Witam w ogrodzie u Aguniady
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Drodzy, dziękuję za odwiedziny i pochlebne komentarze - to mnie bardzo motywuje by jeszcze troskliwiej dbać o ogród i rosnące w nim drzewa, krzewy, byliny... zwróćcie uwagę na linię obrzeży - zostało do skończenia tylko oczko wodne i linia wokół niego... jestem przeszczęśliwa, że zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie! nie było tanie, ale jest efekt, o który mi chodziło.
Wandziu, ja też uwielbiam brzozy... w kontraście do zielonego trawnika, i otaczających nas okoliczności przyrody, wyglądają uroczo - ażurowo, lekko. Tawuły i tawułki kwitną już od jakiegoś czasu, ale z tawuł najbardziej lubię biało-różowe kwiatostany Little Princess.
Stachu - dziękuję za tak miłe słowa! 'słysząc' je tak od doświadczonego ogrodnika jakim jesteś, są dla mnie szczególnie cenne.
Altiko, mam kilka brzóz na ogrodzie i wokoło las brzozowy, więc trochę liści jest - ale są delikatne, małe, więc nie ma z nimi większego kłopotu... załatwiamy je trochę kosiarką, trochę odkurzaczem do liści - jest ok.
Wandziu, ja też uwielbiam brzozy... w kontraście do zielonego trawnika, i otaczających nas okoliczności przyrody, wyglądają uroczo - ażurowo, lekko. Tawuły i tawułki kwitną już od jakiegoś czasu, ale z tawuł najbardziej lubię biało-różowe kwiatostany Little Princess.
Stachu - dziękuję za tak miłe słowa! 'słysząc' je tak od doświadczonego ogrodnika jakim jesteś, są dla mnie szczególnie cenne.
Altiko, mam kilka brzóz na ogrodzie i wokoło las brzozowy, więc trochę liści jest - ale są delikatne, małe, więc nie ma z nimi większego kłopotu... załatwiamy je trochę kosiarką, trochę odkurzaczem do liści - jest ok.
nawet się nie zastanawiaj 
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus, ja nie mam nic przeciwko zieleni derenia ale na moich 100m2 musze drastycznie selekscjonowac roslinnosc
Tak jak Ty mowisz o bialych brzozach, taka role do mojej zieleni mial odgrywac bialy deren. To mial byc taki bialy punkt w zielonym kacie pod plotem a ze z niego nie zrezygnuje, to zielony musi mnie opuscic, bo po prostu miejsca na niego nie mam.
A ze mam za domem dosc spory kawal trawnikowego nieuzytku, to tam bedzie mu dobrze a ja tez moge go dogladac i cieszyc oko.
A ze mam za domem dosc spory kawal trawnikowego nieuzytku, to tam bedzie mu dobrze a ja tez moge go dogladac i cieszyc oko.
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz człowieku i nie pisz,i nie chwal,a najlepiej to w ogóle nie patrz - bo te piękne,cudowne,różniaste szyszki!!!! to jak ja mam nie pochwalić????
Przecież ja takich nie mam (
).
Przecież ja takich nie mam (
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agusiu dziękuję za przesympatyczny spacerek
Nie wiem tylko, co to za wąskie długie liście usadowiły się przy sedum 
Jule, dzięki za te informacje - teraz w pełni rozumiem Twoje rozczarowanie zielonością derenia...
Krysiu, dziękuję, dziękuję, dziękuję! cieszę się niezmiennie, że mnie odwiedzasz
ja jesienią podgonię w doniczkowych, a póki co miło mi że mogę Cię gościć u mnie na ogrodzie 
Iwonko, dzięki za odwiedziny
jeśli dobrze pamiętam kwitnienie tej rośliny (a stało się to tylko raz) to jest to trytoma. Na razie nie zapowiada się by zakwitła w tym roku...
Krysiu, dziękuję, dziękuję, dziękuję! cieszę się niezmiennie, że mnie odwiedzasz
Iwonko, dzięki za odwiedziny
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Jest na czym oko zawiesić.. Spacerek udany
Zmachana jestem strasznie, więc sobie pooglądałam, powzdychałam, jak u Ciebie pięknie i idę spać 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga, masz przepiękny ogród,żebym miała prawko to juz dawno pojechałabym go zwiedzić naocznie.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Muszę i ja sobie sprawić takie coś z dużymi szyszuniami [tylko żeby miało duże szysze a małe rosło..... jest w ogóle coś takiego??]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
dzieńdoberek
ależ dziś piękny poranek - szkoda, że trzeba się wziąć za robotę... wolne, jak wszystko co dobre, szybko się skończyło...
Janneke, berberys o który pytałaś to Golden Ring
cieszę się, że na dobranoc pospacerowałaś po moim ogródku 
Aagaaz, zawsze miło mi, gdy wpadniesz na przechadzkę
Małgosiu, ja też żałuję, że nie masz prawka! ale jeśli będziesz kiedykolwiek w mojej okolicy to serdecznie Cię zapraszam na kawę!
Jagusiu, pytasz o niebieskie szyszki czy te 'zwykłe'? te niebieskie są na jodle koreańskiej - obrodziły w tym roku
miłego dnia i tygodnia wszystkim
Janneke, berberys o który pytałaś to Golden Ring
Aagaaz, zawsze miło mi, gdy wpadniesz na przechadzkę
Małgosiu, ja też żałuję, że nie masz prawka! ale jeśli będziesz kiedykolwiek w mojej okolicy to serdecznie Cię zapraszam na kawę!
Jagusiu, pytasz o niebieskie szyszki czy te 'zwykłe'? te niebieskie są na jodle koreańskiej - obrodziły w tym roku
miłego dnia i tygodnia wszystkim
Pozwiedzałam sobie troszkę ogród, zdjęcie koreanki z szyszkami przez chwilę mnie zmyliło i myślałam że to zdjęcie z Alp
Chmury wzięłam za góry
Obrodziła pięknie w szyszunie 
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aga witam ogród z dnia na dzień coraz to piękniejszy i coraz to ładniejsze pokazujesz zdjęcia
wypielęgnowany i dopracowany w każdym calu wkładasz całe serduszko
mogłabyś z bliska pokazać linię obrzeż i trawnika 
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Aguś jak zwykle pokazujesz piękne kompozycje ,z przyjemnością oglądałam. 
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem