Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Martuś - ależ powiało... U mnie powiało i chmury przewiało... hej :wink:

Nelu - piwonii już bardziej nie dogodzę. No chyba, żeby parasol... I przestałam podlewać, bo właśnie już nie pada, to i po co :;230 Byle do czerwca się wylało do imentu. Na kwitnienie róż zamawiam słonko ;:3

Aniu Zielona - no to mnie pocieszyłaś... Myślałam, że jak zastartuje, to będzie niezniszczalna a wychodzi na to, że dlej trzeba będzie się z nią cackać:cry:

Bernadeto - choć przysiądziemy po parasolem i poczekamy razem :D Kaloszki z całą pewnością masz?

Pobuszowałam w zaprzyjaźnionych ogródkach. Tyle zaległości, że jeszcze nie do wszystkich dotarłam. Teraz chyba zanurkuję w róże... Co też u różomaniaków w płatkach piszczy sprawdzę ;:65
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie podejrzewam podstępne działanie jakiegoś grzyba na tej piwonii- zamierały pędy w błyskawicznym czasie. Miałam pecha. W innych ogrodach ładnie rosną- nie ma się co martwić na zapas.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Galanty pączek... ;:224 kwiatek z niego tez powinien być niezły... a jaki kolorek ? wiesz, czy będzie niespodzianka ?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Pąk piwonii obiecujący ;:108
Mam nadzieję, że naszych róż nie 'zjedzą' grzyby po tych deszczach. Jakieś wskazówki co robić?...
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Siedzę w domu. Po Krakowie nie da się poruszać, pozamykane mosty, pozalewane strategiczne dla ruchu ulice. Więc zostałam w domowych pieleszach. Podlewamy trawnik, żeby wodę ze studni wypompować i piwnicy ulżyć...

Aniu Zielona - martwić to może nie będę się na zapas, ale czujność wykażę... jak nie zapomnę :;230

Ewuś - pęka już z jednej strony i jakiś róż wychodzi. Metka przez te trzy lata oczekiwania gdzieś zaginęła, ale kolor został w pamięci - miała być baaaardzo ciemna. Wiesz, z tych "czarnych" :wink:

Dorotki - wiążę z nim duże nadzieje :heja Co do róż- choroby grzybowe wydają się być przy tej pogodzie nieuniknione. Więc trzeba będzie pryskać. Do wyboru chemia w całej palecie poszczególnych dostawców. Można naturalnie - ja stosowałam mleko i proszek do pieczenia. No i nalewki ze skrzypu byłyby cenne.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja to samo- dom, bo wczoraj była groza na ulicach, nie chciałam powtórzyć tej traumy.
Kusi żeby coś zdziałać ogrodniczo, ale jak?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izo u nas od kilku godzin nie pada.
A jak u Ciebie ?
Grażyna.
kogro-linki
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Izuniu - imienniczko :wit fajny masz tu klimacik, i pozwolisz że czasem zajrzę?!
Właśnie rozmawiałam z rodzinką z Krakowa i trudno mi sobie wyobrazić to co się u Was dzieje :cry:
U mnie wyśnione słońce i zawrotna temperatura 17 w cieniu ;:3 czego i Tobie życzę ;:3
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Myślałam, że pobuszuję po forum, ale przyjechała koleżanka z drobnymi dziećmi. Bo maluchy z powodu deszczu dom już roznosiły. Łomatko, ileż energii w takich małych ciałkach :;230 Dzieci są genialne.

Nie pada już od wczorajszego wieczora. Mżawka się nie liczy...

Aniu Zielona - koleżeństwo z pracy mówi, że nie jest aż tak lepiej... Na dodatek w pracy ponoć zimno i wszyscy się biją o miejsce przy jedynej farelce. Do Krakowa wybiorę się dopiero w poniedziałek. Nie chcę oglądać, bo potem po prostu odchorowuję. W ogrodzie nic się nie da robić. No chyba, że ktoś jest super twardziel. Przez chwilę zrobiłam przegląd mszycowo-gąsienicowy. Trochę stworzeń rozmaśliłam - to już przymus... odruch... Przewrócony jałowiec leży dalej. Ziemia się rozłazi, nie ma go co próbować postawić. A jak się już wywrócił, to go przeniosę... Los tak chciał :wink:

Grażynko - niebo chmurne, ale właściwie cały dzień bez deszczu jako takiego. Siedzę na tej swojej piaskowej górce i błogosławię ją w każdej chwili. Nadsłuchuję w lokalnym radiu relacji z tego co w Krakowie i okolicach.... Słucham prognoz pogody... Fala powodziowa idzie przez kraj... a włodarze się kłócą... Strasznie mnie to wkurza.

Izo Chruśniakowa - posiadaczko ziemska, witam Cię baaardzo serdecznie. Wpadaj, kiedy chęć przyjdzie i czas pozwoli. Wiesz, nawet sobie nie wyobrażaj co się dzieje, a widzieć - zaręczam nie chcesz... Proszę nam tu przysłać słonko i to 17 w cieniu... Natychmiast nam odpowiada :;230
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Alebciu

Marna ta aura ale zielepactwo w maju wodę lubi :roll: [nooo może poza rózami pustyni,ale w Dubaju też noszą chwilowo złote kalosze :roll: ]
Brawa dla peoni!to będzie piękny wyczekany kwiat :D Z piwoniami generalnie mam problem chociaż w okolicy ich pełno.........jakoś nie potrafię ich wkomponować w łakę :?

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja tak samo.
Bo moje stopki suche i dobytek się nie zmarnował.
A na dolinach totalna katastrofa.
U mnie znów pada. :?
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Minismokini - to trzeba łąkę piwonii :tan Będę dalej relacjonować jej postępy :D

Grażynko - ja już nie chcę deszczu....
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to, troszkę koloru na dobranoc :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

ładny kolorek na kolorowe sny :)
Dobrej Nocki :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka słońce zamawiasz na kwitnienie róż ...to ja też,pewnie wiele koleżanek się dołączy... ,a na tak zmasowane zamówienie musi być pozytywna odpowiedź ...więc czekajmy na nią z uśmiechniętą facjatą :D
Nad floksami rozciągnęłaś pewnie ochronny parasol... :shock: nie tknięte kroplą deszczu... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”