Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Asiu jest na co popatrzeć, cudo, a i świetnie wyłapujesz kolory na zdjęciu i bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia, bo te cudowne kolory mnie zachwycają ;:215 ja ostatnio mam lenia do robienia fotek moim kwiatkom ;:177
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piekny ten pomaranczowy, jak chcialam takiego 'na urodziny w pracy' to kolezanka ktora go zamawiala, jako niespodzianke dla mnie oczywiscie ;) to uslyszala ze pomaranczowych storczykow nie ma.
a tu prosze, dowod rzeczowy :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wszystkie piękne. też bym chciała tak kwitnącą, kolorową kolekcję (niestety teraz tylko kilka kwitnie, ale może sobie coś na wystawie za tydzień kupię...)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Asiu ty masz szczescie ze moj M tego nie widzi bo moja lista wlasnie sie wydluzyla,boskie ten pomaranczowy
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

cudo ten pomarańczowy ,
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Nie zawsze jest u mnie tak kolorowo i pięknie. Mój choruszek ma się coraz gorzej. W przeciągu miesiąca zżółkły mu 4 liście - ten na zdjeciu jest ostatni. :( Pomimo tego, że wycięłam dużą częśc liścia, przypaliłam, żółknięcie postępuje. Chyba się będę musiała z nim pożegnac :( Pomimo, że to jeden z wielu storczyków które mam szkoda mi go bardzo.

Obrazek
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Cóz takie jest życie ... :( Szkoda ...
Pozdrawiam, Baśka
jolcia.
50p
50p
Od: 4 paź 2008, o 14:20

Post »

Witaj :D
Jestem pod wrazeniem Twojej kolekcji:
Jest po prostu sliczna
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Jolu witam w moim wątku. :) Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy. :) Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Orionko, jak zawsze same piękności - ten pomarańczowy to... :shock: każdy z nas ma takie porażki za sobą - ja też straciłam jeden storczyk, a drugi niedawno "zgubił" cały środek.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu jak już będziesz miała ten swój zakup w domku, to pokaż jak wygląda. I daj znać w jakim stanie dotarł do Ciebie
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Agness kupiłam u allegrowicza u którego kupowało już kilka osób:) Mam nadzieję, że będzie ok. Ale porobię fotki zarówno paczki jak i tego co będzie w środku :)
jolcia.
50p
50p
Od: 4 paź 2008, o 14:20

Post »

Joasiu twoje zdjecia to jedno wielkie cudo.
Gratuluje ;:77
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

orion pisze:Jolu witam w moim wątku. :) Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy. :) Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
dopiero ci przekwitły a już pędy puszczają... moje nie chcą puścić pędów i nie wiem, jak je do tego skłonić. chciałabym ujrzeć na moich Phalaenopsisach pędziki.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Storczykowa na pewno już niedługo zobaczysz nowe pędy i u swoich storczyków.

Porobiłam dzisiaj fotki moim storczykom i znalazłam kilka niespodzianek. Ale zacznę od początku:

2 pędziki mają się dobrze i juz je podpięłam:

To pęd "śpiocha" - który przez rok czasu odpoczywał
Obrazek

następny (biały z ciemnoróżową warżką):

Obrazek

Teraz niespodzianki:

Ten jeszcze kwitnie i wypusza nowe korzonki a za nimi nowy pęd:
Obrazek

Obrazek

Biały kupiony jako przekwitnięty za 10 zł w Real w lipcu do dzisiaj kwitnie i nie zamierza przestac:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i inne:
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”