Moje miejsce na ziemi - Agnieś
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Ładne wrzosowisko tworzysz. Ja moje wrzosy zaszczepiłam szczepionką mikoryzową i z roku na rok bez nawożenia rosną coraz lepiej
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Aga ,.. dziewczyny wszystkie śliczne
pzrez Ciebie kupiłam 6 wrzosów i szukam ,, gdzie posadzic hihihi
pzrez Ciebie kupiłam 6 wrzosów i szukam ,, gdzie posadzic hihihi
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też kuszą... ale najpierw musze im przygotowac miejsce... i chyba nawieźć więcej piasku, jako dodatek do ziemi.
Ja się zauroczyłam wrzosami już dwa lata temu. W tym roku dosadziłam również wrzośce.
Izuś, mam nadzieję, że będą Ci dobrze rosły
Izuś, mam nadzieję, że będą Ci dobrze rosły

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, czyli zapowiadane wrzosowisko nabiera kształtów. Rzeczywiście, ładnie będzie wyglądać (choć mnie wrzosy nie biorą, ale u innych pooglądam z miłą chęcią) 

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
No zgodnie z zapowiedzią wzięłam się ostro do pracy w ogrodzie. Co nieco jeszcze planuję zrobić, ale na razie nie piszę, bo nie wiem, kiedy znajdę na to czas.
A, i na oglądanie wrzosowiska oczywiście zapraszam. W relalu są bardzoej okazałe niż na zdjęciu
A, i na oglądanie wrzosowiska oczywiście zapraszam. W relalu są bardzoej okazałe niż na zdjęciu

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Agnieś...
Wrzisy kupowałaś czy sama sobie sadzonki robiłaś?
Wrzisy kupowałaś czy sama sobie sadzonki robiłaś?
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
kupowałam po 2,80. Nie próbowałam ukorzeniać wrzosów. Swoją drogą to też jestem ciekawa, czy łatwo się je rozmnaża.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Agnieś.
Ciesze się że wpadłaś do mnie...masz cudowny ten pomysł z wrzosami...ja też je bardzo lubię...
)))Kochana ostatnio mało tu bywam..bo u mnie czas wakacji to czas rodziny....poprawie się już na jesieni...będę miała więcej wolnego:))))Pozdrawiam i życzę Ci pogodnego nieba;))))

Ciesze się że wpadłaś do mnie...masz cudowny ten pomysł z wrzosami...ja też je bardzo lubię...

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Aga, czemu mi nie przypominasz, miałam Ci uciąć sadzonkę tego mojego olka pełnego, co tak pachnie.
To ja Ci ją ukorzenię, moze jeszcze się da.
To ja Ci ją ukorzenię, moze jeszcze się da.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Agnieszka, kupiłam. Wyślę w poniedziałek 

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Agnieszko! Ale masz fajne wrzosowisko...! I ketmię . I róże. Szczególnie ta jedna słodka !
A śródziemnomorska rabatka będzie, jako wspomnienie wakacji?
Posadziłam borówki ! 6 krzaków, tak jak radziłaś, o różnej porze owocowania. Mam też te odmiany, co Ty. Obym miała także obfite zbiory.
A śródziemnomorska rabatka będzie, jako wspomnienie wakacji?
Posadziłam borówki ! 6 krzaków, tak jak radziłaś, o różnej porze owocowania. Mam też te odmiany, co Ty. Obym miała także obfite zbiory.
Witam wszystkich gości
Aguś, ty masz dobrą rękę do olków, na pewno się przyjmie.
Dorotko... doszła przesyłka...dziękuję
Izo, trzymam kciuki za Twoje borówki. Oby ładnie się przyjęły
Rabata śródziemnomorska rzeczywiście wyklarowała się podczas wakacji na Chorawcji i myślę, że jest to świetny pomysł na zagospodarowanie wyjątkowo suchego i słonecznego miejsca w ogrodzie.
Niestety pogoda pokrzyżowałą moje plany ogrodowe i nie mogę pochwalić się kilkoma nowymi pomysłami. Zrobiłam tylko ścieżkę, na którą pomysł zapożyczyłam u Gorzaty. Krawędzie będą wyłożone kamieniami tak jak przy wrzosach na dolnym zdjęciu, a płaskich kamieni będize systematycznie przybywać.

Ostatni weekend spędziliśmy pod Krakowem u przyjaciół. Pogoda była fatalna, ale udało nam się zorganizować małą wycieczję po Jurze. No i oczywiście nawieźliśmy kolejne pół tony kamieni. Tym razem wapieni. Będą zdobiły lawendową rabatę. Trochę na wzór ogrodu angielskiego, który kiedyś pokazywała Iza (Tamaryszek). Kamienie będą umacniały niewielkie terasy, a na nich będą rosły lawendy. Druga część kamieni z pięknymi odciskami muszli i innych skamieniałości będzie tworzyła cienistą rabatkę na której posadzę m. in. zanokcice.
Ponieważ to tylko plany więc pokażę zdjęcia z wycieczki. Pięknie wyglądają wapienie porośnięte mchem.

Aguś, ty masz dobrą rękę do olków, na pewno się przyjmie.
Dorotko... doszła przesyłka...dziękuję

Izo, trzymam kciuki za Twoje borówki. Oby ładnie się przyjęły

Niestety pogoda pokrzyżowałą moje plany ogrodowe i nie mogę pochwalić się kilkoma nowymi pomysłami. Zrobiłam tylko ścieżkę, na którą pomysł zapożyczyłam u Gorzaty. Krawędzie będą wyłożone kamieniami tak jak przy wrzosach na dolnym zdjęciu, a płaskich kamieni będize systematycznie przybywać.

Ostatni weekend spędziliśmy pod Krakowem u przyjaciół. Pogoda była fatalna, ale udało nam się zorganizować małą wycieczję po Jurze. No i oczywiście nawieźliśmy kolejne pół tony kamieni. Tym razem wapieni. Będą zdobiły lawendową rabatę. Trochę na wzór ogrodu angielskiego, który kiedyś pokazywała Iza (Tamaryszek). Kamienie będą umacniały niewielkie terasy, a na nich będą rosły lawendy. Druga część kamieni z pięknymi odciskami muszli i innych skamieniałości będzie tworzyła cienistą rabatkę na której posadzę m. in. zanokcice.
Ponieważ to tylko plany więc pokażę zdjęcia z wycieczki. Pięknie wyglądają wapienie porośnięte mchem.

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
W Jurze byłam kiedyś jako druhna (obóz harcerski w Złotym Potoku),
więc tymi zdjęciami sprawiłaś mi wielką przyjemność
Jestem na etapie ....... hm .. myślenia o kamykach na ścieżki w różanym zakątku.
Nie chcę jasnego kruszywa, nie chcę też ciemnego - ten kolor - u Ciebie jest odpowiedni.
Jaki to materiał?, kupowałaś na worki czy luzem???
więc tymi zdjęciami sprawiłaś mi wielką przyjemność

Jestem na etapie ....... hm .. myślenia o kamykach na ścieżki w różanym zakątku.
Nie chcę jasnego kruszywa, nie chcę też ciemnego - ten kolor - u Ciebie jest odpowiedni.
Jaki to materiał?, kupowałaś na worki czy luzem???
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety