Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Aguś, kompozycja z donicami rewelacyjna.
Trawka taka soczysta ;:oj
Przyjdzie mi jeszcze na taką zieleń trochę poczekać ;:65
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu, śliczne fotki - wiosna pełna gębą.
A czy w tej donicy z nową kompozycją, to jest rogownica? Zeznawaj, skąd ją masz? Kupiłaś chyba niedawno, bo młodziutka sadzoneczka - poproszę o namiary :)
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

U Ciebie jak zwykle pięknie.
Przez Ciebie sadzę 2-3 brzozy. Nie pokazuj już tego fragmentu ogrodu z brzozami, bo mnie dołuje :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś śliczne to nowe zestawienie w donicy z miskantem, chyba to on. ;:138
Wiosenka coraz bujniejsza i aż serce rwie się do takich widoków. ;:215
Trochę zrobiło mi się smutno jak poszłam oglądać te Rh do Eweliny, ten koniec mnie przygnębił. ;:145

-- 20 kwi 2012, o 22:00 --

Aguś śliczne to nowe zestawienie w donicy z miskantem, chyba to on. ;:138
Wiosenka coraz bujniejsza i aż serce rwie się do takich widoków. ;:215
Trochę zrobiło mi się smutno jak poszłam oglądać te Rh do Eweliny, ten koniec mnie przygnębił. ;:145 Proszę o ostrzeżenie żeby do takich wątków nie zaglądała. ;:145
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Dołączam się z podziwem dla pęcherznic. Jak długo je masz?

Pilnie potrzebuję zakryć nieco sąsiedztwo, a dokładniej górę śmieci za ogrodzeniem. Kiedyś na "jeziorowej działce" miałam takie zwykłe zielone, rosły bardzo szybko. Dostałam je z zieleni miejskiej, używali je właśnie do obsadzania wysypisk śmieci, itp. W szkółkach takich nie spotkałam :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Aga, jak będziesz jechała do Konstancina to w połowie drogi między Piasecznem a Konstancinem (chyba w Chyliczkach)po prawej stronie jest duża szkółka Ulińskich tzn.tam prowadzą sprzedaż bo pola mają gdzie indziej. Mają dużo rh i azalii. Warto tam zajrzeć po drodze. A może już ich znasz ?
U mnie wczoraj była solidna burza . Grzmiało, lało i gradziło. Na szczęście bez strat ogrodowych - bo jeszcze mało liści na czymkolwiek. A potem bajka. Słońce, ciepło i pachniało wiosną.
Za chwilę wschód słońca. Niebo już bladoniebieskie, chmurki różowe, mgły snują się nad łąkami. Zapowiada się cudowny poranek.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U Ciebie pewnie też narzekałam na prognozę pogody? :wink: Tymczasem zaczyna się słoneczny, nowy dzień, z czego bardzo się cieszę. Mam kilka rzeczy do zrobienia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,jutro mamy spotkanie naszego regionu u Bożenki. :tan
Donice przed domem dają boski efekt,jest przykładem perfekcji.Trawę masz idealną,a u mnie mimo chuchania i dmuchania jest w fatalnym stanie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Hejka Agus :wit Tu szaro-buro ale popadalo w nocy z czego jak zwykle sie ciesze :wink: Lubie jak deszcz pada sobie w nocy a w dzien slonce wychodzi - no slonca nie ma ale moze jeszcze wylezie. Chociaz jak wylezie, to poczlapie do ogrodka a jednak lepiej zebym sobie przerwe zrobila.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aguś, u Ciebie ministra Mucha powinna brać lekcje jak się dba o trawniki :;230
Nowa rabatka, znowu ;:oj .
Miłego dzionka (ja dziś sama z Franiem, bo Jaś i Łukasz mają egzaminy YLE na dwóch poziomach - w sumie od 8.30 do 14.00 :roll: ). W ogrodzie i tak grząsko ;:145 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś :wit Ja też wytyczałam rabaty wężem ogrodowym, jak radzi Jule ;:108 M operował wężem a ja z tarasu patrzyłam jak Napoleon i machałam ręką:
"Bardziej w prawo, nie - w lewo, za dużo, teraz w prawo!" przypomina się Miauczyński z "nic śmiesznego'... :;230
Leje u mnie od rana, roślinki się cieszą, a ja planuje efektywne wykorzystanie weekendu - chyba trzeba odgruzować chatę, bo do ogrodu raczej nie pójdę.. ;:24
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, witam :wit
Nie wiem, czy dobrze kojarze :oops: , ale pisałaś gdzieś na forum, albo ty masz żywopłot z berberysów erecta? Pytam, bo myśle nad obsadzeniem tyłu ogrodu.Jest tam stara brzydka siatka a na dodatek działka za nami została sprzedana i będzie sią tam budował dom.
życzę owocnej pracy w ogrodzie :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie, nie wiem, czy zdołam wszystkim odpowiedzieć, bo ręce mi odpadają... Znowu dużo zrobiłam i już na dziś koniec - zanosi się na burzę, ale przyznam, że piękny dzień był - ciepły na krótki rękawek i bardzo słoneczny... Rozrzuciłam kolejne wory z korą, uporządkowałam teren wokół oczka, popieliłam, posadziłam do gruntu dalie, posiałam macierzankę i aksamitki... Teraz czas na chwilę reraksu ;)

