Działeczka Ali
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działeczka Ali
ALU chyba w przyszłym roku będę musiała nabyć Datury . One u Ciebie tak pięknie kwitną a jeszcze kusisz ich zniewalającym zapachem . Mieczyk śliczny u mnie ostatnio nie mają racji bytu ,wiec powiedziałam PASS i już ich nie sadzę . . Sliczna różyczka i bratki Roccoco
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witam ,piękna działeczka i mnogość kwiatów
Ale ja zapisałabym się na lekcje hodowli datur.Moje zaczynają kwitnienie we wrześniu na ogół.W tym roku wyjątkowo 2 mają pąki
Kiedy je przycinasz?

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Kobea się pokazała? Fajnie, z nią nigdy nie wiadomo. Jutro jadę do Tosi, sprawdzić na własne oczy urodę kobeowych kielichów
Moje ziemowity dopiero w zeszłym tygodniu poszły do ziemi. Zakwitną?

Moje ziemowity dopiero w zeszłym tygodniu poszły do ziemi. Zakwitną?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
piekny ogród masz Alu. ja najbardziej podziwiam bielunie. te anielskie trąby nie pozwalaja oczu oderać. moja pierwsza zakwitła i zapach cudny unosi sie wieczorem....
Alu, czy jeszcze dokarmiasz daturki? wyczytałam że w połowie sierpnia powinno sie przestac je karmić, a moja dryuga ma już paki kwiatowe. i chciałabym aby zakwitła.
dwie niestety nie będa kwitły - chyba za mało je nawoziłam. ale poprawie sie w nastepnym roku, obiecuje 
Alu, czy jeszcze dokarmiasz daturki? wyczytałam że w połowie sierpnia powinno sie przestac je karmić, a moja dryuga ma już paki kwiatowe. i chciałabym aby zakwitła.

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajko My nie chowamy datur przed burzą ,bo za wielkie donice
ale tą żółtą w czasie ostatniej burzy wiatr przewrócił...na szczęście nie połamała się.
a zimowity już kwitną

sprawdzałam,w ubiegłym roku miały kwiaty 22 września
Janeczko a może chcesz sadzonkę datury?
Moje różyczki tez tak różnie kwitną...niektóre są piękne
a inne jakieś karłowate

Jadziu Ja tylko chcesz, to masz u mnie sadzonki datur
mój mieczyk to jedynaczek,też im już podziękowałam
wolę takie pięknotki....

Tosiu Datury pachną przepięknie...ale dopiero wieczorem,ale ostatnio jest taki wysyp komarów,że nie dadzą posiedzieć na działce i delektować się zapachami
Góry już w tym roku zaliczyłam ale w przyszłym ...kto wie
tak nie zapraszaj,bo się skuszę i zwalę ci się na głowę
Miriam Witam serdecznie!
Moje datury też dopiero w tym roku wcześniej zakwitły.Zawsze miałam kwiaty dopiero we wrześniu i pełnię kwitnienia tuż przed mrozami
Dzięki forum,dowiedziałam się,że źle je przechowywałam przez zimę.Za mało je podlewałam i przesychały mi całe łodygi i odbijały na wiosnę od korzenia i zanim urosły i zaczęły kwitnąc to była jesień
Przejrzyj sobie np.ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ra#p560251
znajdziesz tu sporo porad a ja też ci chętnie podpowiem coś ze swego doświadczenia
Basiu No właśnie.... pierwszy raz posiałam kobeę i już pokazała kilka kwiatków, ma sporo pączków mam nadzieję na obfite kwitnienie.
Ziemowity na pewno ci zakwitną
ja dzisiaj wsadziłam krokusy jesienne i też mam nadzieję na kwiatuszki 

a zimowity już kwitną

sprawdzałam,w ubiegłym roku miały kwiaty 22 września

Janeczko a może chcesz sadzonkę datury?
Moje różyczki tez tak różnie kwitną...niektóre są piękne

a inne jakieś karłowate

Jadziu Ja tylko chcesz, to masz u mnie sadzonki datur

mój mieczyk to jedynaczek,też im już podziękowałam
wolę takie pięknotki....

