Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

A więc czerwona to NN.
Hmm, szkoda, bo zjawiskowa.
Jakby mi się kiedyś cosik podobnego rzuciło w oczy, to postaram się pamiętać :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz Oliwko, ona taka zjawiskowa jest z bliska - bo kwiaty nie sązbyt duże. Ale i tak ją lubię :-)

Co do ferii, to właśnie sie u nas zaczęły - śniegu nie ma, na Podkarpaciu jużchyba prawie żaden wyciag nieczynny...szkoda, bo chciałyśmy z dziewczynami trochępotrenować. Ale za to Anusia jeździ na łyżwach! Słuchajcie, lodowisko u nas jest takie, że od komuny nie zmieniło się nic - ani w wystroju, ani w infrastrukturze - obrazu dopełnia jeszcze pan w waciaku z papierosem i w berecie z antenką :-) No, ale pojeździć można. Starsze dziewczyny już jeżdżą nie najgorzej, a w tym roku wystroiliśmy Anusięw łyżwy - saneczki (bo normalnych w takim rozmiarze nie uświadczysz) i hajda na lód. Ja nie wiem, zaliczyła ze trzydzieści upadków? Ale jeździ jak szalona, wszyscy na lodowisku mieli ubaw po pachy!

Jutro też siedzęw domciu - może poszukam śladów wiosny?...

A na razie - moje ostatnie dzieło. Na razie krzywo wisi, bo nie zdążyłam się zaopatrzyć w patyczek do zazdrostek ;-)

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Piękne... rudbekie? :-) Zazdroszczę zacięcia :-) Może i ja kiedyś wrócę do robótek? W dzieciństwie na ZPT różne rzeczy się robiło.
Czytałam u Gorzatki, że i chciałabyś i nie masz gdzie wiosną sadzić :-)
Ja Ci dobrze radzę, kupuj, sadź w duże donice i dołuj przed domem, a jak przyjdą fachowcy, odstawisz w bezpieczne miejsce. Potem rozrośnięte badyle będą jak znalazł :-)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No właśnie, też wyczytałam u Gorzaty, że jakaś posucha zakupowa w rozczochranym się zapowiada... Tak być nie może! :( Stokrociu, przecież masz inne miejsca, w których możesz zaszaleć... No nie możesz sobie tej wielkiej radości odmawiać! Pomyśl...wszyscy będą pokazywać, co kupili, posadzili...A Ty co? Nie będziesz dzielić z nami tego szczęścia? :( Świadomość, że Ty nie i nam odbierze radość! Tak więc musisz coś wymyśleć! ;:196
Siberia
---

Post »

W innych nie może, bo ma już gęsto, a trawnik zapewne dla dzieci, żeby mogły sobie swobodnie pospacerować lub pobiegać za piłką.
Szczęściara, moje "dzieci" jak kopną, to ściany drżą lub dale fruwają pod niebo ;-)
Tylko donice... no w końcu po coś je ludzkość wymyśliła :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A żebyście sobie wiedziały :-)

Obrazek

to mniej więcej jedna trzecia dzisiejszego urobku :;230

Proponuję zwrócić uwagę na tego jednorocznego chabra, fajny, nie?

Znalazłam tudzież w piwnicy szufladę bez dna - będę miałą rozsadnik :tan

Z tymi donicami to dobry pomysł, mam już magnolię gwiaździstą w donicy...ale jednak trochę kramarzenia...no cóż, miłość wymaga poświęceń...

PS. Słoneczniki, Siberio - moje dziewczyny sobie zażyczyły, oglądając gazetkę. Cóż było robić...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Siberia
---

Post »

Tak czułam, że miały być słoneczniki :-) ale policzyłam płatki i postawiłam na rudbekię :-) I dzieci syte i matka zadowolona ;-)

Z tych nasion wysiewałam już dwa rodzaje.
Gazania to hit nad hity! U mnie w lutym chyba wykiełkowała w 100% po 3 dniach :-) Oj bujałam ja się z nią, bujałam. Ale warta tego, skubana :-)
Natomiast floks gwiaździsty wzeszedł jeden i tak się jakoś pokładał, że pewnego dnia mu podziękowałam.
Z kosmosów też na pewno będziesz zadowolona, choć to jakieś pełne, to może nie są takie plenne ;-)
Dzwon karpacki to bylina, więc to na pewno dobry zakup :-) Może i ja swego wysieję, choć nie mam motywacji, bo rośnie mi już kępka.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

z gazanią Siberio się bujać tak wcześnie?
szkoda czasu....i nerwów
wysiej do gruntu na początku kwietnia....albo do foliaka
jeśli nie masz to do takiego prowizorycznego
nasionka....oj kuszą nas już....kuszą zeszłoroczne niedobitki nasienne :;230
Siberia
---

Post »

Grzesiu, to było dwa lata temu. W tamtym roku dla odmiany posiałam je w lipcu :;230 Ledwo zdążyły zakwitnąć przed mrozami. :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jedna trzecia... hmmm ;:224
Dużo masz tych szuflad? :;230
Floks... taki jak u Dali? Pokibicuję Ci... a za rok... może?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazania zachwyciła mnie zeszłego lata, nie pamiętam juz u kogo... Floks Gorzatko jak u Dali, oczywiście, zakochałam siew nim! Podobnie jak w gwiezdnym powoju.

Część z tych rzeczy wysieję na rozsadniku,a część prosto do gruntu. Fakt, że u mnie z tymi siewami do gruntu czasem są problemy, bo jak wiosna dmucha zimnem, to ziemia sie pomalutku nagrzewa, i kwitnienie mam spóźnione...

Grzesiu, szyderco ;-) sprawdziłam terminy ważności, spokojna Twoja głowa :-)

Siberio, ja mam już floksy Drummonda czerwone, wysiane w zeszłym roku - chodzą słuchy, że toto sie rozsiewa, pożyjemy, zobaczymy...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gazanię pamiętam z ogrodu mamy była to nowość, jej kwiatostan otwiera się tylko na parę godzin w dni pochmurne zamknięta, ale dość wytrzymała kwitnie praktycznie aż do póznej jesieni.
To takie śliczne słoneczka, od jakiegoś czasu widzę, że jest stałym elementem klombów miejskich.
Trzymam kciuki i kto wie może zagości u mnie w ogródku podobnie jak delikatna nemezja,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

To mnie właśnie zniechęciło do gazanii - po dwóch sezonach uprawy. Jak jest pochmurno, to chociaż kwiatek słoneczko powinien radować :wink: Wolę dziwaczki :)
Siberia
---

Post »

Jak jest pochmurno to i ja siedzę w domu i cała reszta kwiatów za oknem w zupełności mi wystarcza. Gazania, jako jedna z nielicznych jednorocznych, dobrze znosi przymrozki. Kiedy dalie i aksamitki leżą trupem, ona nic sobie z minus kilku nie robi i kwitnie aż do prawdziwych mrozów. Poza tym nawet z lekko stulonymi płatkami jest piękna. Ma bardzo dekoracyjne rozety liści.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

:wit wpadlam do Ciebie zobaczyć jak to wszystko ogarniasz-Plebania się skończyła Klan także a ja dopiero w 1/4 cześć twego wątku bardzo mi się podoba u Ciebie ,jutro postaram się oblecieć do końca twoje włości.Pa
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”