Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
Okami widać że rozrabiaka ale słodziak. Fotografie piękne
.

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Słoneczka i ciepełka nie zazdroszczę, ale żal że i u nas tak nie jest. Przed południem padało, chwilami mocno, dopiero pod koniec dnia przestało. Mogłam się tylko cieszyć roślinkami na zabudowanym tarasie.
Piękne zdjęcia pokazałaś, piesek uroczy i też lubi kwiatki.
Pozdrawiam, Ula
Słoneczka i ciepełka nie zazdroszczę, ale żal że i u nas tak nie jest. Przed południem padało, chwilami mocno, dopiero pod koniec dnia przestało. Mogłam się tylko cieszyć roślinkami na zabudowanym tarasie.
Piękne zdjęcia pokazałaś, piesek uroczy i też lubi kwiatki.
Pozdrawiam, Ula
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie tylko tobie.
OK w takim razie zostaje do wiosny.
Oby tylko nie przemarzła bo ona z tych delikatniejszych.

OK w takim razie zostaje do wiosny.
Oby tylko nie przemarzła bo ona z tych delikatniejszych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Aniu u Ciebie to naprawdę się odpoczywa...tyle cudownych zdjęć a na nich tak przepiękne rośliny i oczywiście psiak
Często tu wpadam choć nie odzywam się bo... brak mi słów 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Twoje fotki to prawdziwa przyjemność dla oka i ducha
Podziwiam cie pracusiu
Mam nadzieje, że boleści minęły i dzisiaj uczciwie odpoczywałaś.
Psiurka proszę wygłaskać. Słodziak z niego

Podziwiam cie pracusiu

Mam nadzieje, że boleści minęły i dzisiaj uczciwie odpoczywałaś.
Psiurka proszę wygłaskać. Słodziak z niego

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, nie wiem, który z motywów mi się bardziej podoba ...
Zdjęcie traw zachwycające.
Zdjęcie traw zachwycające.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Chryzantema z limonkową domieszką rzeczywiście hicior 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
sweety pisze: W ogrodzie nie umiem się zmusić do żelaznej konsekwencji, z czym nie mam problemu w życiu. Ale czy to ma jakieś znaczenie? Od czasu do czasu trzeba sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa. Byle mrówki wchodząc do ogrodu wycierały nogiNieprawdaż
Aniu

Genia

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ja również mam za sobą cieplutki weekend, ale harców z pieskiem nie było, bo przy jego wadze (70 kg), to zostałoby tylko pobojowisko
Wiele osób narzeka, że nie ma co już fotografować, bo ogród zionie pustkami, a u ciebie tak wiele się dzieje...kwiatki, grzybki...dobrze to wszystko zaplanowałaś

Wiele osób narzeka, że nie ma co już fotografować, bo ogród zionie pustkami, a u ciebie tak wiele się dzieje...kwiatki, grzybki...dobrze to wszystko zaplanowałaś

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jadziu (e-babcia)! Jak dobrze się przyjrzeć w ogrodzie jest jeszcze całkiem kolorowo. A Okami na prawdę jest słodziutki! Pieszczoch z niego niesamowity!
Iwonko (iwona0042)!
Teresko (tesia39)! Ja też lubię rudbekie. To żelazne kwiaty w każdym ogrodzie. Okuś nie miał w zębach róży, a stokrotkę, więc może dlatego tylko chciał biegać?
Aguś (venezzzia)! Cieszę się, że Ci się podoba.
Stasiu (stasia_ogrod)! Jak tylko zrobiło się ciepło i zaświeciło słonko mnóstwo kwiatów znowu zaczęła kwitnąć, stąd na prawdę jest kolorowo. Ale zadbałam też o to sadząc zeszłej jesieni chryzantemy. Okamiemu zasuszone kwiaty hortensji kojarzą się z piłką i ma wiele radości jak z wiatrem toczą się po trawniku. Bawi się jak szczeniaczek.
Basiu (baasik)! Dokładnie tak sobie pomyślałam. Rośliny doszły do wniosku, że znowu ciepło, więc rozwinęły pąki.
Jola (jode22)! Tak na prawdę Okuś nie rozrabia. Nigdy niczego nie pogryzł, a w ogródku nie wykopał. Jedyne co, to zdarza mu się znaczyć teren. Ale instynkt to instynkt. A może ktoś zna jakiś dobry sposób by go tego w domu oduczyć?
Ulu (UlaL)! Dziś był kolejny piękny dzień. Aż nienormalnie ciepło. Tyle, że strasznie wieje. Ale coś za coś
Okami lubi ogród i grzecznie omija rabaty (poza jedną, gdzie postawiłam niewysoki płotek). Cieszmy się tą piękną aurą ile się da!
Grażynko (kogra)! Dziękuję
Na pewno wytrwa. Dla mnie 
Krzysiu! Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Zawsze bardzo podziwiam Twoje doniczkowe. Dziękuję za miłe słowa
Justynko (klarysa)! Oj odpoczęłam. Wygrzałam się na słonku i poleniłam. U mnie w niedzielę zawsze jest wolne od pracy. Raz, że sąsiedzi by krzywo patrzyli, a dwa - kiedyś trzeba. Mam nadzieję, że Ty także odpoczęłaś!
Aniu (akl62)! Nie musisz wybierać. Trawki i mnie się spodobały, dlatego powiększyłam ich ilość
Jacku! Zapomniałam, że ja kupiłam
Ale cieszę się, że ją mam. Muszę zapytać Zosię (sangwinarię), jak jej na imię 
Geniu (e-genia)! To w końcu nasze ogrody i nam przede wszystkim ma się podobać
Iwonko (heliofitka)! Okami waży 4,65kg, więc nawet nie słychać jak biegnie. Poza tym nauczyłam go, ze nie wolno wylegiwać się w rabatach, bo jest dość innych miejsc. Kopać nigdy nie kopał, więc nie było problemu. A miejsca do biegania ma dość. Poza tym 3 razy dziennie idzie na spacer. Takiemu to dobrze
Co do obiektów do fotografowania. Na pewno nie ma ich tyle, co latem, kiedy trzeba było wybierać, co wstawić na forum, ale jeszcze jest tego całkiem sporo. W założeniu miałam także, by o każdei porze roku cos kwitło i całkiem, całkiem się udało.
Dziś korzystając z nieco luźniejszego dnia postanowiłam zadbać o dom i kupiłam parę drobiazgów. M.in. do sypialni takie ogrodowe poduchy. W sam raz na zimowe wieczory...

