Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ostrozka
ZBANOWANY
Od: 21 sie 2011, o 01:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

AGNESS pisze:Ostróżko kwiatuszek o który pytasz to Niecierpek Waleriana :D Jednoroczna roślinka.
Bardzo dziękuję. ;:167
;:108
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

jesu jak ja ci zazdroszczę tych pięknych rabatek :D :D oczywiście pozytywnie,
jakbym miała takie cudne rabatki to chyba bym ;:41 ogrodzie
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Aguś a ja chyba nie mam języczki pomarańczowej, bo się dokładnie przyjrzałam i to chyba będzie Bergenia,
jesu ze mnie taki znawca, że chyba będę musiała zaczekać do wiosny aż zakwitnie i dopiero zabaczę co to :D
ale to nic bergenia też mi się bardzo podoba, a języczkę sobie nabędę :lol:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Piękne nabytki różane Agnieszko, Pilgrim i Graham Thomas i ja ma na liście :wink: .
Wiem, gdzie będę rosły, ale nie prę na zakupy, bo jeszcze będą stać w tym miejscu rusztowania.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko Twoje rabaty nadal piękne kolorowe u mnie robi się coraz bardziej smutno .
Genia
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Spacer po ogródku odbyty, ale niektóre szczegóły to dopiero na zdjęciach dostrzegam, na przykład tego jałowca... Aga, ale Ty masz tyle cienia! Żurawki mają się świetnie, ale host jak na te warunki to masz za mało! :wink: :)
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Jak rozrosną się i zakwitną te zakupione różyczki,to dopiero będzie kolorów,chociaż ich u Ciebie nie brakuje,mimo,że już większość kwiatów przekwita w ogrodach..Ten jednoroczny,jest bardzo ciekawy.Lubię jednoroczne,bo kwitną, jak już byliny zakończyły i jest ożywienie zieleni.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, nieustająco podziwiam Twoją języczkę. Cudo :!: Moje na razie zdobią liśćmi, co też cieszy ale te kwiaty..... ach, marzenie :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ja też się nad tym zastanawiam :lol: ....ale już kilka roślinek idzie do odstrzału, a na ich miejsce pójdą różyczki :D

Tajeczko Limelight jestem zachwycona....to moja ulubienica ....jest piękna i to bardzo istotne, że nie wykłada się :D
Twoja w przyszłym roku będzie jeszcze bardziej stabilna....moja po posadzeniu też miała bardziej wiotkie pędy.....w tym są super :D
Ja również bardzo Cię pozdrawiam ;:196

Ostróżko :wit

Aniu i języczka i bergenia to fajne roślinki. Bergenia ma sztywniejsze i krótsze łodyżki i zielone.....często bordowiejące jesienią listki. I co najistotniejsze pozostaje zimozielona :D A języczka na zimę zamiera...

Eluś za jakiś czas zacznie się sprzedaż z gołym korzeniem i na pewno będzie piękny wybór :D A może do tej pory nie będzie juz rusztowań ....Masz piękny duży ogród , więc i miejsca na takie pięknotki do woli....u mnie z tym już prawdziwy problem.....malizna i ciasnota i aby coś sporego posadzić muszę coś wyeksmitować.....

Geniu u mnie już naprawdę coraz mniej kolorków.....Twój ogród jest zawsze bardziej barwny.....z takim ogromem pięknych kwiatów jak u Ciebie :D U mnie gdzie nie gdzie pojawiają się kolorki wśród zieloności :D

Martuś sama prawda....... :lol: Na hosty mam zostawionego trochę miejsca na tej rabacie, gdzie podkasałam tę wielką tuję :D Posadzone są tam Rh, ogrodówki i troszkę host, ale tylko kilku odmian....a miejsce jeszcze czeka na kolejne....Ale z hostowymi zakupami poczekam do wiosny .....chociaż już od minionej wiosny ślęczę nad nimi na Alle....:D

