Dziękuję za miłą choć króciutką wizytę.

Tak, Kasiu, zgadza się, to całą podstawę programową odczytywała nam wychowawczyni na zebraniu.Kasia1972 pisze: To zdaje się jest w podstawie programowej wychowania przedszkolnego, że dziecko powinno 1/5 czasu spędzac na powietrzu...
oster pisze:Dziś na działce mamy otrzymałam pytanie: jak nazywają się te rośliny?![]()
![]()
![]()
![]()
Kiedy ja będę miała takie cudo?
![]()
![]()
Czy ktoś próbował wokół juki posadzić ubiorki? A jeśli tak, ma może zdjątka z tego wydarzenia: Pomyślałam dzisiaj, że musiało by być zjawiskowo: juka, róże białe na tle ubiorków.
![]()
To zdjęcia z ogrodu mojej mamy: dla niej ogród to głównie warzywa; kwiaty są zaledwie dodatkiem, choć Ona uwielbia gladiole, których ma zatrzęsienie. Ale jakoś zapomniałam je obfocić.
Nigdy wcześniej zwróciłam uwagi na tę różę nad bramką do działki dalszego sąsiedztwa:
![]()
![]()
![]()
W oczekiwaniu na obiadek:
To tyle na dziś. Jutro wiśniobranie u mamuni na działeczce. Dnia zabraknie na inne czynności prócz podlewania, bo susza do ogródków znów zagląda.
Witaj aguskacaguskac pisze: Jest przepis zakazujący wyjścia na dwór z dziećmi, kiedy jest temperatura poniżej -5. Może choć na to powołacie się zimą, jeśli pani przyjdzie do głowy wyciągać dzieci na spacer.
aguskac pisze:Rodzić ma też prawo nie wyrazić zgody na wyjście dziecka na dwór. Za każdym razem kiedy dziecko wróci po chorobie do przedszkola napisz karteczkę, że nie wyrażasz zgody by dziecko w tym tygodniu wychodziło na dwór i dziecko ma pozostać w przedszkolu pod opieką innej grupy lub kogokolwiek.
duduś, gdzieś na forum jest link do atlasu róż - może ktoś podpowie, gdzie?duduś pisze:czy ktoś podpowie mi jak nazywa się róze nad furtką ?
Kasiu,Kasia1972 pisze: Oster, szkoda Twojej Marysi
Marcinku, mnie się też wydaje, że to ta sama odmiana. Jest szczególnie piękna.martinez_82 pisze:róża cudowna to chyba taka sama odmiana jak ja mam tylko że moja ma dopiero 2 latka ale już pięknie kwitnie.