Pięknie u ciebie Aniu
A ilość tych cudnych liliowców przyprawia o zawrót głowy.
Pytałaś wcześniej co robimy ze świdośliwy - jest tak smaczna, że stoimy przy krzewie i jemy aż się zmęczymy
W tym roku pierwszy raz było tak dużo, że jeden litr zamroziliśmy - pewnie będzie tak jak pokazałaś ... sernik z owocami, albo dodatek do koktajli.
Aniu, nie jestem fanką słodyczy, ale Twój sernik wygląda imponująco Brawo za pomysł.
Czy te krążki z drewna czy betonu? Jak z drewna, to uwaga może być poślizg
Piękne widoki i zdjęcia serwujesz Aniu z Twojego ogrodu ! Ogród coraz dojrzalszy i widać w nim dobrą rękę Ogrodniczki! Śliweczki dorodne i apetyczne, nie robaczywe ? U mnie lecą same robaczywki... Natomiast jabłek będzie i u mnie zatrzęsienie...Z wczesnych dzisiaj upiekłam szarlotkę...
Wow! Aniu! Ależ u Ciebie liliowcowy zawrót głowy!
I różyczki piękne, i dalijki, i lilie, jeżówki, a owoce jakie dorodne!!!
Serniczek na zimno to mój ulubiony smakołyk, toteż poczęstowałam się wirtualnie wprawdzie, ale smak w ustach poczułam.
Dobrego, zdrowego tygodnia, Aniu.
Niebo odbijające się w stawie a przy nim liliowiec - zdjęcie pierwsza klasa!
Przetaczniki niebieskie świetnie kontrastują z wszelkimi innymi kolorami roślin. Super!
Liliowcowy zawrót głowy przeżyłam tym razem!
Piękna kolekcja!
A niebo w jeziorku to fantastyczne ujęcie Aniu! Brawo!
Cały ogród aż kipi od kolorów.
Miło się spędza czas w takim miejscu!
Pozdrawiam Aniu
any57 Bardzo miło mi czytać takie pozytywne komplementy
Liliowców mam już sporo. Ile ??Nie liczyłam dokładnie. Bardzo je lubię.
Moja świdośliwa jeszcze mała, młoda.Ma z 1,20 ale i w tym roku troszkę owocków do popróbowania.
Pytałam , bo jestem bardzo ciekawa , co z niej można robić.Dzięki.
A sernik na zimno z owocami teraz jest najlepszy.A do tego kwiatuszki.Umm dekoracja piękna. marpa-Maryniu Dziękuję, dziękuję Staram się ciągle aby mój ogród wyglądał ładnie.I nade wszystko mnie cieszył
Te śliwki zazwyczaj nie są robaczywki. Jabłek mam nie dużo.Jesiennych już więcej.
plocczanka-Lucynko Dziękuję liliowców mam sporo .Bardzo je lubię. Jeszcze nie wszystkie są duże kępy.Ale z roku na rok będą ładniejsze.
Kolorowo w ogrodzie to ja bardzo lubię.Lilie kwitną.Jeżówki zaczynają. I dalie też zaczynają kwitnąć. Piękny letni czas.
I ja serniczek na zimno lubię.A owoce są. Można go serwować, na różne smaki.
magda1975 -Madziu Nie, te plasterki z drewna nie były niczym impregnowane.długo może nie wytrzymaja.
Ze 2 czy 3 lata.Ale na przyszły rok chcemy wyłożyć jakiś piaskowiec na ścieżkę.To do tego czasu na pewno wytrzymają. Florian Silesia No bardzo się cieszę,że mój liliowiec z niebem się spodobał .Przetaczniki niebieskie w tym roku ładnie się rozrosły.
I przesadziłam go trochę w inne miejsce. Masz rację one ładnie wyglądają z różnymi roślinami. Dziękuję .
Karo Liliowce dziękują za pochwałe.Lubię je .I już też mam ich sporo.
O ciesze się,ze i tobie niebo w stawie sie spodobało. Dziękuję bardzo
Lubie kwitnące, zmieniające się ogrodu. Przez lata obserwowałam swój ogród i przesadzałam, zmieniałam dosadzałam.
Jest jeszcze parę miejsc do modernizacji.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko
Aniu, nie nadążam za Tobą! Wątek pełen cudnych widoków, pędzi, przetwory robisz, ciasta, warzywnik wymagający ciągłych zabiegów i jeszcze przesadzanie kwiatów
Liliowce, lilie śliczne a i towarzystwo różnych roślinek mają piękne. Maki cudne, mikołajki i jednoroczna ostróżka o pełnych kwiatkach Hortensja pięknieje i śliczna rutewka już powiewa swoimi filigranowymi kwiatuszkami
Dobrej pogody, by ogród dawał jak najwięcej radości!
Martuś 64 Ja sama za sobą ostatnio nie nadążam.Coś zawsze mam do tyłu.
Praca, dom i prawie codziennie ogórki. ciasto przeważnie na weekend.
Pomidory chyba mi padną.Zaraza złapała. Deszcze swoje narobiły
Dobrze,ze dużo jest kwitnień.To jakieś pocieszenie mam.
Hortensje coraz ładniejsze. Dębolistna już się przebarwia mocniej.
Jednoroczne ostróżki już mi s ie same wysiewają. Rutewka mnie bardzo cieszy.
Dziękuję.I tobie życzę dobrej pogody i czasu na wszystko
Wybaczcie może jutro zajrzę już do was. Brak czasu na wszystko.
Aniu podglądam stale, ale tak mnie utrata zdjęć zdołowała, że nawet pisać mi się nie chciało. Zdjęcia jak zwykle przepiękne.
Busz liliowcowy wspaniały i jakie rarytasy masz.
Kepa nachyłka zjawiskowa, a pomarańczową lilię widzę pierwszy raz. .
Sernikiem kwiatowym się poczęstowałam.
Warzywa przerabiasz, dla pomidorów to niedobry rok, za dużo wody. Moje też mają jakieś plamki, ale obrywam liście, może przeżyją.
Miłych chwil w ogrodzie.
Rozkwitają cudne lilie do towarzystwa liliowcom
Rutewkę u Ciebie mogę podziwiać bo moja się uwsteczniła i ledwie jeden, mizerny badylek wypuściła
Słoneczne pozdrowienia
Aniu, znów porcja cudownych kwiatów i widoków ogrodowych ślicznie, kolorowo i bogato u Ciebie. Liliowce i lilie zachwycające, ostróżka, krwawniki i maczki , nie wspominajac o hortensjach - raj na ziemi.