Reniu, tak, mam od frontu posadzone kilkanaście sztuk berberysów Erecta, które tworzą nieformowany żywopłot... uwielbiam te urocze rośliny! Wiosną i latem są limonkowo zielone, a jesienią przepięknie się przebarwiają na pomarańczowo - polecam Ci je! :)
Robaczku, dzięki za miłe słowa pod adresem oczka :) woda w ogrodzie to cudowny element otoczenia, jednak uprzedzam, że wymaga pracy... nie wiem jak niektórzy to robią, że zawsze mają krystaliczną wodę... u mnie jest bardziej naturalny 'staw' z dużą ilością ryb i roślin, ach jak przyjemnie słuchać plusk wody i obserwować żyjącą w nim naturę...
Rabaty spróbuję jutro wstępnie wytyczyć za pomocą węża - że też zapomniałam o tym sprawdzonym sposobie ;)
Wypogodziło się u Ciebie?
Franci, dzięki :D Ministra Mucha ma chyba tylko teoretyczną wiedzę o trawnikach ;))
Nowa rabatka - ta wiesz, przy ławeczce paleniskowej... motam się z tym ciągle, bo wykonawca wciąż zarobiony innymi robotami, a ja już muszę sadzić! Jak poradzili sobie chłopcy na egzaminie?
Jula, mam nadzieję, że zafundowałaś sobie dziś dzień odpoczynku... gadaj, co dziś zdziałałaś, bo jeśli odszczurzałaś chałupkę lub robiłaś coś ciężkiego w ogrodzie, to wsiadam w auto, żeby osobiście kopnąć Cię w tyłek ;:173
Bukszpana nie pryskam, bo to taka żółtawa odmiana :)
Małgosiu, cieszę się, że Ci się donice podobają :) Zazdroszczę Wam jutrzejszego spotkania! Strasznie chciałabym zobaczyć ogród Bożenki :)
Ewcia, piękny dziś dzień miałyśmy... naprawdę miło było popracować...
Ewa-zawady - bardzo Ci dziękuję za namiary... miejsce znam, ale nigdy w tej szkółce nie byłam... Wstąpię tam chyba w przyszłym tygodniu, bo muszę w końcu doprowadzić to miejsce do porządku...
Zanosi się u nas na burzę, prawda?
Helenko, witaj... pęcherznice rosną u mnie 5 lat, ale dużymi krzaczyskami są już co najmniej dwa lata... one szybko rosną, szybko się zagęszczają, także wystarczy je ciąć, nawozić i podlewać, a w niedługim czasie mogą wysłonić coś, czego nie chcemy widzieć... Polecam Ci je!
Majuś, co konkretnie Cię przygnębiło u Eweliny, bo nie zrozumiałam? Może czegoś nie doczytałam?
Ewa-tuli, fajnie, że sadzisz brzozy! to urokliwe, ażurowe, romantyczne drzewa - będziesz z nich zadowolona! :)
MaGorzatko, witaj :) Biała roślinka w donicy kupiona była wczoraj, u mnie na wsi, jako rogownica właśnie... Masz kłopot, by ją dostać u siebie? mam wrażenie że jest dość popularna w ogrodniczych...
Justyś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa... zieleni się w oczach, także nie będziesz długo czekać na soczysty trawnik :)
Aniu, to prawda z tymi burzami i konotacją z rozpoczętą wiosną... U mnie zanosi się właśnie na kolejną... Pęcherznice, jak już wyżej pisałam, rosną bardzo szybko zatem cierpliwości - niedługo Twoja też będzie tych rozmiarów...
Dorotko, pytałaś o żurawkę - niestety muszę sprawdzić w ogrodniczym przy okazji, co kupiłam, bo nie pamiętam, a metki na doniczce nie mam...
Madziu, pęcherznica w donicy to Grandiflora :D
Stachu, dziękuję - cieszę się, że mój trawnik przyciągnął Twój wzrok :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majuś, co konkretnie Cię przygnębiło u Eweliny, bo nie zrozumiałam? Może czegoś nie doczytałam?
Aguniu raczej kto niż co. W ostatniej części prezentacji swojego ogrodu przedstawiła swojego pomocnika ogrodowego, takiego na czterech łapach w kolorze biszkoptowym, czyli po prostu swojego psiaka Goldena. Nigdy u Eweliny nie byłam i nie spodziewałam się takich zdjęć. Jeszcze nie jestem gotowa oglądać takich psów. :(

Miałaś pracowity dzień i bardzo ciepły. Też dopiero teraz przyszłam i jem coś na szybko, ale u nas było raczej chłodno a czasami jak wiatr zawiał to musiałam ubierać sweter bo było chłodno. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majuś, później się domyśliłam, że chodziło o... przytulam ;:196
U mnie popadało, ale chwilowo - burzę było słychać jedynie w oddali... Nie wiało nawet, tak jak u Ciebie... Czytałam, że wraz z burzami przyszło prawdziwe ciepło i wiosenna pogoda nie powinna już zawieść - oby! Kupię chyba w tygodniu jednoroczne, które lubię...
Idę sprawdzić, czy już jest relacja u Ciebie co dziś robiłaś...
Relaksującego wieczoru!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”