takasobie piszesz,że moje Aksamitki mniej pospolite .. eeee tam zdaje Ci się.
Inaczej patrzy sie na zdjęcie z wybranym kwiatem a inaczej na kępę lub rząd w którym urok jednego po prostu ginie .
Zbieram różne odmiany więc zerknę do Ciebie aby zobaczyć jakie masz.
asiula Asiu wiem,że u wielu roślin nasiona nie koniecznie powtarzając cechy rodziców ale w aksamitkach i wielu innych mnie to nie przeszkadza choć u siebie żadnych dziwactw nie zauważyłam.
Dzięki za obietnicę.
ewamaj66 Nie znałam Titonii i już poczytałam o niej - jest ujęta w planach na kolejny sezon.
marpa Witaj u mnie i wpadaj jak najczęściej bo faktycznie nasze ogrody różnią się więc spacer i inne rośliny to miła odmiana dla duszy i oczu.
wanda7 Dziękuję i cieszy mnie,że wszystko było jak trzeba.
Wyobraź sobie ,że z 4 przesyłek tego dnia jedna nie dotarła - JacekP nie dostał ... wielka szkoda ale mam jeszcze z czego uszczknąć i będzie powtórka.
Chyba wrócę do wysyłania poleconych...
ilona2715 każdy musi dopasować zestaw roslin pod swoje potrzeby, oczekiwania i własne poczucie piękna.
O wpływie aksamitek na rosnące w sąsiedztwie wiem ale nie zawsze udaje sie skorzystać z tych naturalnych dobrodziejstw.
JacekP dziękuje. Z doborem roślin rożnie bywa - czasami przypadkowe sąsiedztwo bardziej ze sobą współgra niż przemyślana aranżacja...
krysp50 Krystynko już zapisane w notatniku przy Twym imieniu.
U mnie aksamitki zakwitły w normalnym terminie choć te żółte trochę później stąd muszę je przetrzymać dłużej aby zebrać nasiona.
Ty swoje też otul i ogrzej ...

aby zdążyły dojrzeć.
maniusika faktycznie ten rok nas nie rozpieszczał i dobrze,że już sie kończy choć straty spore. Budleja w ciemnoniebieskim kolorze - bardzo ładna.
Podziel się praktycznym doświadczeniem w ukorzenianiu bo piszesz ,że planujesz ukorzenić ?