Mój fijoł 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 4

Post »

Ewuś, ale masz działkę. ;:oj Dopiero widać wszystko. Pięknie rośnie. Co to masz za paprotki na tej rabacie koło domu? Moje już wystartowały mocno. Moje powojniki malutkie, ale pięknie ruszyły po zimie. Może doczekam się kwiatów u Księcia, zakopałam go na zimę w igliwiu, to nie przemarzł za bardzo. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa, nie przypuszczałam, ze to kolano az tak boli, że nie możesz pracować. Oj to już całkiem niedobrze.
Szkoda, że jednak tak późno się zdecydowałaś na tego lekarza. Już byś miała dawno po zabiegach.
Na drug raz trzeba bedzie Cię pogonić :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eliza, jeszcze przeklniesz niektóre rośliny :D Mnożą się zbyt chętnie, np. goździki brodate trzeba w tym roku przesadzić, a rabatę przekopać.
Ewa, kawałek ogrodu, ciągle w przebudowie :;230 Paprotki różne-podrzeń, wietlica samicza, paprotnik, języczniki, onoklea, te pamiętam. Czekam, co z nich wyrośnie :D Na razie rosną do spółki z hostami, ale później pewnie będę je przesadzać. Powojniki zaczynają być widoczne :D
Gosia, zginać nie mogę i opierać się na nim, a pracuję zawsze na klęczkach :;230 Do tej pory po kilku tygodniach był spokój, tym razem się nie udało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewuniu kochana ja pracuję...raz na jednym pośladku raz na drugim ;:131 na kolanach juz od dłuższego czasu nie potrafię bo wyrosły mi jekies ostreofity ;:202 Gdy tak leżę na boczkach i pielę to głowy nie podnoszę aby nie widzieć głupich spojrzeń przechodzących ludzi-dobrze, że ich niewiele na mojej drodze. Zawsze podłożona dmuchana poduszka ;:333
Ciekawa jestem co powie Twój ortopeda, mnie ja badał i wykręcał na różne strony to wrócić do domu nie potrafiłam ;:223
Co to Ewuś na zdjęciu -rekreacyjna siatka do siatkówki dla taniej siły roboczej czy mnie oczy zawodzą ;:oj
Zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Kobity co to jest z tymi stawami ;:202 , tyle ludzi sie teraz skarży na te bóle. Ja od drugiej ciąży nie mogę się pozbierać ale walczę bo lekarze nie maja dla mnie złotego środka. Nadgarstki, kręgosłup w trzech odcinkach i kolana teraz dają mi do wiwatu, a boję się myśleć jeśli doczekam magicznego wieku emerytalnego.

Trzymajcie się dzielnie i walczcie z lekarzami o poprawę komfortu swojego życia .
Buziaki
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

kozino pisze:Kobity co to jest z tymi stawami ;:202 , tyle ludzi sie teraz skarży na te bóle. Ja od drugiej ciąży nie mogę się pozbierać ale walczę bo lekarze nie maja dla mnie złotego środka. Nadgarstki, kręgosłup w trzech odcinkach i kolana teraz dają mi do wiwatu, a boję się myśleć jeśli doczekam magicznego wieku emerytalnego.

Trzymajcie się dzielnie i walczcie z lekarzami o poprawę komfortu swojego życia .
Buziaki
do 67 roku? mało kto doczeka z naszym zdrowiem ;:222
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Sporo masz tych paproci. Ładnie wyglądają ich liście w towarzystwie host. To połączenie zawsze dobrze wygląda.
Mam nadzieję ze wraz z poprawą pogody kolana nie będą Cię bolały.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ewo, a czy Ty odróżniasz swoje paprotki? :shock: To jestem pełna podziwu, bo dla mnie nadal teren niezbadany. Nawet ich oznaczyć nie potrafię :oops:
Dostałam w zeszłym roku trochę nienazwanych i teraz mam zagwozdkę.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

a czemu goździki brodate trzeba przesadzać??
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, siatka do siatkówki :D Kiedy zjeżdża się cała rodzina mamy aż nadmiar zawodników :D
Emka, mnie też wygięło dopiero po drugiej ciąży, ale to było dawno temu :wink:
Ewa, czasem mam ochotę odrąbać sobie bolącą część :(
Ida, przekonam się, kiedy wszystko wyrośnie. Bardziej podobają mi się jednorodne zestawienia, ale miejsca mam wciąż dużo i przesadzać mogę :D
Oliwko, to pierwszy rok z paprociami-M zapragnął :wink: Na pewno poznam Blechnum (mocno się różni od reszty :;230). Podczytuję w dziale bylinowym wątek o paprociach-ludzie chyba wszystko wiedzą :D
Eliza, bo się mnożą jak głupie :D Zarosły mi kawałek rabaty tak, że ciężko wbić szpadel.

Gęsiówka sprzed tygodnia.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ja posiałam w zeszłym roku je u siebie, ale te sadzoneczki takie marnawe wydają mi się... mam nadzieję że uda im się zakwitnąć, bo w czerwcu troszku łyso będzie bez nich. A potem mam nadzieje że też będą się u mnie tak mnożyły jak u Ciebie :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eliza, bądź pewna, że się wysieją i jeszcze zapłaczesz :;230 Swoje będę wynosić na rabatę za domem, bo żal wyrzucić. Lubię brodate :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

w zeszłym roku miałam zaledwie pare łodyżek, i wyzbierałam chyba co do jednego nasionka jak zaczeły sie pojawiać, ale masz racje... jak zakwitną te ktore posiałam to raczej nie dam już rady wszystkich wyzbierac nasion i pewno beda sie same rozsiewać... ale zawsze mozna wyplewić, choć tak jak Tobie pewnie będzie mi ich żal wyżucić i będę je gdzies przenosić ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eliza, zawsze można wyciąć kwiaty i wstawić je do wazonu-te na pewno się nie rozsieją. Jednak ja nie lubię ciętych kwiatów :wink:

Porządek na rabacie irysowej. Trzeba się cieszyć, póki jest :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

a ja uwielbiam kwiaty cięte, ale jednak wole by błyszczały w ogrodzie a nie na stole, chyba że jest ich naprawde wtedy nie bedzie widać że cokolwiek było ścinane :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”