Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu kosmos z różową obwódką w kielichu ciekawy. ;:oj
Zdjęcia piękne, ;:138 pewnie u Ciebie ulewy nie było.
Pomidorom już obrywam chore liście, pewnie ZZ szybko się rozprzestrzeni, pogoda jej sprzyja. ;:174
Miłej soboty na działce, wreszcie ma być słonecznie. ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko dziękuję za obecność w moim wątku!Obrazek :D
Nie wiem na obecną chwilę jak jest u mnie z ogórkami i pomidorami..Nie byłam od 2 dni na działce a deszczu i u nas nie brakowało ;:131
Dzisiaj mam nadzieję dotrzeć i rozwiać swoje obawy :roll: ...Pogoda ma dopisać więc już się cieszę!Serdeczności ślę!Obrazek

Soniu miło , jak ktoś znajduje u mnie coś do podobania.. :D Dziękuję ;:167
Przed 2-ma dniami u mnie jeszcze pomidory były w porządku a do dzisiaj..nie wiem!
Wcześniejsze ulewy nie poczyniły u mnie szkód poza przewróconą dalią i złamanym pędem rudbekii.
Mam nadzieję, na dobra pogodę przez cały dzień!

Obrazek w kalejdoskopie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD.. w KALEJDOSKOPIE...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
FikuMiku
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2020, o 08:08

Post »

Marpa, zdjęcia są tak bajeczne, że kupiłabym od Ciebie każdą roślinę, która wcale by do mojego ogrodu nie pasowała ani nawet do niego nie zmieściła. No ale, nie można się przecież oprzeć! Idę czytać zaległe posty i będę zaglądać do wątku. Jedyne, co mnie denerwuje i nie umiem sobie z tym poradzić, to uciążliwe przewijanie długich podstron.
Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu, u Ciebie jak zwykle jest na czym oko zawiesić ;:oj Zawieszam więc raz tu, raz tam, zachwycając się kolorem, zapachem i smakiem. Soczyste lato nam nastało, dziękuję za ucztę ;:196
Pogodnego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:| GOŚCIE licznie zaglądają, zapewne fotek szukają bo przecież nie po czytanki tu wchodzą bo to nie ten adres... :;230

A u mnie kolejna sesja ogrodowa co byś miała Iwonko ;:196 tu nadal na czym oko zawiesić a Ty FikuMiku myślę, że jak sobie w ustawieniach ;:101 zwiększysz szybkość przewijania to i oglądanie będzie milsze do czego serdecznie zachęcam i dziękuję za tak miłe słowa uznania Obrazek !

Obrazek kalejdoskop..

sierpień to czas hortensji..już chyba zawojowały i to licznie wszystkie ogrody
Obrazek
zaczynają się wkradać już jesienne widoczki, rozchodniki się przypominają nieśmiało
Obrazek

davidiana
Obrazek
galtonia
Obrazek

Obrazek

i stateczne paprocie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i na koniec niespodzianka dla cierpliwych
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Maryniu
Piszesz, że u Ciebie deszczu trochę napadało.
U mnie ze 2 dni a tak poza tym cały czas upały.
Dobrze , że trochę uzupełniło pojemnik z deszczówką.
Inaczej było by krucho z podlewaniem. Królowe szybko przekwitają bo brak wody skutkuje omdlałymi płatkami.
Jak zwykle pięknie ujęta na fotkach zielona natura.
Cudne hortensje, davidiana, floksy czy zakwitła fioletowa niespodzianka dają po oczach. Paprocie dają wrażenie leśnego, bajkowego klimatu.Czy aby jakieś skrzaty tam nie zamieszkały?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja uwielbiam Twoje zdjęcia ;:167
Mogę oglądać i oglądać na okrągło.
Czasem wracam nawet do tych starszych, ale to za dużo czasu zajmuje.
Dlatego mam nadzieje, że zimą nas nie zostawisz i powtórzysz
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu upały dominują tego lata ,opady o ile się pojawią to są gwałtowne niosące bywa ,wiele szkód ludziom ;:145....Chciałoby się już umiarkowanej ustabilizowanej aury! ;:108 Dziękuję za miłe skomentowanie moich zdjęć ;:180 ;:196
Gosiu ;:167 ;:168 dziękuję za miłe słowa uznania dla moich fotek! :D ;:180 Niewielu z wielu odwiedzających ;:7 ma ochotę na jakikolwiek wpis poza oczywiście garstką moich zdeklarowanych ;:167 Przyjaciół ;:131 Pijarowiec ze mnie kiepski... :roll: Na powtórki nie licz bo ja nie mam zwyczaju więcej niż raz prezentować swoich zdjęć. Mam ich na tyle, że i na zimę nowych ujęć wystarczy...Sygnuję swoje zdjęcia nie ze snobizmu lecz po to znaczę, żeby ich nie powielać. ;:108 Ale do zimy jeszcze trochę wody upłynie a ja nie wiem, czy mi weny wystarczy bo coraz częściej zaczyna mi się zwyczajnie nie chcieć...Powiem Ci, że nigdy nie mam ochoty nigdzie oglądać starszych zdjęć i oglądam tylko bieżące... ;:7

