Wszystkie pochwały zdjęć przekazane, więc może dzisiaj da się namówić na świeżą porcję
Aneczko biała lilia miała być Red flavour, ale skoro już trafiła się pomyłka to cieszę się, że taka, która również się podoba
Olu kwitnące lilie są z letnich wyprzedaży, postanowiłam zaryzykować i opłacało się, wszystkie rosną co do jednej, a do tego mają pąki

Bezczynność męczy, boo tak naprawdę każda przesada nie jest dobra, kiedy mamy za malo czasu marzymy o błogim lenistwie, a kiedy musimy leniuchować nie możemy się doczekać działania... Chwastom "pokażę" pewnie dopiero wiosną, ale za to będę bezlitosna
Tereniu dziękuję, lilii jeszcze sporo jest w pąkach, a i przynajmniej jeden floks się droczy ze mną pąkami

Chwasty jeszcze pożałują, że ze mną zadarły
Ewelinko no niestety póki co nie mam innego wyjścia, nie zaryzykuję spapranie pracy lekarzy dla mojej fanaberii jaką jest pragnienie posiadania ogrodu bez chwastów

Em już sadził kiedyś roślinki (pod moim nadzorem

), obawiam się raczej, że czasu mu braknie i zostanę z pudłem cebulek
Aniu anabuko na lilie i ja stałam się strasznie zachłanna, jeszcze wiele w pąkach, a ja już chcę więcej

Kolekcję floksów też stale powiększam...
Aniu Ann lilie w ciapki mają w nazwie piegi

Do tej pory nie miałam żadnej takiej nakrapianej, więc będą małym urozmaiceniem
Soniu o tak, lilie stanowią ogromne pocieszenie w tym trudnym dla mnie czasie, i chyba o tym wiedzą, bo powoli stopniują mi radość z ich kwitnięcia

No niestety tak to juz z nami jest... zazdrośnie strzeżemy swojego królestwa przed każdą obcą ręką, nawet jeśli należy do "współwłaściciela włości"
Stasieńko no tak, ty też dobrze wiesz jak to jest, kiedy chęci są, a możliwości brak

A pomyśleć tylko, że z pewnością jest mnóstwo ludzi, którzy byliby szczęśliwi, że mają doskonały pretekst do siedzenia na kanapie

Pewnie, że się trochę boję konkurencji, wiesz jak to jest w dzisiejszym świecie

W tygodniu jednak mój em w delegacji, dzisiaj go wykorzystam

Często w zimie powtarzałam sobie "byle do wiosny", ale teraz to powiedzenie nabrało jeszcze większego znaczenia