Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Saraaa

Post »

Długo mnie u Ciebie w wątku nie było, a Ty tyle kaktusów nagromadziłaś :shock: Długo oczy przecierałam ze zdziwienia :wink:

Również życzę udanego wypoczynku. Pogoda idealna jak na ferie :P
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś, udanego odpoczynku! Nie zapomnij jakiejś "pamiątki" kupić ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Ewo. Kwiatki masz bardzo ładne. Najbardziej podobają mi się te o pstrych liściach, choć podobno trudniejsze w uprawie. Nowe nabytki widzę przybywają...fajny gruboszek a także difenbachia. Miałam ją kiedyś do sufitu...nawet zakwitła. Szkoda że nie byłam wtedy na tym forum...miała bym co pokazać. :o
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam kochane, mam nadzieję że będzie miło :D

Tak Basiu białe szaleństwo :lol: ciągle pada więc będzie po czym szusować :wink:

Olciu jakoś nigdy nie trafiłam w Zakopanym na fajny upominek, a jak już coś znalazłam w kwiaciarni to było drogie :evil: więc i teraz na nic nie liczę...

Zeniu dziękuję za odwiedzinki :D Difenbachii też już nie mam, zżarł mi ją jakiś robak, potem wypuściła korzonki ale zgubiła liście wyglądała jak obraz rozpaczy i nędzy z jednym liściem... Koleżanka się zaoferowała że spróbuje ją ocucić do życia i jej dałam, ale u niej już padła...
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Ewuniu, dużo śniegu i miękkich upadków.
:D Wypoczywaj i relaksuj się Kochana, ja zadbam o to ,by po Twoim powrocie kaktusy były oznaczone :wink: .
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

relaksuj się!!!!!!miłego pobytu!!!
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Udanej zabawy! Świetny masz avatarek :D I bardzo ładna z Ciebie kobietka.
Aby zachować poisencję i sprawić by zakwitła ponownie w marcu trzeba skrócić jej pędy. Formy krzaczaste skracamy za 2- 3 pąkiem na każdej gałązce, egzemplarze jednopędowe, przycinamy nad 3- 4 pąkiem. Następnie trzeba wstawić roślinę do chłodnego (temp. 12-15 C) pomieszczenia, nie musi być widne i przez około 1,5 miesiąca nie podlewać. potem przesadzamy roślinę od nieco większej doniczki wypełnionej świeżą próchniczną i żyzną ziemią. Ustawiamy ją w jasnym i ciepłym (ok. 20C) miejscu ale nie bezpośrednio nasłonecznionym. Podlewamy ją obficie w celu pobudzenia do wzrostu. Gdy nowe pędy osiągną długość kilku centymetrów trzeba rozpocząć nawożenie cotygodniowe. Po wykształceniu przez nowe pędy 4- 5 liści usuwamy wierzchołki w celu lepszego rozkrzewienia rośliny. By doprowadzić ją do kwitnienia w drugiej połowie października należy rozpocząć zacienianie choćby kartonowym pudłem, tak by poisencja znajdowała się w zupełnej ciemności przez 14 godzin w ciągu doby. Zacienianie powinno się prowadzić przez 30 dni. - Taką poradę uzyskałam od przemiłej Gosi z innego forum :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Również zycze udanej zabawy i milego pobytu. Odpoczywaj :wink:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Witam i dziękuje kochane kobietki :D Z Zakopca wróciłam w piątek wieczorem, było świetnie :lol: Śniegu bardzo dużo a nawet za dużo :wink: Wyszalałam się na całego :lol:

Anoli witaj kobietko - również miło Cię zobaczyć forumowa koleżanko :D Dziękuję za wskazówki, pobawię się trochę w przycinanie i zobaczymy czy się uda.

Mam masę zaległości w czytaniu i nie wiem czy zdołam :oops: ale postaram się :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Witaj Ewciu po białym szaleństwie :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Ewcia, ja też mam ogromne zaległości na forum doniczkowym, bo ciągle szukam oznaczeń do kaktusków. Mam nadzieję, że to co udało mi się oznaczyć Tobie na coś się przyda. Jak nie będziesz czegoś wiedziała, to pisz. Odpowiem :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

Witamy po szaleństwach śniegowych!!!!!
wypoczęłaś pewnie!!!!
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Witam,dobrze że wypad do Zakopanego się udał. Naładowałaś baterie a teraz siadaj i czytaj. :D
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Ewciu jak tam zdrówko ??? Kiedy założysz wątek "kaktusowo- sukulentowy" :D ???

Piękne masz kwiatuszki :D nie mogłam się doczekać założenia wątku kaktusowego i przejrzałam Twój wątek :P Oczywiście najbardziej spodobały mi się Twoje kaktusiaki i sukulenciaki :wink: z wiadomego powodu :P a przy grudniczkach to już mi szczęka opadła :shock: :shock: :shock: cuda prawdziwe :twisted:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewa dziękuję Ci kochanie za wskazówki co do strzałeczki :lol: myślę ,że teraz przy waszej pomocy dam radę :lol: No widzisz kochana a ja lałam w nią wodę ,że hej a Wy piszecie ,że strzałeczka nie lubi zalewania :?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”