Mój letni ;:177 kalejdoskop..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Maryniu kiedy jestem na FO zawsze zaglądam do Ciebie, aby nacieszyć oczy pięknymi widokami Twego ogrodu, jak też podziwiać mistrzowskie zdjęcia ;:433 ;:433 Gorzej już jest z zostawieniem śladu po sobie ;:145 Te upały chyba każdemu dały w kość i nikomu nic się nie chce tylko szuka wytchnienia ;:oj . Dzisiaj popadało i znacznie się ochłodziło, a mnie dalej nic się nie chce i co to może być ??? ;:306 Chyba tylko s.... ;:145
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Witaj, wędruję tak sobie po ogrodach i fotki oglądam, bo mój aparat się zepsuł i znowu na coś pięknego trafiłam ;:oj Piękne ujęcia ;:167 Ale już tyle osób przede mną to napisało ... co oczywiście tylko potwierdza moje subiektywne odczucia ;)

Piękną kępę trawy hakonechloa wypatrzyłam.Długo już ją masz u siebie?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolifleur bez krępacji możesz chwalić moje fotograficzne ujęcia! :D :;230
Przekroczenie limitu takowych mi nie grozi! :uszy Z wdzięcznością dziękuję za
szczere chęci! ;:167 Hakonechloa to jest już u mnie ok10 lat kilkakrotnie już była dzielona i rozmnażana.
Halinko bardzo jestem wdzięczna, za pochwałę zdjęć! ;:196 Takie słowa
to nagroda, za trud opracowania zdjęć do edycji na forum bo samo fotografowanie to dla mnie wielka przyjemność. Tym bardziej jak sama piszesz .. nikomu nic się nie chce tylko szuka wytchnienia ... Nie jesteś osamotniona bo całe forum odpoczywa ale szukając rozrywki wiele osób odwiedza leniwie wątki licząc,że jednak komuś się chce:D!

Pogoda się uspokoiła ,wczoraj miałam bardzo pracowity dzień ,wreszcie można było coś przesadzić, posadzić,przyciąć,wyciąć...Ale zdjęcia obowiązkowo zaraz na wejściu na działkę zrobiłam..3 dni nie byłam więc zmian trochę w roślinności zastałam! :tan

Obrazek

klon coraz bardziej złocisty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Oj, to chyba tej trawce dobrze u Ciebie. Moja ma 7 lat i szału nie ma ;:218 W zeszłym roku jeszcze ją rozdzieliłam na pół i teraz mam 2 nędzne kępki. Jedna rośnie w cieniu, druga w półcieniu ale obie jakieś na mnie obrażone ;:173 Podoba mi sie kaskada z tej trawki, mam nadzieję , że się kiedyś doczekam.

A skoro pochwał nigdy za dużo to zdjęcia śliczne jak z magazynu ogrodniczego ;:oj A może zajmujesz się fotografią zawodowo???
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, nareszcie wróciłam do normalności ( ;:7 ), toteż częściej będę zaglądała na forum, a tym samym również do Twojego niezwykle kolorowego wątku, który zawsze odwiedzam z ogromną przyjemnością. ;:33
Z tego, co widzę, to podczas mojej nieobecności kolekcja pięknych zdjęć ładnie się powiększyła ;:333
Nie będę się wymądrzała na temat każdego z nich, bo wszystkie są urocze, jednak pozwolę sobie na dwa wyróżnienia.
Prześlicznie sfotografowałaś tę białą różyczkę zdobną w perełki rosy czy wody deszczowej ;:215 ;:138
Ogromnie podobał mi się klonik złocisty i nie tylko dlatego, że fotka świetna, podoba mi się jako cudna roślinka. ;:303 ;:303
W ogóle masz istne bogactwo pięknych roślin, ;:333 dzięki czemu ilekroć zajrzę do Twego wątku, tylekroć mam czym oczy nacieszyć. :D

Pozdrawiam cieplutko w oczekiwaniu na kolejną porcję letnich fotografii. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolifleur myślę, że trafiłam z miejscem dla niej w 10!Rośnie cały czas imponująco i jest co z niej uszczknąć i posadzić w innym miejscu lub obdarować oczarowanego gościa bo jednak wielu nie zna tej rośliny. Bywają oczarowani od pierwszego wejrzenia! :D
Niestety niektóre rośliny robią nam psikusa i nie chcą rosnąć tam, gdzie zechcemy zaproponować im miejscówkę.. ;:108
Serdeczności ślę ;:168 za miłe słowa uznania względem zdjęć! :D Bardzo mnie cieszą takie słowa od nowych tutaj Gości! :D Fotografowanie to moja mocno spóźniona emerycka pasja! :heja

Lucynko witam i w mojej normalności! :D Ja codziennie jak tylko dopisuje pogoda po porannych niezbędnych domowych obrządkach i powinnościach zbieram wszelkie niezbędne na ten dzień manatki, szczególnie uszykowany w domu obiadek i ;:71 w drogę... Po 15 minutach jestem u siebie...Lubię ten czas i owszem! :heja
Miło mi,że zaglądasz tutaj z przyjemnością i miłym słowem obdarzasz! ;:180 ;:167 Obrazek

moje ogródkowe Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek