Witam nocno-poranną zmianę i wszystkich zaglądających. Dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej.
Basieńko - hortensje sadziłam około metra od siebie. Nie wiem czy to nie za blisko. Zobaczymy jak to będzie gdy się będą rozrastać. Niestety komunikacja miejska a szczególnie we Wrocławiu bywa tragiczna, lecz wynika to z faktu że Wrocław jako jedno z nielicznych miast w Polsce nie ma żadnej obwodnicy. Dwie są w budowie, może do Euro wykonawcy zdążą się uporać z tym problemem, natomiast obecnie trzeba uzbroić się w cierpliwość. Cały ruch odbywa się przez miasto, a dni przed weekendem zawsze są tragiczne - korki w całym mieście. Jakby wszyscy się zmówili, że w tym dniu trzeba pojechać samochodem.
Ewo. Takich zabawnych sytuacji każdy by znalazł wiele, gdyż często się zdarza, że autobusy i tramwaje niestety zmieniają swoje trasy, a o tym się nie wie gdy się na bieżąco nie śledzi i nie jeździ na danej trasie. Dobrze, że chociaż sobie pojeździłaś i to w dodatku bez przesiadki, a nie stałaś i marzłaś.
Pell. Jak mi miło że do mnie zajrzałaś. Mam nadzieję, że dobrze mnie wspominaliście ze Stasią i jej mężem.

Pozdrów ich serdecznie.
Odnośnie pomocy synka

. Gdy na prawdę bardzo trzeba coś przybić, poskręcać, dowieźć - to z takiej pomocy korzystam. Natomiast aby kopać

- on uważa, że mi działka nie potrzebna. Ja ją traktuję jako relaks i trochę ruchu na świeżym powietrzu, jako potrzebę bycia z ludźmi i wyjścia z domu. W związku z tym na ile siły pozwalają staram się robić tyle ile mogę. Staram się tak rozplanować wszystko, aby mieć coraz mniej ciężkiej pracy. A że nieraz wraca się zmęczonym - ale jest to przyjemne zmęczenie, takie jakby człowiek wracał z fitnes klubu.