Zuziu u mnie teraz głównie różyczki nadają koloru ogrodowi......jeszcze troszkę floksów, słoneczniczki....no i jednoroczne....ale już nie jest tak kolorowo.....teraz barwnie to będzie dopiero jak liście na drzewach i krzewach zaczną się przebarwiać....no liczę jeszcze na chryzantemki....ale one u mnie chorują....mam nadzieję, ze jednak dadzą rade zakwitnąć....
Już nie mogę się doczekać , kiedy uda mi się posadzić różyczki do ogródka :lol:
Ja też lubię jednoroczne kwiatuszki....niestety sadzę ich malutko, bo bylinki się porozrastały i nie bardzo jest miejsce...jednak niecierpki zawsze muszą u mnie być....a od tego roku jeszcze dalie...zauroczyły mnie te jednoroczne....są śliczne i takie kolorowe :D

Jacku języczki bardzo lubię....mam tylko 2 odmiany bordowolistnej i Przewalskiego....chętnie posadziłabym ich więcej....ale gabaryty ogródka skutecznie to uniemożliwiają....

Jednoroczne dalijki....siałam je po raz pierwszy i tak bardzo mi się podobają, że będę wysiewała je każdego roku i wysadzała w puste miejsca po wiosennych cebulowych :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam chyba tę pierwszą dalię.
Strasznie mi się podoba.
Posiadam jeszcze tylko jedną w tym samym kolorze tylko pomponiastą.
Więcej chyba dalii u mnie nie będzie bo nie mam jak przechowywać.
To cud, że te przetrwały zimę.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

cudne te dalijki ;:138 ;:138
kolory takie soczyste, no i to gama tych odcieni zaś ta pierwsza i ta ostatnia - jest po prostu przepiękna też takie chcę! ;:224
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JacekP pisze:Agnieszko, nieustająco podziwiam Twoją języczkę. Cudo :!: ..... ach, marzenie :!:
ja też ja też :heja ;:7
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Słodkie te jednoroczne dalie! Też któregoś roku miałam ich sporo. I nie trzeba wykopywać :tan
Ja chciałam zapytać czy znasz odmianę tej różyczki? Kupiłam bardzo podobną jako doniczkową miniaturę. Zakwita na żółto z lekkim rumieńcem i potem w czasie kwitnienia bieleje.
AGNESS pisze:Obrazek
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Agniesiu śliczne te Twoje sierpniowe widoczki ;:108 a dalie jedoroczne do wysiewu bardzo fajne , nawet nie wiedziałam że takie są
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu te moje dalie to są jednoroczne, wysiewane z nasion. Na te duże przechowywane zimą niestety nie mam miejsca, ale jedną o płomiennych kolorkach bardzo chcę posadzić :D

Shirall te dalijki o których wspomniałaś to kołnierzykowe . Są faktycznie bardzo ładne, mam zamiar siać je co roku :D

Aguś a czy Ty masz języczkę :?:

Izuniu różyczka o której mówisz to okrywowa Jellow Fairy. Bardzo ładnie kwitnie całe lato, w zeszłym roku kupiłam mikroskopijnej wielkości sadzoneczki w 4 kolorkach i najładniejsze z nich są różowe i żółte....czerwone takie sobie, a pomarańczowa nie przeżyła zimy żadna :roll:
Izuś dla mnie to bardzo ważne, że nie trzeba wykopywać i od nowa wysadzać bulw, ponieważ w ten sposób niszczyłam cebule wiosennych które są wszędzie powtykane. Dlatego wspaniałą alternatywa są te jednoroczne dalijki.....siałam je pierwszy raz i już wiem, że na stałe zagoszczą w moim ogrodzie :D

Kasiu te jednoroczne dale są niezbyt wysokie, rosną w piękne gęste krzaczki i bardzo obficie kwitną....ja jestem nimi zchwycona....są praktycznie kompletnie bezobsługowe :D

Andrzejku wyobraź sobie, ze języczkę Przewalskiego przywiozła mi Tajeczka jak mnie odwiedziła :D ....ale i na tę od Ciebie miejsce zaklepane czeka :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”