Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Agusiu, znowu sporo zdjęć pięknych roślin, ta Limelight przyszalała, faktycznie będzie obsypana kiśćmi kwiatów, na mojej ciągle NIC... No i żylistek... stanowczo pnie się na górę listy zakupów ;).
Co do dereni - mam malutkie - albo z jesieni ubiegłego roku, albo z wiosny tego, więc jeszcze poczekam na ścianę zieleni ;). Nie jestem jednak pewna tego, co napisałaś Jule - że dereń z zielonymi liśćmi będzie miał kiedyś zielono - białe... Moim zdaniem mogło mu się zdziczeć, cóż, zobaczymy...
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko, bardzo możliwe, że dereniowi się 'zdziczało' ale dajmy mu jeszcze szansę :) czy Jule wstawiała jego zdjęcie? bo nie pamiętam... cieszę się, że podobają Ci się moje roślinki :)
Igor, nie sypię nawozu (poza zwykłym), a hortensja sama tak się wybarwia... mam też drugą, różową... słyszałam o tym podsypywaniu, ale właściwie to nie wiem czym 'na kolor' powinno się je karmić?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

zaciekawiło mnie to, bo od początku posadzenia (prawie 5 lat) tych kilka hortensji które mam (w sumie 5 krzaków) były niebieskie i różowe...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, nie wiadomo co najpierw skomentować...wszystko takie piękne i kolorowe ;:138 ;:63 Hortensja cudna. Moja w ogóle nie kwitnie, nawet pąków nie ma. Jedynie ta drzewiasta, czy jak jej tam... :lol: No a surfinie i pelargonie to są u ciebie wprost przepiękne. Super się prezentują i przepięknie zdobią domek :D Róże...tawułki...floksy...można by wymieniać i wymieniać :uszy
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Aguś, przylazłam do Ciebie i zachwyciły mnie twoje zdjecia :)

Jak nazywa się berberys, który jest na zdjęciu z czerwoną tawułką, dobrze widzę, ze ma zielone obrzeża na listkach?
I czy ta tawułka trochę niżej ma tak bardzo ciemne kwiatostany, czy jeszcze się nie rozbiła?

Hortensja zjawiskowa :shock: ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,ja podlewałam jedną swoją hortensję ogrodową od wiosny,ale jak zauważłam,że nie będzie miała żadnego kwiata,przestałam.Z tego,co wiem,nie wszystkie hortensje się przebarwiają,na pewno różowe na niebiesko.Musiałabym poczytać na opakowaniu barwnika,tam jest opisane.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, Igorze - temat wybarwiania hortensji do zgłębienia... wnioskuję, że gleba u mnie ma odpowiednie dla niebieskości pH, czyli zapewne kwaśne. Ciekawe zatem, że jedne są niebieskie a drugie różowe :)
Małgosiu-Nutko - dzięki za tyle pochwał :oops: ;:196 częściowo to dzięki Tobie jest tak kolorowo (szałwie, koleusy,ostróżki) :) z różami niedługo będę szaleć, także poproszę Cię o radę w wyborze :)
Janneke, dzieńdoberek :) cieszę się, że spodobały Ci się ostatnie zdjęcia - staram się uchwycić to, co codziennie zmienia się na ogrodzie :) co do berberysa, to planowałam w tym miejscu Bagatelle, ale muszę sprawdzić w notatkach czy ostatecznie to ta odmiana (było kilka zmian przy zakupach). Tawułka, o którą pytasz jest bardzo ciemna, ale jeszcze częściowo ma zbite kwiatostany - pokażę zdjęcie w pełni kwitnienia...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ten moj deren, to chyba zostanie zielony :roll: bo nawet pokroj lisci ma inny niz bialy deren u sasiadki. Jest bardziej szpiczasty i ma bardziej widoczne nerwy lisciowe. Nic to, pojdzie na kawalek trawnika ktory mam za domem :wink:
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

aguniada pisze: Obrazek
Śliczna, czy ona ma jakąś nazwę odnośnie tej białej obwódki , by móc wysiać taką :?: :?:
Róża jest przepiękna, u mnie w lapku ma łososiowy kolorek , cudo, cudo, cudo ;:167
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Aguś, to czekam na nazwę berberysa. nie znam Bagatelle, ale chyba też Golden ring, ma zieloną obwódkę :roll:
x_Adasko

Post »

Surfinie z białą obwódką są zachwycające... jeszcze takiej nie widziałem... z resztą ja jeszcze mało widziałem, w końcu żółtodziób ze mnie :;230
x-ag-a
---

Post »

Jule, zobaczymy co z tym Twoim dereniem się stanie... czy 'zielony', znaczy 'brzydki'? chyba nie... ja bym go zostawiła takim, jaki jest...
Emko, miejscami ta surfinia jest prawie całkowicie biała, z różowym środkiem... tak się na słońcu wybarwia... a róża jest łososiowa - pachnie oszałamiająco... nie znam jej nazwy, niestety...
Janneke, jutro napiszę jaki to berberys :)
Adaśko, dzięki za odwiedziny i miłe słowa :)

kilka słoneczno-cienistych zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo piękne cienisto-świetliste zakątki. Ja jak zwykle zwracam szczególną uwagę na te ujęcia, gdzie widać moje ukochane brzozy, dodają wszystkiemu wokół niesłychanego uroku. Dostrzegłam, że już kwitną ci tawułki, u mnie jeszcze nie. Kwitną tylko tawuły, a tawułki dopiero się sposobią. Może dlatego że mam je od strony północnej. ;:108
Stachu 1956

Post »

skoszona trawa ,kwitnące kwiaty ,kolorowe liście krzewów ,popołudniowe cienie .
Uroczy ogród z oczkiem wodnym .
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Aga dojrzałam u Ciebie brzozę, dużo masz z niej liści na jesieni? Roi mi się w głowie zakątek z brzózek a w nim jakaś ławeczka, tylko czy się bardzo sypią?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”