Kompletowałam także niezbędne rzeczy na 1 listopada i przy okazji szperania w pobliskich kwiaciarniach trafiłam kosmitę - Ceropegię sandersonii
Za bardzo fajną cenę dostałam dużą, kwitnącą roślinę.

Prawda, że fajna
A przed dom kupiłam kapustki. Może przyciągną Lisicę?

W domu znowu pojawiły się smoczki, czyli kwitnie hoja multiflora

A nad wszystkim lata motylek

Iwonko (iwona0042)!

Teresko (tesia39)! Ja też lubię rudbekie. To żelazne kwiaty w każdym ogrodzie. Okuś nie miał w zębach róży, a stokrotkę, więc może dlatego tylko chciał biegać?
Aguś (venezzzia)! Cieszę się, że Ci się podoba.
Stasiu (stasia_ogrod)! Jak tylko zrobiło się ciepło i zaświeciło słonko mnóstwo kwiatów znowu zaczęła kwitnąć, stąd na prawdę jest kolorowo. Ale zadbałam też o to sadząc zeszłej jesieni chryzantemy. Okamiemu zasuszone kwiaty hortensji kojarzą się z piłką i ma wiele radości jak z wiatrem toczą się po trawniku. Bawi się jak szczeniaczek.
Basiu (baasik)! Dokładnie tak sobie pomyślałam. Rośliny doszły do wniosku, że znowu ciepło, więc rozwinęły pąki.
Jola (jode22)! Tak na prawdę Okuś nie rozrabia. Nigdy niczego nie pogryzł, a w ogródku nie wykopał. Jedyne co, to zdarza mu się znaczyć teren. Ale instynkt to instynkt. A może ktoś zna jakiś dobry sposób by go tego w domu oduczyć?
Ulu (UlaL)! Dziś był kolejny piękny dzień. Aż nienormalnie ciepło. Tyle, że strasznie wieje. Ale coś za coś

Grażynko (kogra)! Dziękuję

Krzysiu! Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Zawsze bardzo podziwiam Twoje doniczkowe. Dziękuję za miłe słowa

Justynko (klarysa)! Oj odpoczęłam. Wygrzałam się na słonku i poleniłam. U mnie w niedzielę zawsze jest wolne od pracy. Raz, że sąsiedzi by krzywo patrzyli, a dwa - kiedyś trzeba. Mam nadzieję, że Ty także odpoczęłaś!
Aniu (akl62)! Nie musisz wybierać. Trawki i mnie się spodobały, dlatego powiększyłam ich ilość

Jacku! Zapomniałam, że ja kupiłam

Geniu (e-genia)! To w końcu nasze ogrody i nam przede wszystkim ma się podobać

Iwonko (heliofitka)! Okami waży 4,65kg, więc nawet nie słychać jak biegnie. Poza tym nauczyłam go, ze nie wolno wylegiwać się w rabatach, bo jest dość innych miejsc. Kopać nigdy nie kopał, więc nie było problemu. A miejsca do biegania ma dość. Poza tym 3 razy dziennie idzie na spacer. Takiemu to dobrze

Dziś korzystając z nieco luźniejszego dnia postanowiłam zadbać o dom i kupiłam parę drobiazgów. M.in. do sypialni takie ogrodowe poduchy. W sam raz na zimowe wieczory...

Kompletowałam także niezbędne rzeczy na 1 listopada i przy okazji szperania w pobliskich kwiaciarniach trafiłam kosmitę - Ceropegię sandersonii

Prawda, że fajna

A przed dom kupiłam kapustki. Może przyciągną Lisicę?

W domu znowu pojawiły się smoczki, czyli kwitnie hoja multiflora

A nad wszystkim lata motylek

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aniu, widzę, że też poszalałaś z domowymi ozdobami
Kosmita naprawde kosmiczny

Kosmita naprawde kosmiczny

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, pogoda nas rozpieszcza i niech tak ładnie będzie jak najdłużej, kolory jesiennego ogrodu masz na prawdę urocze, Okami już nie raz podbił moje serducho, ale te ostatnie z nim zdjęcia rozbroiły mnie zupełnie, śliczne ozdóbki kupiłaś, kosmita niesamowity.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Kosmita pierwszorzędny - niech zdrowo rośnie
Kwitnienia hoyki niezmiennie zazdraszczam

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Kapusta na lisice,
A DOMOWE, rewelacja

A DOMOWE, rewelacja

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Piękny okaz kosimty i multiflora śliczna 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...