Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Ale gości u mnie było a ja cały dzień zajęta wnukami. Dziękuję wszystkim serdecznie za wizytę u mnie i podziwianie mojich zieloności. :wit
Grażynko ja liczę że moja przetrwa zimę i to nie jedną i bardzo dobrze będzie się czuła na moich piaskach. :heja
bratek158 a no nie można się dać zjeść tym potworom. :;230
Elu też liczę na jej długie życie, może Perowskia potrzebuje suchszej ziemi żeby lepiej zimować. :?
Aniu te róże mnie wciąż zachwycają a Rhapsody otworzyła kolejnego kwiatka, zresztą Eglantyne też i takie dostojne z nich damy. :heja
Anka niby dużo nakupiłam a wciąż jest ich za mało i zgubiły mi się wśród wieczornika. Pachnąca Eglantyne pewnie by się przyczepiła bo ma dość spore kolce. :;230 Nasiona orlików to chciała Tosia, moje wystarczająco się rozsiewają ale nowy kolor też mogę wprowadzić do ogródka. :heja
Jagusia posłonek jak nazwa wskazuje uwielbia słońce i otwiera się tylko na słoneczku. To jest niska krzewinka w pokroju podobna do lawendy, nigdzie się nie rozłazi tylko szybko się wysiewa, ale to dobra cecha bo nie jest krzewinką długowieczną. Kiedyś miałam wszystkie kolory od bieli poprzez odcienie różu do czerwieni ale z czasem mi wyginęły. Jeszcze mam kilka niekwitnących krzaczków to może będą inne kolory. W najbliższym czasie zrobię zdjęcie całej krzewinki. :uszy
Dorota teraz mało kwitnie kwiatów i wieczornik stanowi urzekającą atrakcję majowego ogrodu i jest niezawodny, warto go mieć u siebie. ;:108
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tym razem zainteresowałaś mnie posłonkiem. Nie wiedziałam, że mają różne kolory :roll: Mam jeden krzaczek z różowymi kwiatkami, mocno obmarznięty. Podoba mi się bardzo, więc gdybyś stwierdziła nadmiar innych kolorów, to ja chętnie...
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA czy ten obcięty winobluszcz dało by się ukorzenić :?: . Jeśli tak to PLISS parę sadzonek na moje brzydkie mury . Wiem ,że nie od razu będzie tak wyglądać ,ale może dożyję ,żeby to zobaczyć ;:196 . Wieczornik już pachnie ,ale moje różowe piwonie w tym roku nie pachną :roll: nie wiem co jest grane aza to lekarskie super
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Majeczko wszystkie będziemy zbierać nasionka orlików, bo sa piękne. A ja nawet nie wiedziałam, że takie kwiaty istnieją ;:223
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

zachwyca mnie ten zarośnięty dom, mój winobluszcz powolutku rusza ale i tak mur widać.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

No nie... zakupy marzenie ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit i zapraszam na czereśnie.

Obrazek

Zanim się posilicie pooglądajcie co u mnie widać.
Róże powoli postanowiły rozkwitać ale idzie im to bardzo wolno.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek cudo w pastelowym wydaniu

Obrazek jak na razie nie jestem nią zachwycona, obsypała prawie wszystkie kwiaty

Obrazek a tej nie mogę się doczekać

Obrazek podglądany świat zza zieloności - jodła koreańska

Obrazek taka sobie trawka

Obrazek cudny włochatek czyli dziewanna

Obrazek a ona chciała mi zjeść dziewannę

Obrazek dziwny mutant wieczornika damskiego

Obrazek kolejny kolor łubinu

Obrazek irys nn

Obrazek posłonek i tylko różowe mi zostały

Obrazek czosnek bułgarski czyli sztyletowaty

Obrazek czosnek złocisty szykuje się do kwitnienia
;:3
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

czereśni to ja nie odmawiam, super wielkie dzięki ale różyce wzięły się do roboty u mnie jeszcze się czają,
najprędzej to zakwitnie Sympatia no i może Fresia trawka to już ma kłosy a to nie jest czasem kostrzewa sina?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basia chyba tylko różowy pozostał, no chyba że coś malusieńkiego wykiełkuje z zeszłorocznych rozsiewów. ;:224
Jadzia winobluszcz do się ukorzenić i pewnie do jesieni coś będzie, teraz znalazłam kilka siewek i to dość sporych, jak byś chciała to możesz dostać. ;:108
Tosia a no będziemy zbierać a ja już czekam na wschody świeżo wysianych orlików. ;:65
Tara no ładnych parę lat musisz poczekać na taki efekt ale warto. ;:65 Nie to nie kostrzewa, przywiozłam ją kiedyś z lasu i tak się troszkę rozłazi ale pomalutku. ;:108
Asia dzięki. ;:196
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

O, co ja widzę... Czekam na Flammentanz ;:167 U Ciebie już kwitnienie pełną parą. I kto tu dogrzewa swoje róże :?: No tak, u Ciebie jest dużo cieplej. Świadczą o tym chociażby czereśnie. Ciekawi mnie Comte de Chambord i Jacques Cartier. Mary Rose ma bardzo łądne pąki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Flammentanz dopiero ledwo pokazuje kolor gdzie jej do kwitnienia ale pąków ma jak zwykle ogromne ilości.
Też jestem ciekawa tych róż, sadzone jesienią są wielką niewiadomą. Część jesiennych nasadzeń straciła pączki przez bruzdownicę a inne ledwo żyją. :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA ;:196 pewnie ,że chcę tylko na razie jeszcze przetrzymaj go w jakiejś doniczce aż będzie gotowy ten grilowy zakątek . Teraz mam bajzel na ogródku . Czy ten Twój zimozielony bluszcz wspina się po ścianie bo chyba takim też masz zarośnięty murek . Te ściany to północna i wschodnia czy bedzie sie tam nadawał . Mutancik śliczny u mnie róże też w przedbiegach a czereśniami nie pogardzę u Basi dzisiaj kosztowałam 2 szt ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit MNajeczko, już masz co pokazać. A na czereśnie już się wprosiłam i posmakowałam. Pychota!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu zimozielony bluszcz doskonale wspina się na ściany i na północną i wschodnią jak najbardziej się nadaje, nawet lepiej niż winobluszcz bo winobluszcz nie przebarwi się na kolorowo jak ma za mało słońca a na zimę jest goła ściana. Tyle tylko że bluszcz rośnie wolniej. :uszy
Czereśni wczesnych jest nawet dość sporo, pierwszy raz tak dużo ale ten ostatni deszcz spowodował liczne spękania więc szybko muszę je pozrywać. ;:108
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, piękne te Twoje róże i to w takiej ilości :shock:
Wczesne czereśnie są najpyszniejsze, zawsze wyczekiwane przeze mnie, jak byłam dzieckiem. Kojarzyły mi się z wakacjami :) I nawet takie spękane były pycha !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”