Tosiu Datury pachną przepięknie...ale dopiero wieczorem,ale ostatnio jest taki wysyp komarów,że nie dadzą posiedzieć na działce i delektować się zapachami

Góry już w tym roku zaliczyłam ale w przyszłym ...kto wie

Miriam Witam serdecznie!
Moje datury też dopiero w tym roku wcześniej zakwitły.Zawsze miałam kwiaty dopiero we wrześniu i pełnię kwitnienia tuż przed mrozami

Dzięki forum,dowiedziałam się,że źle je przechowywałam przez zimę.Za mało je podlewałam i przesychały mi całe łodygi i odbijały na wiosnę od korzenia i zanim urosły i zaczęły kwitnąc to była jesień

Przejrzyj sobie np.ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ra#p560251
znajdziesz tu sporo porad a ja też ci chętnie podpowiem coś ze swego doświadczenia
Basiu No właśnie.... pierwszy raz posiałam kobeę i już pokazała kilka kwiatków, ma sporo pączków mam nadzieję na obfite kwitnienie.
Ziemowity na pewno ci zakwitną

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
Jolu Ja nawożę datury przez cały sezon.To są okropne żarłoki,jak mają tylko trochę mniej nawozu ,to przestają kwitnąć
Daj tym swoim "papu" to jeszcze ci zakwitną...przecież sezon w pełni...do zimy daleko

Daj tym swoim "papu" to jeszcze ci zakwitną...przecież sezon w pełni...do zimy daleko

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
Jeszcze kilka różyczek

New Dawn pnie się do nieba

różne...
ketmia
pysznogłówka
dziewięćsił
magnolia Susan
i widoczek z wisterią

New Dawn pnie się do nieba

różne...

i widoczek z wisterią

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Alu śliczne różyczki
Tak jak już pisałam my nie bardzo jesteśmy zadowoleni z m z datur .W tamtym roku masa kwiatów a w tym mało pełna dopiero ma mikroskopijne pączki i to młoda a ta z tamtego roku nie ma i nowa pstra też urosła ładnie ale nie ma ani jednego nie wiem nawet jaki będzie kolor ale pewnie biały.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ala, czy u Ciebie róże zachowują się tak, jakby pierwszy raz w tym roku zakwitły? U mnie wszystkie( prócz pnących) się rozszalały. Bardzo się z tego cieszę, bo ogródek znów nabiera kolorów 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Alu śliczne , zdrowe masz różyczki.
Już zimowity
zauważyłam, że w tym roku wszystko jest wcześniej.
Czyżby to znaczyło, że.....
ja nie chcę.
Pozbyłaś się mieczyków?
Pozdrawiam.
Już zimowity

Czyżby to znaczyło, że.....

Pozbyłaś się mieczyków?
Pozdrawiam.
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
bratki pięknie mrugają oczkiem do odwiedzajacych ;:25
na jednym ze zdjęć wypatrzyłam ketmie, czy rośnie w gruncie czy w donicy? a jak ją zimujesz?
na jednym ze zdjęć wypatrzyłam ketmie, czy rośnie w gruncie czy w donicy? a jak ją zimujesz?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- MalinaG
- 1000p
Gosiu W tym roku to nie tylko datury dziwnie się zachowują ....prawie wszystkie rośliny się wygłupiają,jedne rosną i kwitną jak oszalałe przez cały sezon,albo wcale
inne zamiast jesienią to już teraz .....dziwny rok
Basiu U mnie też bardzo ładnie kwitną róże
są zdrowsze niż w ubiegłych latach,ładnie się rozrosły i cieszą mnie swymi kwiatuszkami.
Marylko Różyczki w tym roku są zdrowe nad podziw i pięknie kwitną.
Ziemowitów mam trzy gatunki i już wszystkie kwitną, u mojego działkowego sąsiada też...nawet nie chcę myśleć co one prognozują
Mieczyków się pozbyłam,bo były jakieś chore ( coś jak rdza) a dodatkowo wkurzało mnie to ich przewracanie się.
Jolu Bratki posiałam w maju i po przepikowaniu zaraz zakwitły......szalone rokkoko
Ketmia rośnie w gruncie,jest jeszcze młodziutka,kupiona w ubiegłym roku,zimowała okryta trochę włókniną,w maju zmarzła ale odbiła od korzenia i zaczęła kwitnąć ...następne pączki...

Basiu U mnie też bardzo ładnie kwitną róże

Marylko Różyczki w tym roku są zdrowe nad podziw i pięknie kwitną.
Ziemowitów mam trzy gatunki i już wszystkie kwitną, u mojego działkowego sąsiada też...nawet nie chcę myśleć co one prognozują

Mieczyków się pozbyłam,bo były jakieś chore ( coś jak rdza) a dodatkowo wkurzało mnie to ich przewracanie się.
Jolu Bratki posiałam w maju i po przepikowaniu zaraz zakwitły......szalone rokkoko

Ketmia rośnie w gruncie,jest jeszcze młodziutka,kupiona w ubiegłym roku,zimowała okryta trochę włókniną,w maju zmarzła ale odbiła od korzenia i zaczęła kwitnąć ...następne pączki...

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie