Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu...czy ty kiedyś odpoczywasz, jak widzę stale ręce i głowa czymś zajęta. ;:306 . Za młodu tyle się nahaftowałam, robótki na drutach..wszystkiego chciałam spróbować, teraz powiedziałam dość. ;:oj Chyba już mi to przeszło..no może czasem. :;230 . Bardzo ładna różyczka, kolorek tej drugiej na zdjęciu. ;:333 . Jak ta panna się zwie. :?:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za to chyba dziś sobie dzień bez komputera Ela zrobiła, ale pewnie dzierga, no to pochwali się nam :wit Elu tak się zastanawiam, czy te miskanty co kwitną na różowo, czy czerwono, czy one faktycznie tak kwitną?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Dziewczyny , dzisiaj miałam jakiś dziwny dzień . Zrobiłam od rana remanent w lodówce i zamrażarce ,przejrzałam zapasy produktów zbożowych , wszelakich przypraw , chemię gospodarczą , zrobiłam listę do uzupełnienia żeby jutro syn zrobił zakupy .Po obiedzie usiadłam do szydełka i przypominałam sobie różne wzory na ozdoby choinkowe .To co mi wyszło muszę teraz po kolei krochmalić i w zależności od uzyskanego efektu podejmę decyzję co zrobię w kilku lub kilkunastu egzemplarzach ,a z czego zrezygnuję bo mi się nie podoba .Cieszę się bo jednak zaczynam czuć się lepiej ,pomału nabieram chęci do życia i codziennych zwykłych czynności .W poniedziałek mam kontrolę w przychodni przyszpitalnej i zobaczymy co dalej . Nasiona od Marysi ciągle chyba w drodze bo do mnie jeszcze nie dotarły . Daję im szansę do jutra .Muszę też usiąść i przemyśleć co mogę posiać i posadzić na warzywniku . Na pewno muszę przekopać kawałek i wysiać 2-3 razy rośliny motylkowe żeby wzbogacić ziemię na przyszły rok .Teren pod warzywnik jest spory , więc muszę go zagospodarowywać po trochu co roku .
Iwonko ,nie wiem i dopiero pewnie się przekonam jak zakwitną . Mało mam traw w ogrodzie i muszą mnie troszkę obrosnąć żebym coś więcej o nich wiedziała .
Zuziu , lubię zajmować ręce bo wtedy głowa mi lepiej pracuje , kocham pracować i nic na to nie poradzę , jak pracuję to wiem że żyję .Ta różyczka to Lavender Ice
Bożenko , muszę wyrobić nici bo mam naprawdę spore tego ilości a tak to będzie przyjemne z pożytecznym .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu widać, że na samo wspomnienie o ogrodzie wracają Ci siły! ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Elu, ładne kwitki pokazujesz. Ja też lubie robótki ręczne :-) i to bardzo. :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Elu jak się cieszę ,ze już Ci lepiej :D
Czasem dobrze jest zająć się tylko sobą ,ale najlepiej być zdrowym .
Śliczne masz róże .
Róże dalie i lilie i oczywiście liliowce to najpiękniejsze kwiaty ;:167
Szydełko i ja muszę odkurzyć może i druty ,a może trochę haftowania .
Miałam bardzo dawno temu dużą maszynę dziewiarską przy pracy na niej musiałam stać .
Ale niestety kiedy się budowaliśmy musiałam sprzedać Bo wtedy wzięliśmy za nią nie złe pieniądze .
Zdrówka .

Bożenko znalazłyśmy się w śmietniku podejrzewałam ,ze tak będzie ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znów Elu pokazujesz bardzo ładne różyczki, jak jeszcze dosadzisz te nieposadzone to będzie piękny różany gaj. ;:180 . Widzę także gożdziczki ,miałam takie.. ładne one są ale u mnie krótkotrwałe. :wink: Najbardziej u mnie niezawodne są te, sorry Elu że w twoim w twoim wątku. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu śliczne ;:333
Niektóre goździki trzeba co jakiś czas odmładzać dzieląc je na mniejsze sadzonki .Ale też są takie co niby wieloletnie ,a siedzą tylko jeden sezon i nie zdąży sie nic zrobić .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu , śliczna ta gożdzikowa kępa .Alu masz rację , że niektóre gożdziki trzeba odnawiać .Sama jestem ciekawa jak zachowają się po tej zimie było , nie było ,ostrzejszej jak zeszłoroczna .Właśnie dzwoniła do mnie dobra koleżanka ,że robi zamówienie i mogę się do niej przyłączyć , więc dołożyłam dla siebie niebieskie kłosowce , przegorzana , białego bodziszka nową odmianę , dwa liliowce w tym jeden z grubą falbanką , drugi kremowy z fioletowym środkiem a na dokładkę w prezencie od psiapsiółki dostałam śliczną , żółtą peonię .Widzisz więc Zuziu że będę miała wiosną pełne ręce roboty , ale jakże pięknej roboty :tan .Aż się boję bo to dopiero styczeń i żeby jak zwykle się nie okazało że jest dużo wiosennych zakupów i problem gdzie to upchnąć ? ;:306 Mam nadzieję że jutro dostanę jakąś lepszą już informację od lekarzy i że niedługo będę mogła nareszcie wyjść z domu chociaż na małą chwilkę .Nie mogę się już doczekać chociaż całe dnie siedzę z nićmi ,ale coś strasznie mało ich ubywa , więc chyba trochę potrwa zanim je wyrobię . :;230 . Syn już kupuje drzewo na domek ogrodowy i podobno z początkiem marca jak tylko pozwoli pogoda to zacznie już stawiać .Ciekawa jestem czy w takim razie zdążę z dekoracją tego przybytku ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś było by ci trudem podpisać fotki ? ta hortensja śliczna i ten pomarańczowy kwiatek też a i różyczka cudna.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co ja czytam , znowu nowości.. :;230 . Czyli masz sezon pracami zapełniony na maksa. ;:oj . Liliowiec z falbanką..ciekawość mnie zżera jaki. ;:131. Żółta peonia, no no..same rarytaski. Mój rarytasek już dwa lata nie raczył mnie jednym nawet kwiatkiem ;:223 . Życzę ci Elu abyś jutro same dobre wieści od lekarza usłyszała. ;:168 . Hortensja ,czy to anabelka. :?:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki , to oczywiście anabelka a ta roślinka pomarańczowa to trojeść bulwiasta i chyba nasionka Bożenko Ci wysłałam , sprawdz , bo jeżeli tak to trzeba je przed wiosennym wysiewem przemrozić , czyli albo lodówka , albo w torebce foliowej na dwór . Zuziu liliowiec to Finders Keepers i Sabine Bauer.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Elu jest! i się chłodzą nasionka. Plany z domkiem super!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko ,trojeśc jest byliną więc będzie w ogrodzie przez długi czas . Na zimę zanika , ale wiosną wychodzi z karpy podobnie jak piwonie .Jak nie masz anabelki to Ci mogę przysłać bo zawsze mam z czego podebrać już ukorzenione sadzonki .

PS czytałam Twoje rady odnośnie lili św. Antoniego bo mam je w ogrodzie ale wypuszczają tylko jesienią liście i albo nie kwitną , albo jednym kwiatkiem , więc je przesadzę tylko nie wiem czy wiosną , czy lepiej we wrześniu .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu fajnie ,że masz kogoś z kim na spółkę podzielicie koszty przesyłki za to jakaś ulga ,a w to miejsce coś więcej można kupić .
A zakupy fajne i liliowiec z falbanką ;:333 .oby tylko zaraz zakwitł .
Nawet jak dostaniesz pozwolenie od doktorów to nie szalej bądź ostrożna z wychodzeniem .
Najważniejsze ,że idzie zdrowie ku lepszemu ;:215
I zdrówka życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”