja już nie wiem co jest cylindryczną a co szablową... no dobra, szablowe to te takie co chyba każda z nas ma tak? ja to bym chciała taką co jak pale wygląda (pewnie źle się wyrażałam wcześniej ;:223 ) okrągłe... i takie można zaplatać jak rośnie sobie, stopniowo ofkors ;:108 widziałam w tv program nawet taki o niej ;:224 to właśnie taką chcę, nie, żeby zaplatać, ale takie wysokie długie paliki mi się podobają ;:108 wsio paniatne? :;230

Ela
- jak ratowanie się nie powiedzie, to tą wydaną dychę jakoś przeboleję ;:108 a jak Ty w weekend robisz nową odsłonę to ja pewnie nie uwiecznię się na 1 stronie, bo wyjeżdżam, ale po powrocie od razu ;:65 ;:108

Celinko - 1 raz mi się zdarzyło znaleźć hibka (ba! jakąkolwiek roślinę) w takiej przecenie :shock:
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Cylindryczna tu właśnie:
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113408 ... 1.html?i=6
A szablasta na Noniewicza :oops: ;:138 .
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

A ja widziałam takie coś fajne na all.... http://allegro.pl/sansevieria-twister-9 ... 30307.html

W tym linku musi być allegrooo przez 1 o oczywiście :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”