Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd

Post »

Janusz moja koleżanka też te róże sztampowe przyginała do ziemi i obsypywała, ja nie mam żadnej sztampowej i chyba już nie będę miała nie mam już miejsca , ale Hokus Pokus musi wyglądać niesamowicie .

Genia :wit
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Gosiu to niezły pomysł z ta pianką ;:63 ,że też na to nie wpadłem ;:223 a tyle tego zostało z ocieplenia rur ale korona u mnie nie wytrzyma pod agrowłókniną. Może u Ciebie jest większe zacisze przez to i cieplej.
Geniu ale pod taką różą na kiju możesz jeszcze coś posadzić ;:108 i jedno drugiemu nie będzie przeszkadzało. :wink:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko jak wtedy Januszu znaleźć miejsce żeby na zimę przygiąć i obsypać ziemia jak wszędzie wkoło kwiaty ;:7 :;230 :;230
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze coś można wymodzić. Przecież róże masz. Ja sadzę w sąsiedztwie róż krzaczastych w ten sposób,że po nagięciu korona piennej trafia na krzaczastą i razem okrywam.
Dzisiaj przesadziłem 10 trytom. Zaryzykowałem ale sadziłem z tak dużą bryłą ziemi,że nie widać było korzeni. Myślę że dadzą sobie radę. Obrazek

A tak wyglądają moje żmijowce
Obrazek

Coś posiałem i nie wiem co może Ty Geniu rozpoznasz. Dostałem od kogoś nasienie ale nie zapisałem co to jest. Coś mi świta,że to miał być jakiś przetacznik. Jak na tegoroczną siewkę pięknie to,to wyrosło ale CO
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janusz, zdrowe te Twoje żmijowce, mój nieco podsechł, ale ... bedzie ok. Tylko co z nimi zimą? Ja myślę jednak wykopać, ale jak przechować?
I te trawy w tle, cudo :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz niestety nie wiem co to jest? nie mam pojęcia co posiałeś , może ktoś wstąpi od kogo dostałeś nasionka .

A trytomy masz tylko żółto czerwone czy inne kolory też ?

Jestem ciekawa czy pojechałeś do Szczecina i czy po drodze wpadniesz do mnie ?

Genia :wit
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janusz nie mogę się nadziwić tymi trawami, są super, a tak jak i reszta roślin, wszystko w jak najlepszym porządku posadzone. Widać, że lata praktyki robią swoje. Miałbyś może do sprzedania troszkę tych nasionek traw?
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu
Żmijowce ładnie rozkrzewione ale pochyliły się pod ciężarem korony. Nie wykopałem przed wyjazdem żadnego. Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni nie będzie mrozu,
Trawy w tym roku wyrosły wysoko i ładnie rozkrzewiły się, bo miały dostateczną ilość wilgoci, zawsze podlewane były na końcu o ile w ogóle wystarczało czasu na podlanie. Dziękuję za ocenę.
Geniu
Z tym COŚ to chyba będzie zagadka dopóki nie zakwitnie, bo nie wiem od kogo dostałem nasiona a może i jakieś kupiłem a nie podpisałem. Na pewno jest to coś czego nie mam u siebie w ogrodzie.
Trytomy chyba będą żółto-czerwone, bo nasienie było kupione właśnie z takich.
Aniu
Też jesteś miłośniczką traw? Planuje zrobić kącik z samymi trawami, bo w tym roku w połączeniu z kannami nie dało pożądanego efektu. Przejeżdżałem tu w Szczecinie koło ogrodniczego z duża ilością traw. Muszę specjalnie tam podjechać może mają coś ciekawego.
Nasiona wyślę Ci jak wrócę do domu.
MLODA1
500p
500p

Post »

Janusz z góry dziękuję za nasiona traw. Bardzo mi się podobają trawy, a w szczególności te wysokie. Właśnie w środę kupiłam sobie cztery sztuki traw, trzy to turzyce, a czwartej nie pamiętam. Adres podaję na PW.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Janusz, myślę jednak, że pora na żmijowce się zbliża. Nadają zimne noce i poważnie zastanawiam sie nad przeniesieniem do garażu. Co sądzisz?
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a gdzie w Zamościu kupiłaś trawy. Był taki sklep na lubelskiej kolo "Biedronki' ale gdzieś go przenieśli nie wiem gdzie. Mieli oni ładny materiał szkółkarski.
Jolu. Wygląda na to, że zima zapowiada swoje przyjście więc zabierać trzeba z ogrodu wszystko to co nie znosi naszych zim. Wracam dopiero w środę. Moje żmijowce żona przykryje czymś może wytrzymają do mojego powrotu. Tu w Szczecinie jest ładnie od kilku dni. Wczoraj trochę wiało ale temperatury dodatnie.
MLODA1
500p
500p

Post »

Janusz ja kupiłam trawy u nas na targu. A ten sklep na lubelskiej jest ale za tym dużym budynkiem co go budują. Byłam tam jakieś 2 tygodnie temu, ale były tylko miskanty.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Janusz ja nie mogę się powstrzymać przed zadaniem Ci pytania, które już na pewno nie jeden raz było Ci zadane: kto to wszystko u Ciebie plewi? Masz jakiś zastęp ogrodowych najeźdźców? Uwielbiam oglądać zdjęcia Twojego ogrodu, a te wychodzące z ziemi Funkie to po prostu moja tęsknota za tą porą roku ... i marzenia by je takie wychodzące z ziemi ujrzeć, bo posadziłam ich trochę w tym roku (jeszcze nie wszystkie). Wszelkie cieniolubne liściaki i trawy ozdobne to moje najsłabsze punkty - widzę, że Ty też w swoim ogrodzie wyznaczyłeś im szczególne miejsca ...
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Janusz ja oczywiście z pytaniem :D .Kiedy mam zabrać hortensję do domu tą od Ciebie?.Jak ją przechować jak podlewać ?Czy trzymać ją w ciemnym czy jasnym miejscu?
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

To ja też z pytaniem! ;:224
Czy mogę już wykopywać ismenę i galtonię?
Jest już coraz zimniej w nocy i trochę się o nie obawiam!
Galtonia ma jeszcze kilka kwitnących kwiatuszków , i obie mają śliczne zieloniutkie liście! :roll:
Proszę o nakierowanie w mych czynach , bo nie chcę nic spaprać!
Po wykopaniu wiem co z nimi zrobić , bo mi pisałeś , ale czy to już ten odpowiedni czas? :roll:

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”