Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Karolinko ale mi smaka narobiłaś :P .
Rogaliki były pyszne i ja też będę coś musiała u siebie upiec :lol: .
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniam mniam jakie pyszności :)

palce lizać :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Ale pyszności nam pokazujesz Karolino :)
Taka mnie naszła ochota na coś słodkiego, że musiałam zadowolić się zwykłym wafelkiem :?
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Karolino,masz tajemniczy ,bajkowy ogród. Ale jak może być inaczej ,gdy mieszkają w nim krasnale ,są diamenty i gdzieś w tle książę. I jeszcze na dodatek pilnuje go cudna psia.
Cieszę się że mogłam zobaczyć ,jak wyglądasz .Teraz na pewno rozpoznam Cię na spacerze nad jeziorem góreckim,bo wiesz to już są "moje"tereny.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Jolciu, Karolku, Moniczko, częstujcie się do woli, starczy dla wszystkich (a ja już nie mogę... :wink: ). Podobno nasza Ewelinka sama je piecze, ho ho... My pieczemy ciasta na wszystkie możliwe święta, ale rogale marcińskie kupujemy. Ale przynajmniej można spróbować z różnych źródeł. Nie wiem czy mogę tu powiedzieć skąd są najlepsze moim zdaniem (z tych, które znam). A tam powiem, najwyżej oberwę od moderatorów... :oops: :wink: Fawor

Inko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D Mam nadzieję, że do zobaczenia na Góreckim! Jak mnie rozpoznasz, to pomachaj ;:100 :wink:

Poniżej prezentuję żałosne próby sfotografowania padającego śniegu :? Z fleszem i bez, niewiele na nich widać, ale na padający śnieg to ja bym się mogła gapić godzinami, więc musiałam pstryknąć foteczkę :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to już wczoraj rano, czyli Święty Marcin na białym koniu, przynajmniej rano jeszcze był biały :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Ale Park Narodowy całkiem fajnie przybieliło (przynajmniej jak na Poznań to już coś :wink: ):

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Karolinko, ale macie w Poznaniu fajną tradycję z tymi rogalami. Aż zazdrość ściska wszystkich łakomczuchów (ze mną na czele!) Podbudowałam się psychicznie , że nie tylko ja miałam problem z fotosikiem. A już myślałam że to moja wina - bo coś nagrzmociłam. Pozdrowienia z Gdańska gdzie nie ma takich pysznych rogali.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Och zapomniałam napisać jak bardzo podoba mi się to ostatnie zdjęcie. Taki nostalgiczny nastrój z niego emanuje. I cudna jast ta gałązka z kropelkami rosy
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Ja też zazdroszczę tej rogalowej tradycji ale nikt nie chce mi powiedzieć dleczego akurat rogale? fakt faktem, że wyglądają tak smakowicie, że ślinka cieknie... Ile zjadłaś?
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Kilka lat temu znajomy przywiózł rogale marcińskie, były przepyszne :)
Ja natomiast, żeby przypomnieć sobie smak tamtych rogali, kupiłam w sklepie takiego rogala.
Dobrze, że tylko jednego, nie dało się tego zjeść : :?
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Moniko,bo dobre rogale marcińskie robią tylko u nas :lol:
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Witaj Karolinko! Dopiero dziś dotarłam do twojego ogrodu. Jest uroczy i tyle w nim zrobiłaś. Pewnie pomagał ci ten słodki Obrazek przyjaciel. Pozdrawiam. Beata.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

cappuccino pisze:Ja też zazdroszczę tej rogalowej tradycji ale nikt nie chce mi powiedzieć dleczego akurat rogale?
A ja Ci powiem , Gosiu .. a po co mam tyle pisać :wink: . Tutaj masz wyjaśnienie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rogal_%C5% ... i%C5%84ski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To nie jest w porządku, ze tylko w Poznaniu mozna sie takimi pysznościami objadać :(
Poznań powinien podzielić się z resztą kraju i powinien rozsyłać te swoje rogale, tak, zeby do kazdego miasta w Polsce dotarły. Inaczej pewnie nigdy ich nie spróbuję ;:145

Mnie też się bardzo podoba to ostatnie zdjęcie, Karolinko :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Oj wpycha się ta zima do naszych ogródków, ale na zdjęciach wygląda całkiem sympatycznie :wink: A rogale też lubię ;:13
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

chatte pisze:To nie jest w porządku, ze tylko w Poznaniu mozna się takimi pysznościami objadać :(
Poznań powinien podzielić się z resztą kraju i powinien rozsyłać te swoje rogale, tak, zeby do kazdego miasta w Polsce dotarły. Inaczej pewnie nigdy ich nie spróbuję ;:145

Mnie też się bardzo podoba to ostatnie zdjęcie, Karolinko :D
Rogale marcińskie zostały zarejestrowane jako "produkt regionalny".A Poznań chętnie podzieli się rogalami z każdym, kto zawita do naszego miasta znowu 11listopada !
Karolinko, z małym poślizgiem , ale gratuluję pracy z tak szacownym gronem filharmoników :D Nie miałam problemu z rozpoznaniem Ciebie na zdjęciu , bo po prostu szukałam najmłodszej i najsympatyczniejszej buźki !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”