Mój ogród - Ewelina - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj, Ewelino!
Twój ogród to majstersztyk!
Pozdrawiam serdecznie
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina

z tarwnikiem robię tak samo, w tym roku kret mi go starsznie okopcił.... :cry: będe musiała w łyse placki dosiać...ale nie martwię się doprowadzę go do ładu.

ale moje pytanie, na trawniku mchu nie mam ale mam na kostce brukowej i co dziwne mech panoszy się od strony południowej...gdzie jest patelnia...podpowiedz, czy zwapnować kostkę??? :oops: tak sobie pomyślałam ze to może pomoże :cry: jeśli nie, czeka mnie dłubanie :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Ewelino, twój trawnik to normalnie zielony, gęsty dywan. Po prostu rewelka.
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

wooow.. no i za to cie kofam... pomyślałam wczoraj co musze zorbić z trawnikiem, ażeby było miło po nim chodzic na boso.. i żeby mój szkrab mógł też na boso po nim biegac.. wchodzę do Ciebie a tuuu... taaaak niespodzianka.. wszystko wyczytałam, zapisałam i zorbie to co mówiłaś.. :) ... tylko jeszcze jakbyś podalo (około) termin pierwszego naworzenia i przedewszytkim CZYM... byłabym super wdzięczna...

co do wazonów.. też są bobowe.. ja pomyslałam nad kilkomo wzdół ściezki.. ale takie małe.. i tp zestawienie z bratkami .. po prostu olśniewające.. :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Ewelinko Twoja trawka piękna, chciałoby się po takiej poganiać.
Masz piękne roślinki i ozdoby :lol: Twój ogród jest piękny i taki zadbany ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ewelino Dzięki za piekny wykład na temat trawników :D na pewno cenne rady :D ja już dzisiaj pzreczesałam cześć trawnika i rzeczywiscie wyglada duzo lepiej :D we wtorek robie zakup- wertykulator :D u Ciebie trawniczek-marzenie :D moze i mnie kiedys się uda taki m miec :D
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Ach zapomniałam jeszcze wspomnieć o donicach :D po prostu rewelacyjne chciałam takie też sobie sprawic ale u nas nie ma szans na takie cuda :D udało mi sie na targu ze starociami kupić cos takiego
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renato - przepiękny, stylowy dzban !

Widzę ,że temat trawnikowy bardzo Was poruszył, pewnie jest to spowodowane porą roku...

Tess - co do kreta - na szczęście ten zwierzaczek woli z tego , co wiem, tereny z tzw. tłustą ziemią - tam ma pod dostatkiem pędraczków , i innego jedzonka. To jedyne szczęście ,że na dość suchych , piaszczystych glebach takich jak mam w ogrodzie kretów i nornic raczej nie ma :) Nie wiem , co Ci poradzić , bo brak mi doświadczenia , a sprawdzonej metody na walkę z kretem ...chyba jeszcze nie wymyślono :(
A mech między kostkami brukowymi może lepiej jednorazowo usunąć np. stosując myjkę ciśnieniową, lub wyskrobując go dokładnie ze szczelin? Nie wiadomo , jak wapno podziała na kostkę... czy nie powstaną zacieki?

Cattleya - Przy zakładaniu trawnika została, o ile pamiętam ,bo to było wiele lat temu , zastosowana trawa SHADOW na tereny zacienione i często używane "Barenburg".W składzie mieszanki były jakieś 4 odmiany kostrzewy czerwonej, życica i wiechlina - składu procentowego niestety nie pamiętam :( Teraz po wiosennej wertykulacji dosiewam ewentualne ubytki i "wyłysiałe " miejsca mieszanką "Super reno"Trawy z Iławy. Część trawy zostaje też delikatnie rozsiana po całej powierzchni , aby dosiane miejsca nie różniły się za bardzo od reszty trawnika.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Ewelinko dziękuje za odpowiedz, Barenburg to dobra marka.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Renatko dzban super, w sam raz do ogrodu ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Cieszę sie ze wam sie podoba ....a kupiłam go za marne grosze 23 zł
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewelino, Twoje wazy są tak charakterystyczne, wiedziałam od razu, że ten ogród już gdzieś widziałam - w ruch pamieć i ręce -znalazłam ten nr MPO. Zauważyłam zmiany, ogród "dojrzał". Trawnik - marzenie. Porady praktyka bardzo cenne - wykorzystam. Ze swoim trawnikiem mam problem, jak wielu z nas - przez krety, tej wiosny pobiły rekord, szukam skutecznej recepty, a Tobie życzę, aby tu nigdy nie trafiły. :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko czy w Twoich dzbanach są w dnach otwory , że mogłaś do nich nawet różę wsadzić?
Przepiękne kompozycje . Ja namierzyłam firmę ceramiczno-garncarską w Lesznie.
Czy cena 180 zł za 1m dzban to przystępna?

Zobacz ,pod koniec w moim ogrodzie mam parę zdjęć.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelino, Twoje dzbany robią wrażenie :!: Dzban Renaty też bardzo ładny (i za małe pieniądze, bo byle donica tyle kosztuje).
Widzę, że co roku zmieniasz kompozycje w dzbanach, co sprawia, że za każdym razem wyglądają inaczej.
Ja na ozdoby do ogrodu wybieram garnki kamionkowe.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewelina

jeśli chodzi o trawkę mam Barenburga- golf bardzo bardzo porządna trawka :lol:

z myjką ciśnieniową muszę pomyśleć mój M chciał teraz kupić ale mu wybilam z głowy :oops: jak przyjedzie to sama go wyślę.
A póki co - dłubanie tego, całe szczęscie,że mech spokojnie i lekko da się dłubać...jej mam 100m2 tej kostki do dłubania :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”